Październik ,z przodu na samej górze posadzę z jednej i 2 strony trzmieliny na pniu ,na jesieni nie zdążyłam ,bo panowie od tynku mieli obsuwę ,i w szkółce już fajnych nie było ,trzmieliny nie zając nie uciekną .
Tym obrazkiem pokazuję, co u mnie słychać. Wielkie pikowanie.
Dodam, że jelenie zżarły mi ogród - chwila nieuwagi i w sposób naturalny mam ścięte hortensje (przysmak), żurawki - zjedzone i stratowane, bluszcz - nie zostało nic, różaneczniki i cisy z lekka nadgryzione, stara jabłoń odarta ze wszystkiego, co osłaniało jej soki w pniu. Wrzosy też im smakowały.
Przeszły jak burza przez ogród. Trafiłam na końcówkę uczty - były zdziwione mym nagłym wtargnięciem o tak dziwnej porze.
Nam się już zdarzało, że lisy jak oswojone koty do nóg się łasiły, sarenki skakały tu i ówdzie ale jeleni jeszcze nie gościłam. I to aż tyle.
a kupiłaś - daj znać jak kupisz - nie mam zamiaru już kupować więcej bo niestety bratki cieszą do czerwca i tyle a w tym roku o miesiąc krócej, - a ale to już było
a parapetowe uprawy rosną rosną heh
lwia paszczka oby tylko była ta wielka jak napisane
Podziwiam Twoje roślinki, że Ci się udają takie piękne wyhodować w warunkach pokojowych.
Gdy zaprzestanę robić rozsadę w woliałce, wezmę przykład z Twojego pomysłu, wychów parapetowy.
a te to dla mnie zdziwienie - kupowałam kremowe i jak byly zwinięte to były kremowe - do słońca otwarły dzioby i bardzo żółte - zastanawiałam się czy takie kupowałam - piszę o nich bo ich zapach jest rewelacyjny - pachną miodowo cudownie a inne nie
przeczuwając co się święci już w piątek kupiłam bratki - bez bratków dla mnie wiosna nie istnieje - uwielbiam je - a wybór zawsze trudny - najgorsze, że kupuję dość wcześnie kiedy wybory ograniczone - jak kupowałam to ludzie podchodzili i pytali po co tak wcześnie heeh - ale kilka osób za moją namową kupiło - i dobrze
przed domem pomarańczowe - te klasyki - takie lubię naj
a niebieskie na taras
i miniaturki - obowiązkowo - te do donicy w której jest wczesny powojnik - będą dobrze wyglądać razem
Kasiu, dziękuję, ona jest malutka, a roślin to ja jeszcze wszystkich nie pokazałam. No i tak jak pisałam u Ciebie, one są malutkie, jak się rozrosną będzie bardziej ogrodowo.
Debro - wiosny u mnie nie widać. Leży jeszcze dużo śniegu.
Ciekawa jestem jak to będzie ,kiedy wszystkie wiosenne kwiatki zaczną kwitnąć jednocześnie .
aż to napiszę -
8 kwietnia 2013 - zajrzała do mojego ogrodu ciepła słoneczna wiosna -
ale się naczekaliśmy kiedy zacznie się nowy sezon ogrodniczy - jeszcze jest mokro bardzo i śnieg topnieje choć na koniec dnia dziś już jest coraz mniej no!!!!!! i można już rozpocząć furę czekających prac ogrodowych -
wyszłam dziś do ogrodu popracować koncepcyjnie - to jest co najpierw , za co zlapać żeby czasu nie tracić
bo prace się kumulują w tym roku, przy okazji obmyślałam nowe nasadzenia, bo mnie naszło na pnącza