i parę iglaczków
tę sosnę szczepioną kupiłam jako kosogrzewinę mugo mops ale to nie to ona, może ktoś rozpozna
sosna ophir
szczepiony świerk glauca globosa
horti anabel, z tyłu limki
... wysprzątany taras...jutro ma by +25 stopni więc popołudniowa kawa będzie na tarasie...niestety jeszcze donice bez obsadzeń... ciągle kombinuję nad zestawem na ten sezon...
Ogród wysprzątany po zimie, dzisiaj skończyliśmy walkę z trawnikiem. Aeracja, nawozy, podlany.
A to początek naszych zmian
Zakwitły moje rh, czekają jeszcze na wsadzenie
bratki wystawiły buźki do słoneczka
prace ogrodowe w końcu ruszyły posprzątane po psach, robinia przesadzona, trawnik wygrabiony, żuraweczki oczyszczone, drzewka przycięte jeszcze dużo roboty ale jakiej przyjemnej ......
i pochwalę się jeszcze najnowszymi nabytkami
o to one
Irenko, Twoje bratki podobne do moich, też żółte i niebieskie. Miodunkę polubiłam, dostałam w ubiegłym roku od sąsiadki, pięknie się rozrasta i wcześnie kwitnie.
Narcyzki z ubiegłorocznej Wielkanocy, mile mnie zaskoczyły.
Juziu moja kochana a gdzież bym ja się na Ciebie miała gniewac jak po pierwsze bardzo Cię lubię a po drugie sama nie znajduję czasu na odwiedziny.Tulipanki śliczne ale pewnie jeszcze nie z ogrodu bo Ty też z syberyjskich rejonów.
Dzisiaj zabrałam się za rabatkę bukszpanową
na środku gdzie jest wbity patyk będzie miłorząb mariken, przed nim chciałam rh Curlew, ale nigdzie w mojej najbliższej okolicy go nie spotkałam. z przodu planuję posadzić berberysy admiration lub goldalita, a tyły może obsadzić żurawkami (odcienie pomarańczowego lub coś z żółtych)
Może ktoś coś mi podpowiem, czekam na propozycje