Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gdzieś na końcu świata... 14:12, 07 mar 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Ja tu szukam kwiatków na ogrodzie a nie zauważyłam co mój staruszek zamioculcas mi za niespodzianke szykuje będzie kwitł, oj jak raduje się serce moje ponieważ podobno to rzadkość u tych roślinek.

Kiedyś miałem takiego co co roku kwitł jednym kwiatem Z tego co pamiętam...kwiatostan kolba z pochewką i strasznie pylił a po przekwitnięciu się wykrzywił i taki zgięty był i wyciąłem Nie warto go trzymać i osłabiać rośliny, obetnij.
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:08, 07 mar 2013

Do góry
Pada nadal.....
Obiecany Czaruś , po prawej jest drugi, ale ten po przesadzeniu odmówił wydania kwiatów.... ale żyje, a to cieszy, bo rok temu był już prawie trup.

Wiąz ten - Camper coś tam...

O.. i dziś dwóch Panów się pojawiło Pozdrawiam
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 13:55, 07 mar 2013

Do góry

I mój cudowny, ukochany, odrapany stolik z Belldeco - a raczej jego noga

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 13:52, 07 mar 2013

Do góry
Irenko - jednak gleboterapia to jest to!!!

Zuza - a Twój M to wyjeżdża na misję?

wrzucam jeszcze parę fotek z Gardenii - nie obrobiłam nawet połowy

Ogródeczek jagody99 13:47, 07 mar 2013

Do góry
Ja też mam rower, jadę z wami
marzenia ważne są, bo się spełniają, zostawiam widoczek dla romantycznej duszy

Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 13:43, 07 mar 2013

Do góry
Wiosna, wiosna, wiosna ach to ty ...

Mili moi kilka wianków dekoracyjnych, wiosennych od http://tendom.pl/ .Mamy nadzieje, że oglądając je zainspirujemy Was do samodzielnej realizacji albo też do odwiedzin i zakupów w tendom... życzymy Wam artystycznych uniesień, mając nadzieje, że pochwalicie się na forum Waszymi ślicznościami.
Pozdrawiamy serdecznie wszystkich w szczególności Panie z okazji zbliżającego się święta Dnia Kobiet, życzymy tym samym dużo radości w sercu i uśmiechu każdego dnia na twarzy...

Zielony chaos u Dawida 13:38, 07 mar 2013

Do góry
Ciemiernik niedługo pokaże się w całej krasie.

Jedna z piwonii zakupionych zeszłej jesieni.

Żeby było weselej - wygląda tak od stycznia
Zielony chaos u Dawida 13:37, 07 mar 2013

Do góry
Wiosny ciąg dalszy

Corydalis 'G.P. Baker' i 'Beth Evans' już wyłażą spod ziemi.

Krokusy mają kwiatki.

Pokazują się już te posadzone w trawie.

Ogród do odświeżenia 13:31, 07 mar 2013

Do góry
Jeżeli wieczorkiem zawitasz, to na osłodę długiego dnia

Wianki świąteczne Kasi 13:27, 07 mar 2013

Do góry
Kochani,
wiosna tuż, tuż.

Serce się raduje jak po długiej zimie zaczyna pachnieć wiosną. Na naszym niebie dużo słońca, mam nadzieje, że na waszym również.
Z okazji zatem zbliżającego się święta Dnia Kobiet dla Wszystkich znanych i nieznanych mi Pań dużo radości w sercu i uśmiechu.
Czy myślałyście już o tegorocznych wiankach zdobiących nasze domostwa? trochę inspiracji dla wszystkich tych, którzy samodzielnie będą się realizować w robieniu wianków wiosennych. Mam nadzieje, że pochwalicie się swoimi wspaniałościami.
A wszystkich tych którym nie będzie chciało lub nie znajdą czasu na oddanie się i artystyczne realizacje zapraszamy do tendom.pl.

