Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:48, 07 mar 2013

Do góry
Oczar też nie mój

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:44, 07 mar 2013

Do góry
Basiu, akurat te łany na moim zdjęciu nie nasze - szkockie. Dołożę jeszcze ich wrzosowiska.

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 23:39, 07 mar 2013

Do góry
DZIEWCZĘTA .....
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet
Spełniajcie marzenia, cieszcie się życiem, bądźcie szczęśliwe

Dzisiaj z Hectorkiem robiliśmy torebeczki na słodkości dla Pań z przedszkola.
Uczę go, żeby obdarowywał koleżanki z okazji Walentynek, Panie z przedszkola w dniu nauczyciela i oczywiście z okazji Dnia Kobiet. Mam nadzieję, że zostanie mu to w głowie i jako nastolatek nie będzie się wstydził okazywać w ten sposób sympatii. A w dorosłym życiu będzie dżentelmenem, który będzie szanował ludzi.

Zielony chaos u Dawida 23:26, 07 mar 2013

Do góry
tengel27 napisał(a)
Ciemiernik niedługo pokaże się w całej krasie.

Tego nie pokazuj, bo wstrętne babska Ci go zauroczą...... tfu, tfu przez lewe ramię pluję
A miało być tak pięknie.... 23:22, 07 mar 2013

Do góry
A ja Dzień Kobiet już dzisiaj świętuję

Byśmy zawsze były górą
I jeździły dobrą furą
Byśmy miały kasy w bród
Przekroczyły sławy próg
By faceci przy nas mdleli
Nosić nas na rękach chcieli
By nam dali coś w prezencie,
gdy Dzień 8 Marca będzie!!!
A miało być tak pięknie.... 23:16, 07 mar 2013

Do góry
Orliki pełne tak się nie wysiewają.. i naprawdę polecam....

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 23:14, 07 mar 2013

Do góry
Popatrzyłam rano przez okno i stwierdziłam że muszę tam jakieś drzewko nie za wielkie posadzić. Myślałam o klonie żeby mi się ładnie jesienią przebarwiał.

A może jakieś inne drzewo??
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 23:12, 07 mar 2013

Do góry
Zdjęcia z placu boju mojego M.
Ogrodzenia już co prawda nie ma ale sajgon w okolicach garażu że hej! Kupka kamieni, kupka piasku, kupka drzewa i do tego kupka palet

Biało-Fiolet 23:11, 07 mar 2013

Do góry
bialofiolet napisał(a)
Bobaski pozdrawiają z kąpieli

Jakie piękne są Twoje szkraby Te oczy ...
całuski im przesyłam
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 23:03, 07 mar 2013

Do góry
No i hosta - kłącze - owszem kłącze, ale tylko jedno - Szefowa Danusia mówiła że lepiej roślinki kupować niz kłącze ale oczywiście nie oparłam się. Ja nie wiedziałam że hosty takie dość drogie są... Chyba moja rabatka hostowo-paprociowa to sie tak od razu cała nie zrobi paprocie też nie są całkiem tanie

I jeszcze cebulkę dymkę kupilam i promanal bo chyba jednak spryskam niedługo na to robactwo. Głownie myślałam o wiciokrzewach (można?) bo one to mają mszyc zatrzęsienie - no i oczywiście o innych roślinkach też. I jeszcze maść na cięcia - jak brzozę ciąć będziemy. I ukorzeniacz - choć w tej chwili nie wiem jeszcze co ukorzenię, ale na pewno się przyda I to tyle
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:59, 07 mar 2013

Do góry
Nie oparłam się kwiatom - ale na wszystkie mam pomysł Lilie to nie wiem czy nie wstyd pokazać bo wy macie takie rarytasy a to pierwsze moje i nawet nie wiem jakie za bardzo - se wygooglam - ale się nie oparłam - kupiłam tylko ciut tak na próbę - przeczytałam kiedys że azjatyckie latwiejsze dla początkujących to takie wzięłam. No.

To tle lilie i jeszcze maluśkie paczuszki innych - kobea (czy ktoś to hoduje bo ja tylko na wzrok się zalubilam i chce posadzić po sosną od południowej strony żeby trochę pień obrosło - da radę?)

