Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Holandia, Ogród w Appeltern 13:18, 05 kwi 2013

Do góry

Rododendronowy ogród II. 13:16, 05 kwi 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Bożenko gratki na 1000czek!
Kura mojej Młodej z przedszkola, dla Ciebie

Bez myszki na laptopie kwestia przyzwyczajenia, na PC raczej się nie da

Dziękuję pięknie za taka ładną kurę. Prace dzieci maja wiele wdzięku.Gabrysi tez dziękuję.
Działeczka koło Muzeum 13:15, 05 kwi 2013

Do góry
Prócz domku, na działce mamy jeszcze chodnik, parę rachitycznych krzaczków róż, drzewka owocowe i orzechy, kompost w rogu a także starą wannę nim wypełnioną oraz coś co z córką nazwałyśmy wielkim napojem ze słomką. Daję zdjęcia choć przez śnieg niewiele widać.

Na lewo od wejścia:

Czym zasłonić się od sąsiadów i przesłonić ten brzydki słup?

A teraz na prawo od wejścia (działka kończy się w miejscu gdzie zmienia się płot w oddali w tle). Od frontu też chciałabym posadzić jakieś krzewy (bardzo podobają mi się krzewuszki cudowne, ale nie wiem czy to dobry pomysł). Po prawej stronie w głębi był warzywnik i chyba w tym miejscu pozostanie.

Wejście jest od zachodu.

Chodnikowi, który ze względu na swą szerokość musi zostać zlikwidowany i poszerzony towarzyszą krzeki róż, nie wiem co z nimi zrobić? Czy warto je ratować?

Północ i napój ze słomką Do skasowania

Kompost i orzechy:

Działka ma służyć nam przede wszystkim do wypoczynku, ale chciałabym zmieścić na niej również warzywnik. Mam nadzieję że coś mi tam urośnie i nie zostanie ukradzione, jak to się czasami zdarza.

Chciałabym mieć rośliny ozdobne i krzewy dość łatwe w pielęgnacji ponieważ nie jestem w stanie przewidzieć jak często będę mogła tam być.
Wadą działki, pomiędzy wieloma innymi, jest jej nierówna powierzchnia, która musi zostać zniwelowana przed wysianiem trawnika.
Nie wiem czego spodziewać się po drzewkach owocowych - jak duże jeszcze urosną?

Muszę wygospodarować także miejsce na zabawę dla dzieci - prócz trawnika będzie na 100% piaskownica - nie mam na nią pomysłu. Lepiej pod drzewem czy nie?

Rododendronowy ogród II. 13:13, 05 kwi 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Bogdziu, dziękuję za rozweselającego gifa Mogę się odwdzięczyć jedynie moimi kwitnącymi w tej chwili storczykami

A ja już dawno działam bez myszki Ser mi podjadała, to wyrzuciłam

Ja mam komputer stacjonarny to mysz potrzebna.
W cieniu - zacieniona 13:11, 05 kwi 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Oki zobaczyłam kosmos i kobeę a na której stronie cleome? a ten najwyższy mój kosmos mogę już ciapnąć też?
Aniu,nie siałam kobei...fotka wyżej to cleome.....taka moja zmyłka,już poprawiłam.Z cosmosem poczekaj jak się wyciągnie ten środeczek...ja czekałam zbyt długo i wyrosły metrowe łodyżki i kwiaty na długich patykach,szkoda,że tak późno to zrobiłam.To winna zima,wcześniej chcą do gruntu a za oknem śnieg.
Rododendronowy ogród II. 13:09, 05 kwi 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bogdziu, energetyczne tulipany dla Ciebie i na przekór zimie

Basiu no chyba teraz już przyjdzie w końcu ta wiosna.Pozdrówka.
Rododendronowy ogród II. 13:05, 05 kwi 2013

Do góry
Mysz co zawsze cicha była
nagle strajk mi urzadziła.
Nie chce na napisy klikac
i po biurku chce pobrykac.

Uciekała strzałka mała
po ekranie tam gdzie chciała,
nie słuchała mojej woli,
no i nic się mnie nie boi.
Po dobroci ją prosiłam
żeby była taka miła
choc wieczorem niech poklika
a noc całą może brykac.
Lecz mysz rzekła: tylko ptaszki
pokazujesz ich igraszki,
ze mną nikt się tu nie liczy,
ze mnie sprzęt jest urzędniczy.
Ja chcę wierszyk albo gifa
i o zdanie mnie zapytaj,
bo jak nie to daję słowo
zostanę myszą strajkową.

Siadam więc i wierszyk piszę
i przepraszam panią myszę
od dziś będę cię pieściła
i na forum tez chwaliła.
No bo myszka chociaż szara
to się bardzo przeciez stara,
niech więc hasło me usłyszy
,,Pokochajmy nasze myszy".