Ogród z platanem. 13:21, 07 mar 2013

Do góry
Witam
Już od dłuższego czasu odwiedzam Wasze ogrody i staram się być na bieżąco.
Postanowiłem pokazać mój ogród
Dlaczego z platanem? W tym roku kupiłem drzewo, które ma być pewnego rodzaju filarem ogrodu. Uwielbiam spacerować po starych parkach i kocham duże drzewa.
Wybór padł na Platana klonolistnego Platanus × hispanica, ponieważ jest to duże drzewo i według mnie do niedawna rzadko spotykane.

Ogród istnieje już od ponad 10 lat lecz jego tworzenie zaczęło się jakieś 3 lata temu.
W związku z tym są rośliny już troszkę wyższe oraz młode kilkuletnie. Najważniejszą część ogrodu otaczają świerki kłujące Picea pungens z nierozpoznanymi odmianami i dwie sosny czarne Pinus nigra . Teraz staram się wpasować w otoczenie i tworzyć ogród niewymagający ciągłej opieki z lekkimi przejawami minimalizmu
Zdjęcia z jesteni 2012:

Tak wiem, szmataZniknie wraz z obsadzeniami docelowymi. Do tej pory służy jako sposób pozbycia się trawy.

To by było na tyle Resztę będę pokazywał wraz z nadejściem wiosny, jak wszystko obudzi się i będzie w pełni prezentować swoje walory
Co z tym ogródeczkiem począć 13:19, 07 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

doskonały plan!!
a ja niedługo, jak minie straszenie, chcę pomponiki robić, ciekawa jestem jak pójdzie

Irenko na bank pomponiki wyjdą super
Ja tez bym tego mojego bukszpana poświeciła ,ale to moja jedyna taka duża pseudo kulka i jakoś mi szkoda
Ale ja mam takiego mini pomponika ,a może da rade zrobic ich więcej ?????

U Kasi w ogrodzie ... 13:12, 07 mar 2013

Do góry
Miłe Moje wszystkie znane mi i mniej znane Panie,
z okazji naszego wspólnego zbliżającego się święta Dnia Kobiet ode mnie i od tendom.pl trochę wiosny... nas zawiankowało zupełnie, a Was? jeśli macie już pomysły na tegoroczne wiosenne wianki pochwalcie się. A wszytskich tych, którzy sami nie zamierzają realizować się manualnie zapraszam do tendom.

U Kasi w ogrodzie ... 12:58, 07 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Kasiu i Wiesiu

Jej jej wstyd się przyznać dopiero teraz zobaczyłam wpis, strasznie serdecznie dziękuję ....świetne ...Kochana więc ja w swoim i mamci czyli babci Wiesi z okazji nadchodzącego Dnia Kobiet samych szczęśliwych dni w roku życzę....a za chwilę dla Wszystkich nas zamieszczę fotkę z najnowszymi wiankami wiosennymi i nie tylko od tendom.pl...
Ogród do odświeżenia 12:54, 07 mar 2013

Do góry
Gratulacje, a kwiatki wieczorkiem, dobrze?
Buziole

Dziś już widziałam, że sprzedawali w ogrodniczym, ale jak tu sadzić, jak taki mróz ma przyjść
ogrodoweimpresjejolki 12:52, 07 mar 2013

Do góry
Jolu ja tez dołączam sie do życzeń, bo jutro będę cały dzień w podróży i nie chcę się spóźnić.
Kolejnych setek na ogrodowisku Ci zyczę.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:48, 07 mar 2013

Do góry
Zostawiam serdeczności i Madame Plantier
Lek na całe zło czyli mój ogród 12:48, 07 mar 2013

Do góry
aldonaz napisał(a)
(...)Tym razem inne kolorki. Pozdrawiam

Te łany rzepaku, to nasze, jakże liczne rodzime widoki
Ogród Zagi 12:45, 07 mar 2013

Do góry
No nareszcie! Fakt tu Ciebie prędzej można będzie spotkać razem z Twym ogródkiem!
Witaj!
Kwiatek na wejściu! Obowiązkowo! A skoro ja byłam tym motorkiem! Miło mi!

ogrodoweimpresjejolki 12:44, 07 mar 2013

Do góry
Jolu zawczasu kwiatek na 700tke, bo pewnie przegapię

najlepszego!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies