Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

hanka_andrus 08:35, 05 maj 2013

Niedzielnie macham łapką!

aneta230972 14:04, 05 maj 2013

Iwa napisał(a)
Będę czekać cierpliwie, aż uporasz się ze wszystkim. Trzymam za powodzenie, żeby wszystko się udało tak jak sobie zamierzyłaś.
I zaglądnę do Ciebie czasami, zostawię coś dla z serdeczną myślą.
A teraz uśmiech Ci przesyłam i życzenia wytrwałości i tak jak Hania napisała, też smutno mi, że nie da się tą drogą trudności podzielić, by było lżej je pokonać, jedynie ciepłe myśli wspierające możemy przekazywać, wykorzystaj je chociaż do zebrania siły.
...i jeszcze jeden

No i proszę Ogrodowisko jest prawdziwym balsamem dla duszy .
Cudownie, że siebie macie. Czasami taka nić porozumienia na odległość jest cenniejsza od tej z za płotu .
Bardzo naprawdę bardzo się cieszę Dajanko i Iwo .
Pozdrawiam Was serdecznie.
Kasiek 23:41, 05 maj 2013

Dajanko,mysle o Tobie i przesylam troche pozytywnej energii... Spokojnej nocy,poranka z usmiechem i slonecznego tygodnia zycze
AgnieszkaW 23:46, 05 maj 2013

Dajano, czy u ciebie było spokojnie w piątek, bo u mnie ulewy i powodzie (możesz zobaczyć w moim wątku). Pytam, bo to niedaleko i jestem ciekawa, czy weekend majowy minął spokojnie (nie tak jak u mnie)? Pozdrawiam serdecznie
Kasiek 00:28, 08 maj 2013

Dajanko,jutro bedzie pelno slonca,lap szybciutko promyki i skrzetnie skrywaj je na ciemniejsze,poczmurne dni...
21:22, 08 maj 2013
aneta230972 napisał(a)

No i proszę Ogrodowisko jest prawdziwym balsamem dla duszy .
Cudownie, że siebie macie. Czasami taka nić porozumienia na odległość jest cenniejsza od tej z za płotu .
Bardzo naprawdę bardzo się cieszę Dajanko i Iwo .
Pozdrawiam Was serdecznie.

Dziękuję Anetko i w imieniu Dajanki również. Takiego "balsamu" można produkować ilość nieskończoną, bo zawsze będzie zapotrzebowanie Nasze porozumienie na odległość chciałabym jednak zamienić na tę relację "zza płotu", ale nie zawsze można mieć pełnię szczęścia, więc cieszyć się należy z tego co jest możliwe.
Pozdrawiam i uściski przesyłam (przesyłamy )
21:48, 08 maj 2013
Byłaś u mnie Dajanko ...pięknie obsypaną rajskim kwieciem rajską jabłonkę pokazałaś oglądałam jak wyglądają potem owoce ( ładnie Ci zaowocowała) i co można z nich tworzyć - to fantastyczny materiał na wianki, bukiety, girlandy... i tylko to jest miłe w Twojej wiadomości i, że hosty nie zawiodły, poza tym myślę, czy zdążysz do niedzieli uporać się ze skarpą i przygotowaniem miejsca świerkom? Wszyscy Cię tu wspieramy, wysyłając energię, dobrą pogodę, którą nareszcie masz od dziś? Dni odliczam do Twojego powrotu... już tylko trzy, ale pracuj spokojnie i nie lekceważ bólu pleców, bo bez sprawnego kręgosłupa niczego nie zrobisz. Jeśli ból nie ustąpi zażyj Meloksykam (pół tabletki rano), bezpieczny lek i skuteczny.
Potowarzysz mi chwilkę tak piękny dziś był dzień. Wkrótce i Ty tak powiesz, gdy posadzone już świerki będziesz podziwiać.

20:39, 09 maj 2013
Dziś jeszcze na krótki spacer Cię zabieram nad staw pełen pąków grzybieni, ale nocą tam żaby rechocą.
Jak co roku o tej porze mam hałaśliwe, nocne towarzyszki

hanka_andrus 21:33, 09 maj 2013

Dajanko, Iwonko, i ja z Wami na chwilkę przysiądę. Co to nocny koncert żab, wiem. Bo na osiedlowym placyku po budowlanym zbierała się woda. A żabki tam dokazywały, aż miło było słuchać,
Teraz, wszystko zabetonowano-parking, i żab nie słyszę!
Te Twoje rajskie jabłuszka śliczne! Czy to jakaś odmiana z nazwą? Bo jak pytam sprzedających, to wzruszają ramionami, a na osiedlu te jabłonki i różnego pokroju są, i owoce różne mają.Jutro im zrobię fotki na spacerówce,
Buziam Was dziewczyny! Dobrej nocy!

dajana 00:04, 10 maj 2013

Bardzo lubię odgłos rechotu żab,lubię też siedzieć nad wodą i łowić ryby ale nie zabijam nigdy, wpuszczam je ponownie do wody Samo siedzenie z wędką bardzo mnie uspokaja i to gapienie się w spławik U mnie tylko świerszcze i śpiew ptaków słychać.Chociaż przez ostatnie dwa dni to jedynie koparkę słyszę .Nowa budowa się zaczęła a za kilka dni następny dom na wprost mnie zacznie się budować .Będzie zatem głośno i brudno,niech się ludzie budują będzie nas więcej do odśnieżania drogi w zimie , droga jest nasza prywatna sami musimy o nią dbać. Iwonko u mnie lato bardzo ciepło. W warzywniku już wychodzą warzywa.Liście czosnku mi żółkną i nie wiem dlaczego Jak często podlewa się czosnek? ja to robię codziennie może niepotrzebnie i to jest powód.Na spacerku była z nami Hania jaka szkoda że wirtualnie.Melduję ze pomidory mi sie nie udały Każdego dnia następny pada Nie wiem co jest przyczyną Kupiłam specjalną ziemię do siewek a potem na rozsady z zaznaczeniem że do pomidorów i nic mi z tego nie wyszło Iwonko .a tak się starałam .Można kupić już gotowe rozsady ale nie chciałam bo wiem że są chemiczne Widziałam są takie wielkie to musza być pędzone i co mi takich pomidorach ? Pokaże tobie i Hani jabłuszko z dzisiejszego dnia .w pełnym rozkwicie .Pszczół było na nim bardzo dużo to i jabłuszka będą.Aby pozbyć się stresu zmieniłam coś na rabacie różanej Zamiast bukszpanu który nie wyglądał dobrze posadziłam lawendę.Nic juz mi sie na niej nie zmieści Czekam aż rozrośnie się to co tam posadziłam Róże ,szałwia ,ubiorek żurawki ,lawenda niezapominajki i jakieś inne jeszcze zadarniacze ale nie pamiętam.No dobrze już nie przynudzam .Całuski przesyłam i moje śliczne kwiatuszki