Holandia, Ogród w Appeltern 13:05, 05 kwi 2013

Do góry

Liliowo i kolorowo:) 13:04, 05 kwi 2013

Do góry
...to nie jest przetacznik...to wielosił...piękny...
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 13:04, 05 kwi 2013

Do góry
akanta napisał(a)
Ale masz dużo skrzydlatych gości Danusiu,jak przystało na czarodziejskie miejsce.Z pewnością się odwdzięczą ...to dobra inwestycja .A jaka przyjemność z patrzenia ! Pozdrawiam....liścik wysłałam na EDa...a co ci tu zostawić.....może wspomnienie ...zielono mi.....

Wiatam cię Aniu kochana Własnie takiej łąki ,zieleni i tych kwiatuszków w trawce mi brak .Na pokrzepienie serca mam na pulpicie przepiekny kawałek swojego przyszłego ogrodu. Ktos wystawił dom z ogrodem do sprzedazy kiedy tam weszłam oniemiałam z wrazenia a ze to tereny blisko mnie to nawet dopasowany ten ogród idealnie do moich marzeń .Jestes nareszcie! to znaczy że wiosna czy tez lato juz blisko .To prawda ze te moje ptaszki umilały mi zycie przez cała zimę One nie mają ochoty ode mnie odejśc ,chyba im dobrze Juz sie nawet mnie nie boją Znają mój kazdy ruch, kiedy wychodzę z wiaderkiem wiedzą że będzie wyżerka Ich spiew i cwierkanie słyszę nawet przy zamknietych oknach tyle ich siedzi na drzewach .Dziekuje za kawałek twego raju ,poczułam sie bardzo blisko ,wiesz czego Ściskam !
Holandia, Ogród w Appeltern 13:00, 05 kwi 2013

Do góry

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 12:59, 05 kwi 2013

Do góry
Chcę przywitać się z wszystkimi użytkownikami tego Forum i pokazać, co mnie do Was sprowadza

Mam niewielką działkę, jest nadal w fazie zagospodarowywania, bo mam ja od dwóch lat. Dwa sezony - jak wiadomo - to za mało by powstał ogród, ale robię wszystko by kiedyś tak było. Wiele się już nauczyłam, ale nadal ogrodnictwo to wielka tajemnica i zawsze szukam wiedzy u innych, bardziej doświadczonych ogrodników.

W moim wątku postaram się pokazać od czego zaczęłam, jak stawiałam pierwsze kroki, jaki mam plan tworzonego ogrodu, jak wyglądał w kolejnych etapach rozwoju.

Na początek zdjęcie ogólne z lata 2012, a więc już w drugim sezonie ogrodowych działań.

Nostalgiczny ogródek shabby chic 12:52, 05 kwi 2013

Do góry
Witaj! Raj na ziemi jak się czyta i ogląda Twó wątekNostalgiczne, bajeczne miejsce no i dowód, że są jeszcze dobrzy ludzie na tym zwariowanym świecie Konie są piękne i jak dobrze, ze znalazły sie u tak dobrych ludzi. Podziwiam i gratuluje odwagi Jak się ogląda Twój wątek to ma się wrazenie jakby czas zatrzymał się w miejscu no i ta piękna przyroda wokół, aż chce się tam być A te roślinki to są niezapominajki Pozdrawiam i będe tu zaglądac bo tu się odpoczywa
W cieniu - zacieniona 12:49, 05 kwi 2013

Do góry
Oki zobaczyłam kosmos i kobeę a na której stronie cleome? a ten najwyższy mój kosmos mogę już ciapnąć też?
Holandia, Ogród w Appeltern 12:48, 05 kwi 2013

Do góry

Rododendronowy ogród II. 12:47, 05 kwi 2013

Do góry
Dziękuję Wszystkim za wizytę i gratulacje z okazji napisania zbyt wielu stron , ale macie w tym swój udział. więc to nie tylko moja wina.W podziękowaniu jak zwykle ostatnio gifika Wam dedykuje.

Działeczka koło Muzeum 12:44, 05 kwi 2013

Do góry
Oto i altanka w pełnej "krasie"

Z tyłu hydrant.

Altanka zostanie wktótce rozebrana przez żądnego czynu małżonka i zastąpiona mniej urokliwym ale mającym krótszy przebieg domkiem z casto kupionym w duuuużej przecenie.

Na razie domek stoi na wystawce, pogoda nie pozwala nam go przenieść. Mam nadzieję że wkrótce pojawi się relacja z montażu.
Holandia, Ogród w Appeltern 12:43, 05 kwi 2013

Do góry

Mapka Holandii i na środku ledwo widoczna czerwona kropka zaznaczajaca ogród....

W cieniu - zacieniona 12:41, 05 kwi 2013

Do góry
...uszczknięta kleome...po trzech dniach...wypuszcz a rozgałęzione liski i dołem też się rozkrzewia...zobaczymy co z niej będzie.
W cieniu - zacieniona 12:40, 05 kwi 2013

Do góry
...uszczknięty cosmos...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies