Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe zacisze 21:23, 06 mar 2013

Do góry
romka napisał(a)
pooglądałam historię 'murka' piękny!!! i Ty tak sama to wykombinowałaś???

Sylwio!
Miło, że zaglądnęłaś.
Murek w ostatecznej postaci to mój pomysł. Natomiast było wiele inspiracji z neta, z czasopism i czego się da. Dla mnie zawsze zima jest taka inspirująca, bo nic się nie da robić na zewnątrz, więc myślę, co by tu zrobić na wiosnę. No i wymysliłam. I wciąż jeszcze się zastanawiam, co muszę poprawić, aby bardziej wkomponował się w całość. Chodzi mi generanie o to, aby wyglądał, jakby od zawsze tam był. Rośliny rosną, może to się z czasem uda.
Pozdrawiam ciepło i wiosennie. U mnie było dzisiaj +16 stopni!!!!!

Pomysł na ogród 21:23, 06 mar 2013

Do góry
z ciekawych rzeczy wykonana została skrzynia na zioła
i dopiero w tym roku zostania obsadzona ;
projekt i wykonanie

Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:19, 06 mar 2013

Do góry
Bociuś na 300 stron zostawiam ci 300 krokusów

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 21:19, 06 mar 2013

Do góry
Slawko napisał(a)
Witam Dziś byłem na wycieczce rowerowej u Kapiasów jak zapowiadałem Ludzi było mnóstwo - aż pięcioro w ciągu godziny W centrum pustki - praktycznie jedynie iglaste czyli dla mnie nic ciekawego. Kupiłem za to nawóz do różaneczników Co będę więcej opowiadał, sami zobaczcie co teraz w trawie piszczy w ogrodach Kapiasowych

padłam...muszę tam zawitać kiedyś...no muszę!
reszta zdjęć też obłędna...
Hirutkowy raj:)) 21:18, 06 mar 2013

Do góry
Rabata do przerobienia,mus w tym roku w pierwszej kolejności

Tulipanki

Mazury i mój kawałek ziemi 21:14, 06 mar 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)
a tu już taras za domem rabata do przeróbki plany są ale nic konkretnego może ktoś podrzuci jakiś pomysł mam tam azalie wys.i niskie to strona zachodnia fotki zrobione przed chwilą

Ewa a czemu Twój M. wykopał te dziury w środku trawnika nie mógł gdzieś na boku? czy może tam jakąś fontannę planujesz?
a na zachodniej stronie od której masz słonce od 14.00?
Hirutkowy raj:)) 21:13, 06 mar 2013

Do góry
Oj Basiu to mnie pocieszyłaś Dzisiaj znowu popracowałam na rabatach,cudny dzięn był ogólnie roślinki mają się dobrze,żurawki przezimowały dobrze pierisy też

Rododendronowy ogród II. 21:11, 06 mar 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Bożenko, dla Ciebie z dzisiejszego dnia.

Haniu takiego cudnego widoku się dziś od Ciebie spodziewałam. Brak mi słów by to określic, no cuda najprawdziwsze masz w ogrodzie. dzieki za zdjecie jest śliczne. Buziaki.
Borówcowy raj 21:10, 06 mar 2013

Do góry
Borbetko!
Jestem pod wrażeniem. Piękny, wspaniały, cudny i ZADBANY ogród. Widać, że wszystko zaplanowane i z rozmysłem posadzone. Ład i urok ogrodu, przemyślany dobór roślin zrobiły na mnie duże wrażenie. Jestes profesjonalistką.
Gratuluję!

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 21:10, 06 mar 2013

Do góry
Andziulko pozdrawiam serdecznie i życzę szybkiego wiosennego ciepełka bez brzydkich wiatrów

Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:08, 06 mar 2013

Do góry
Bocianku kochany gratulacje i machaj dalej skrzydłami, żeby ta wiosna na dobre nam zagościła

Moje zmagania ogrodowe 21:07, 06 mar 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Gdybym pamiętała o podkradnięciu przebiśniegów od moich rodziców to już bym miała- u nich już kwitną, muszę w tym roku zaatakować ich ogród i kilka wykopać

piekne przebiśniegi, ja zapomniałam wsadzić jesienią i teraz sobie w brodę pluję

odnośnie przylaszczek odpowiedziałam u siebie

pozdrawiam
Ogrodowe zacisze 21:07, 06 mar 2013

Do góry
Ogrodowe zacisze ma już 20 lat i nazwę od niedawna, dojrzały Twój ogród i ładny. Witam na naszym Ogrodowisku moimi floksami szydlastymi.
Odwodnienie ogrodu i odprowadzenie deszczówki 21:00, 06 mar 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Czy ta włóknina w której leży rura drenarska to jakaś specjalna? Właśnie chcemy kłaść dren na naszej działce, rura już kupiona, żwir zamówiony, niewiem jedynie jaką włókninę kupić...
Ogrodowe zacisze 20:58, 06 mar 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
Cześć Marysiu, zaznaczam sobie wątek, bo bardzo spodobał mi się Twój ogród. Lubię rośliny, które mają trochę lat. No i zabawa kamieniem, której zazdroszczę i się nieśmiało zapytam, czy sama sobie z tym tematem radzisz?
Pozdrawiam słonecznie.

Moniko!
Z tym kamieniem, to wcale nie było tak zabawnie.
A tak serio, to co robię, to jeden wielki eksperyment. Nie mam w tym temacie doświadczenia. Trochę czytałam na ten temat i wiem, że takie "suche" murki są dość łatwe w wykonaniu. Wciąż go jeszcze obsadzam. Murek ma stanowić element tła dla roślin. Ma tylko gdzieniegdzie być widoczny.W szczeliny chcę ponasadzać rośliny, aby nie był taki całkiem odsłonięty. Już częściowo udało mi się go przesłonić, ale jeszcze trochę pracy mnie czeka. Cała ta rabata "na murku" jest jeszcze w fazie zmian i dopracowywania szczegółów.
Zobaczymy...
A teraz idę do Twojego ogródka. Do zobaczenia!

ogrodoweimpresjejolki 20:50, 06 mar 2013

Do góry
rh -piekny

Jolu...ten energetyzujący kolor hipka dla Ciebie...wreszcie rozkwitł.
Biało-Fiolet 20:50, 06 mar 2013

Do góry
bialofiolet napisał(a)
No i jest wachlarz zakupowy. Dominują moje ukochane kolory

Ale dziś już nie dam rady zasiać. Maluchy nie pozwolą. w dodatku obiad dopiero się gotuje.

dziękuję za odwiedziny

jeżeli mogę coś doradzić to na skarpę proponuję macierzankę - zadarnia, ładnie się rozrasta i kwitnie fioletowo/różowo/biało w zależności od odmiany
i jeszcze pięknie pachnie

z rozsadami wcale się nie spóźniasz, kobea tylko potrzebuje iśc szybko do doniczki, bo potem kiełkuje przez dwa miesiące

a maciejki od razu sobie dokup i siej co dwa tygodnie do gruntu - będzie Ci potem pięknie pachniała przez cały sezon

pozdrawiam
Ogrodowe zacisze 20:45, 06 mar 2013

Do góry
anna_g napisał(a)

Marysiu co to jest za drzewko? Tak go tniesz? Pozdrawiam

Aniu!
To drzewko to najzwyklejszy grab, który rósł sobie jako samosiejka w pobliżu rowu melioracyjnego. Jak go zobaczyłam od razu wiedziałam, co z nim zrobię. W wyobraźni widziałam go właśnie takim, jaki jest teraz.Wykopałam go w lipcu (!). Po wsadzeniu zgubił wszystkie liście. Jedyną jego zaletą było to , że miał kształt prostego patyka. W następnym sezonie odżył. Zaczęłam mu nadawać kształt tzn przycianałam boczne gałązki i wycięłam przerwy, robiąc takie jakby warstwy. Na efekt przyszło mi jednak poczekać dwa sezony. Potrzebował trochę czasu, aby zrozumieć, o co mi chodzi.

Poniżej załączam zdjęcie graba w drugim roku.

Roztoczańskie klimaty 20:44, 06 mar 2013

Do góry
Dzisiaj dostała prezent od Żona
W cieniu - zacieniona 20:44, 06 mar 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Ale olbrzym, a kolor...!
Kwiaty są wielkości śniadaniowego talerzyka...zaskoczył mnie w tym roku...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies