Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Gąszczu u Tess

W Gąszczu u Tess

Ewcia88 12:53, 27 kwi 2013

Szkoda tujek ,pozdrawiam wiosennie
waska 21:10, 29 kwi 2013

Czesc . Chcialam jeszcze raz podziekowac
Hosty wychodza cudnie
grupa_trzyma... 22:56, 02 maj 2013

Tessi, przyszłam zrobić trochę zamieszania! Macham do Ciebie z dalekiego zachodu!
beta 08:55, 07 maj 2013

hej Teresko
dla Ciebie

hanka_andrus 08:59, 07 maj 2013

Tess się zatraciła?
ewa004 14:09, 07 maj 2013

Tesiu ja również buziaczki zostawiam
Tess 23:56, 07 maj 2013

No tak, przerwałam pokazywanie wiosny w Gąszczu jedynie na chwilę, a przepadłam na dwa tygodnie
Ale - przynajmniej na część nieobecności - mam usprawiedliwienie
Całą przedłużoną majówkę spędziłam nad Rozlewiskiem.
ewalm napisał(a)
O, kopytnik! Bardzo lubię. Też mam kepki tu i ówdzie.

Ja także go bardzo lubię. Pięknie się dzieli, ładnie przyjmuje, u mnie będzie niemal wszędzie
an_tre napisał(a)
Niedobre dziecię nie da się mamusi pobawić

Się nie ma z czego śmiać A to Małż, a to córka
ana_art napisał(a)
Teresko u mnie też kwitnie runianka

monteverde napisał(a)
I u mnie też zauważyłam, że rozrosła się trójsklepka, co mnie cieszy

nieszka napisał(a)
U mnie też runianka kwitnie. Fajnie że już jesteś

Zaraz polecę do Was ją obejrzeć
Anabell napisał(a)
Teresko! też masz cieplej jak u mnie. Tulipan tylko jeden rozwinął się,runianka ma pączki, jedna cybulica jest kwitnąca, piwonnie i hosty wychylają dzioby z ziemi.
Teresko ja Limkę mało rozrośniętą przycinam niżej.w następnych latach może być na takiej wysokości. a anabelki zawsze nisko, wyrastają masywniejsze łodygi. nie wiem jak inni.

Mam cieplej, bo to południowa wystawa, choć w sporej części zacieniona Dziękuję Haniu za uwagę o zbyt długim przycięciu limki, poprawiłam
monteverde napisał(a)
a mnie było szkoda, tak nisko, bo już puściły listki

Mnie też było szkoda, ale poradzłam sobie w ten sposób, że z tego, co ucięłam, zrobiłam sadzonki.
Dużo sadzonek
Urszulla napisał(a)
Oglądam foty, wszystko w normie
U mnie hiacynty w ilości sztuk 2 dopiero zaczną kwitnąć

No, tej wiosny trudno jednak mówić o "normie" Rzekłabym, że wszystko jest poza normą
ewa004 napisał(a)
Tesiu fajnie że jesteś Wiosna już się u ciebie rozgościła na dobre

Agentko, ten Twój dobry nastrój i pozytywna energia aż bije z ekranu Też się cieszę, że jestem
Evchen napisał(a)
Widać już tą wiosnę Ruszyła z kopyta kopytnikiem

Ev, pięknie napisane Zapożyczam i będę używać Nie licz na tantiemy. Toż mój kopytnik był dla Ciebie natchnieniem
kaisog1 napisał(a)
Tessi ale cudnie u Ciebie. Jak nie lubię czerwonego tak uwielbiam czerwone tulipany!

Zamierzam te czerwone tulipany wykopać, może trafią nad Rozlewisko, a może nie, jeszcze nie wiem.
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

Uff! Bo juz mnie gorące poty oblały, bo ja swoją małą limkę ucięłam nisko właśnie i kiedy zobaczyłam u Tess takie długie badylki, to zbladłam. Nie mam doświadczenia w tym temacie. To moje pierwsze hortensjowe doświadczenia.

Grabulki, moje też pierwsze To moje pierwsze hortensje inne, niż ogrodowe
Tessi, wiosna u Ciebie cudna. Kwitnąca i kolorowa. U mnie w lesie jeszcze nic nie kwitnie. Ciągle czekam i pasę oczy waszymi wiosennymi obrazkami.

Piękna i kolorowa to jest dopiero teraz Zaraz pokażę.
irena_milek napisał(a)
Ale przejście, tu taka zima, a tu ekslpozja wiosny!
te korony cudne i szybko ci bardzo zakwitły

Rosną "na patelni", więc jak dostały ciepełka od słońca, szybko wyszły. Widziałam naocznie, jak to się działo, dosłownie rosły w oczach. Całą niedzielę kręciłam się po ogrodzie, rano były brązowawe pędzelki ledwo trochę nad ziemią, a wieczorem już pokazywał się pióropusz. Naprawdę.
asc napisał(a)
Irenka chwaliła Twoje szachownice u mnie, wiec przyleciałam pooglądać

A to miłe Że Irenka chwaliła, i że przyleciałaś
Ewcia88 napisał(a)
Szkoda tujek ,pozdrawiam wiosennie

Ewcia, jak się cieszę, że zaglądasz! Pokaż co u Ciebie, pliss
waska napisał(a)
Czesc . Chcialam jeszcze raz podziekowac
Hosty wychodza cudnie

Daj spokój, już dostatecznie podziękowałaś To dla mnie ogromny zaszczyt posiadać w czyimś ogrodzie zakątek własnego imienia Niech rosną zdrowo
Tessi, przyszłam zrobić trochę zamieszania! Macham do Ciebie z dalekiego zachodu!

Grabulki, kiedy to czytam, mam (ogrodowiskowego) banana na twarzy
beta napisał(a)
hej Teresko
dla Ciebie

Beatko, piękne! Dziękuję
hanka_andrus napisał(a)
Tess się zatraciła?

Haniu, już się znalazłam
ewa004 napisał(a)
Tesiu ja również buziaczki zostawiam

Agentko Ewo, buziaczki znalazłam. Pod citronelkami w przedogródku sobie czekały. Dobrze ułożone.

Kochani, bardzo dziękuję, że zaglądacie i pamiętacie.
Tessiskam i macham wszystkim

Tess 00:02, 08 maj 2013

Nad Rozlewiskiem było cudownie, choć urobiłam się po łokcie.
Ale przez pobyt na wsi zabrakło czasu na ogarnięcie drugiego, czyli tego ogródka.
Więc proszę o wyrozumiałość, wróciliśmy póżną nocą w niedzielę, a zdjęcia robione wczoraj i dziś, dopiero zaczęłam ogarniać co nieco.

Tulipany Tarda.

Żonkile, zapomniałam nazwę.

Tess 00:07, 08 maj 2013

Inne cebulowe, sadzone w czasie padającego już śniegu
Tess 00:11, 08 maj 2013

Pękają już pąki rododendronów.

Jakieś niepokojąco suche niektóre końcówki pędów. Mam nadzieję, że to wynik przymrożenia, a nie jakieś grzybowe świństwo. Wyłamałam je.