Godecja na rabatki z jednorocznymi poleci
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:54, 07 mar 2013

Do góry
Z leroya:
Donice były w promocji - ta mniejsza za 14 a większ za 24 - doły trochę wąskie ale jakoś damy radę (nie są zresztą tak wąskie jak wyglądają na zdjęciu). W castoramie były te same ale każda droższa o dychę. Tych większych kupiłam 3. Mała jedna. Na razie. Będą na letnie kompozycje filetowo-biale (na razie taki pomysł) heliotrop już rośnie

Ogród w skali mikro :) 22:51, 07 mar 2013

Do góry
I skok na Małysza
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:50, 07 mar 2013

Do góry
Moje dzisiejsze zdobycze Niby nic szczególnego a jak cieszyyyyyy:

z lidla

Planowanie w Wyżełkowie 22:49, 07 mar 2013

Do góry
Planowanie chyba kiepsko mi wyszło, bo w realu to nie wygląda tak jak na papierze i chyba jest źle. Jdnk planowanie nie jest moją mocną stroną, i dalej nie wiem jak zagospodarować tą rabatę wokół pergoli. Latem panuje tam chaos

a zimą pustki , widać tylko bukszpanowe prawie kulki fi każda inna fi 50, 60,35
plan mam taki żeby wszystko ogrodzić obwódką z bukszpanu, zaraz za fiołkami które terz tworzą niziutką obwódkę. Między bukszpanami hortensje Magical Moonlight, ale nie wiem czy się zmieszczą? Szerokość tej rabaty to około 1m na środku długość około 8m na wewnętrznym łuku. Miejsce słoneczne.

Macie jakies pomysły? Proszę.
Grembosiowo 22:41, 07 mar 2013

Do góry
Grembosiu!
Rewelacyjny jest ten ceglany płot,coś fantastycznego! Pozdrawiam wiosennie.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:37, 07 mar 2013

Do góry
dajana napisał(a)

A może na boki tarasu daj pergole z pnączami ? Osłonisz się od sąsiadów przy śniadanku a przy okazji zapach kwiecia będzie

Dajanko, z jednej strony(od południa) jest już pergola i pachnące kwiecie i ławeczka dla zmęczonego kosiarza
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:31, 07 mar 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
Aniu!
Jak patrzę na Twojego psa leżcego na rabatce, to myślę sobie, ze one wszystkie tak mają. Mój pies ma swoje ulubione rozchodniki, albo poduchy z floksa szydlastego, na których jest m najwygodniej leżeć. Jeśi zgonię go z jednego miejsca natychmiast szuka innego o podobnych walorach.
Ania! Zakupiłaś całą ciężarówkę rododendronów?!?! Rewelacja! Jak Ci rosną? To się nazywa zakładanie ogrodu z rozmachem!
Zawsze mówiłam o sobie, ze nie mam ręki do rododendronów, ale jak widzę takie okazy to mam ochotę spróbowć jeszcze raz. W czym tkwi tajemnica uprawy tych pięknych kwiatów? Podsypujesz je mikoryzą przy sazeniu? Podobno jest bardzo dobra...

A to moje kwiatki dla Ciebie. Z nimi nie mam problemów.

Marysiu... witaj
Ja z daturą mam problem Ale z jedną walczę od 3 lat o przetrwanie.... jak padnie to do Ciebie się uśmiechnę o sadzonkę Piękny okaz....

Z różanecznikami to mi idzie po grudzie i pod górkę...ale zaparłam się.. i zobaczymy co z tego wyjdzie.... pierwsze egzemplarze mordowałam .. z zimna krwią.. ale tak łatwo się nie poddaję Mam teraz Bogdzie, moje guru od rh i musi się udać .... mam glinę ... i tu problem...

Ciężarówka z rh. przyjechała, ale tylko cześć było moje.. to co na parkingu wypakowane (ale robiło wrażenie , moje było ale krótko...... To było zamówienie zbiorowe... dla wielu osób.... i poszły w ludzi...... ale moich jest sporo I te największe
Ogrodowe zacisze 22:30, 07 mar 2013

Do góry
Takie piękne te kwiaty, ze nie mogłam się powstrzymać.

Ogród z platanem. 22:26, 07 mar 2013

Do góry
Tak w oczekiwaniu na wiosnę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies