Basiu - powiedz co to jest - bo ostatnio u moje mamy w ogrodzie znalazłyśmy takie coś i ona się zastanawia co też tam posadziła i co to takiego (ja niestety nie wiem)
Pozdrawiam, ładne zdjęcia - zaraz pooglądam dalsze
było targowisko z różnymi cebulami i kwiatami, pokus dużo, ale nic nie kupiliśmy; pełno Polakó było, bo prawie na każdym kroku słychać było nasz język
a tu już niedziela, zwiedzaliśmy miasteczko, niedaleko od Agaty, tylko nazwa mi umknęła; Agatko, podaj nazwę
wybraliśmy się z rodziną Agaty
zgłodnieliśmy bardzo, a tutaj też niespodzianka, mus czekać w kolejce na miejsce w restauracji, tyle ludzi
kamienice urocze, część mocno przechylona więc i kliny były, a stoją już od 1600 któregoś roku
tu część kościółka
w takich rurach pomysłowo rosną bratki
Witaj Margaretko, ten jałowiec plus filmik Danusi z ogrodu Zbyszka to bardzo dobry przykład, to że jest szeroki to można go do woli skracać, a zrobienie chmurek spowoduje że będą gałązki lżejsze i pójdą do góry, można je troszkę podeprzeć od spodu,
co do wycinania to pomaleńku, wycinasz jedną, dwie gałązki najbrzydsze, odchodzisz z każdej strony przyglądasz się czy ładnie, i wycinasz następne, pamiętaj przykleić się nie da wyciąć zawsze.
spróbuj a satysfakcja ogromna tylko nie śpiesz się.
pozdrawiam serdecznie
Witam. Czytam to forum i widze ze jest tu duzo osob znajacych sie na rzeczy Ja dokladnie pisze w sprawie drzewka na zdjeciu. Chce uformowac go na niwaka tak jak mowicie, w stylu drzewka bonsai ale nie wiem jak za to sie zabrac, czy podwiazywac potem i czy nie jest za plaski :/ Bardzo prosze o fachowa porade, najlepiej krok po kroku co zrobic aby osiagnac swoj obrany cel
na statku; zdjęcia przez szybę robiłam, bo wiało i nie uchylili dachu; potem zwiedzaliśmy różne zakątki Amsterdamu i oczywiście byliśmy nawet na ulicy czerwonych latarni