Ten niby bonsai...czy raczej jak to Ania mówi dla ubogich..wykopany został bo rósł na mojej przyszłej ścieżce...
Troszku się z eMem namęczyliśmy...ale się udało
Tu się szykuje kolejna rewolucja.. Część roślin już wykopany, darń też wykopana...potem będą kwadraty z kostki, która już czeka...
Pokaże wam moją nową rabatę nad którą pracuję na razie jest tak jeszcze trochę bałaganu ale czekam na ziemię wtedy przesadzę to co tam jeszcze rośnie i wyrównam teren. Jak mi się uda bo jest tak sucho że szpadla nie można wbić w ziemię...
Na razie rosną tam róże i kocimiętka
i taki jeden śliczny jegomość
A tu moja ślicznotka z innej rabaty Posadzona w zeszłym roku i cieszy pachnącymi kwiatami
Jak wiosna pozwoliła nakarmiłam trawnik (założony w zeszłym sezonie) Rosahumusem. Czułam się jakbym malowała trawę na brązowo (bo nawóz na kolor brunatny). Ciekawe czy kiedyś wymyślą inne kolory nawzów
Nie byłam przekonana co do bukszpanów dopóki nie wsiąkłam w ogrodowisko. Zakupiłam trochę bukszpanów. Teraz się zastanawiam czy posadzić je jakimiś roślinami okrywowymi czy wysypać - właśnie co?
Poczyniłam też trochę zakupów. W sobotę (jak pogoda pozwoli) postaram się te roślinki wysadzić.
PO jakim czasie od posiania zakwita krasnokwiat? Właśnie dostałam 4 nasionka jesienią, posiałam, i wszystkie 4 wzeszły. Teraz przesadzanie do pojedynczych doniczek mnie czeka.
.
extra no chyba pomysle o tym samym bo czesto cos mi ucieka z głowy . mam nadzieje ze dzieki forum i expertom w koncu uporzadkuje gród bo maż sie chyba ze mna rozwiedze też ma już dość
To wysokie to szczypior...i obok nieśmiało groszek wyłazi...
a to od prawej: sałata, burak liściasty i szpinak...
tu taka mini przechowalnia...bukszapny tymczasowo w doniczkach i lawenda dla mamy...
a z tyłu ta wąska to skrzynia na zioła :
3 odmiany miety, bazylia, melisa i szałwia...i jakies kwiatki...ale posiane dopiero...
...dzisiaj zrobiłam przegląd roślin...i nawiozłam pinvitem i florovitem... pięknie wszystko rośnie - szczególnie cieszy mnie tulipanowiec - zapowiada się na piękne drzewo i ma cudownie zielone listki...