Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ewy :)

Ogród Ewy :)

Eve 13:12, 05 maj 2013

Evchen 23:02, 05 maj 2013

Eve napisał(a)

Alez cudna ta wiśnia! Oglądałam dzisiaj Amonagawę - kwitnąca kolumna.. też piękna, ale kwiaty miała mocniej różowe. Uwielbiam taki pudrowy róż jak w Twojej wiśni I taki sam kolor ma rododendron.. Lubię taką harmonię kolorystyczną i doceniam, że udaje się Tobie tak to wszystko zgrać Kiedy dyrygent dobrze dyryguje, chór dobrze zaśpiewa Tak samo jest z Twoim ogrodem. Pięknie wszystko komponujesz - ze smakiem i bardzo elegancko
Eve 10:15, 06 maj 2013

Ewuniu, ale to migdałek jest

Dzięki za komplementy, ale dużo, dużo pracy mnie czeka, żeby można było napisać to co napisałaś
Evchen 12:02, 06 maj 2013

Eve napisał(a)
Ewuniu, ale to migdałek jest

Dzięki za komplementy, ale dużo, dużo pracy mnie czeka, żeby można było napisać to co napisałaś

Oj, chyba nie tak dużo jak dużo mnie jeszcze nauki czeka.. nauki o ogrodzie. To jak nauka o człowieku...
"Uczę się ciebie, człowieku
Powoli się uczę, powoli
Od tego uczenia trudnego
Raduje się serce i boli.
"
/Jerzy Liebert/
Mam nadzieję, że tylko radować się będę Migdałek z wiśnią piłkowaną pomylić.. faux pas ..
Będę uparcie broniła swojego zdania dotyczącego Twojego ogrodu Pamiętam obrazy, które roztaczają się z Twojego tarasu (kiedyś je pokazywałaś) Raj dla oka.. i dla nosa pewnie też
Mala_Mi 12:13, 06 maj 2013

A mój migdałek zimą jak było oblodzenie chyba ucierpiał...bo kwiatków praktycznie nie ma
Eve 12:24, 06 maj 2013

Evchen napisał(a)

Oj, chyba nie tak dużo jak dużo mnie jeszcze nauki czeka.. nauki o ogrodzie. To jak nauka o człowieku...
"Uczę się ciebie, człowieku
Powoli się uczę, powoli
Od tego uczenia trudnego
Raduje się serce i boli.
"
/Jerzy Liebert/
Mam nadzieję, że tylko radować się będę Migdałek z wiśnią piłkowaną pomylić.. faux pas ..
Będę uparcie broniła swojego zdania dotyczącego Twojego ogrodu Pamiętam obrazy, które roztaczają się z Twojego tarasu (kiedyś je pokazywałaś) Raj dla oka.. i dla nosa pewnie też

Ewa,no wiesz, czym Ty się przejmujesz, ja znam dobrze tylko to co mam w swoim ogrodzie Jakbyś mi pokazała wiśnię piłkowaną to na pewno bym jej nie rozpoznała i nie nazwała

Ja wybitnie zapachowa jestem, więc głównie nosem się kieruję wybierając rośliny Szkoda, że RH nie pachną, bo spełniałyby w 100% moje oczekiwania.
Ale moja azalia pontyjska ma 3 pąki kwiatowe więc czekam z utęsknieniem, to jej pierwsze kwitnienie mam nadzieję, że zapach mnie nie rozczaruje

pachnąca różyczka dla Ciebie nie tegoroczna oczywiście, a;e już wkrótce...
Eve 12:29, 06 maj 2013

asc napisał(a)
A mój migdałek zimą jak było oblodzenie chyba ucierpiał...bo kwiatków praktycznie nie ma

Szkoda migdałka, nadrobi w przyszłym roku szkoda, że kwiaty na nim tak krótko się trzymają.

Anuś, u Ciebie tyle roślin kwitnie, ze jeden nie kwitnący migdałek to pikuś
Eve 12:31, 06 maj 2013

pełne tulipki, po deszczach leżą i podnieść się nie chcą

ciemierniki ciągle sobie kwitną
Evchen 12:44, 06 maj 2013

No to się uspokoiłam nieco
azalia pontyjska .. wygooglałam. Kwiaty żółte i kremowe.. będzie na pewno zjawiskowa

Bogdzia 14:55, 06 maj 2013

To u Ciebie rh wcześniej kwitnie niż u mnie. Na moje jeszcze trzeba poczekac , kwitną tylko dwa najwcześniejsze.Pozdrówka zostawiam.