Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Działka wkoło Lubczyka :) 20:59, 14 kwi 2013

Do góry
heloł
ale u mnie dzisiaj cisza!
ale może po tym jak dodam zdjęcia z dzisiejszych zakupów i pikowania, może się tu coś ruszy!
mieliśmy dziś nieplanowany wyjazd do T., bo jechaliśmy do teścia, przy okazji M. zabrał mnie do centrum ogrodniczego i LM!
w centrum ogrodniczym kupiliśmy nawóz do storczyków i humus, cebule białą, czerwoną i czosnkową, konewkę dinozaura(Mati ma hopla na punkcie dinozaurów ) i te 2 żurawki- z czego w domu się okazało, że już jedną taką ostatnio kupiłam w Obi-no nic, najwyżej po podziale będę miała jej tyle, żeby od razu sadzić a nie rozmnażać ale szkoda, bo w LM też były i nie wzięłam, a chyba jednej z nich na pewno nie miałam no cóż, u nas jakoś nie ma parcia na żurawki, więc pewnie przy następnej okazji kupię a w LM wzięliśmy narzędzia ogrodowe dla Mateusza, bo sam mówi, że będzie mi pomagał i zraszacz, czy jak to się tam zwie
a teraz fotki
sprzęt Mateusza już go na podwórku dziś wypróbował

wszystko razem:

humus:

i nawóz do storczyków:
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 20:58, 14 kwi 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:57, 14 kwi 2013

Do góry
Aniu zdrowie najważniejsze, zdrowiej spotkanie może zaczekać. Ja jak przeziębienia nie wyleżałam to 3 miesiące się za mną ciągło chorubsko.

A ten strażnik za co kuraka umordował.?

asc napisał(a)

Strażnik krokusów

Ogrodowe zacisze 20:54, 14 kwi 2013

Do góry
Kilka takich nieco większych bukszpanów wsadziłam do jednej donicy i przycięłam "w kulkę". Efekt może nie jest taki nieskazitelny, ale jak wypuszczą młode odrosty, to wyrównają się te niedociągnięcia
Przynajmniej tak mi się wydaje

A altanka przygotowna do sezonu

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 20:54, 14 kwi 2013

Do góry

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 20:51, 14 kwi 2013

Do góry
Joasiu, witaj u mnie, dziekuję za odwiedziny i zapraszam.
Dziekuję też za miłe słowa, a do Ciebie też zaglądam.

Porwałam się dzisiaj z motyką na słońce
Zaplanowałam zrobić jedną rabatę z trzech, a jak sobie coś zaplanuje, to żeby żabami z nieba padało, to skończę.

6 godzin pracy, jestem nieżywa .....

Ale oto jest:

Przedtem, były tu osobne rabatki i wyglądało to tak:

Teraz te trzy krzewy z ostatniego zdjęcia (dwie azalie wielkokwiatowe z pęcherznica Mindia pomiędzy nimi - są nie w trawie tylko w czystej rabacie. Wzdłuż ścieżki będa rosły liliowce.
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 20:50, 14 kwi 2013

Do góry

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 20:46, 14 kwi 2013

Do góry

Ogród z widokiem na jezioro 20:46, 14 kwi 2013

Do góry
moje pierwsze krokusy

na coś sie tutaj zanosi
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:45, 14 kwi 2013

Do góry
U mnie też dziś było oficjalne otwarcie sezonu tarasowego. Zdjęliśmy folię z poduch i ustawiliśmy mebelki na docelowym miejscu. Już wiem, że bez markizy się nie obędzie.
Z okazji pierwszej w tym roku wiosennej wizyty przyjaciela upiekłam nową wersję szarlotki z antonówek na kruchym cieście z mąki orkiszowej, pianką budyniową i kruszonką kokosową.

Ela, żałuj, że Was nie było Piękny dzień Słoneczko, ptaszki śpiewały, błogi spokój. Tego mi było trzeba

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 20:43, 14 kwi 2013

Do góry
Pogoda wprost wymarzona do spacerów i pierwszych prac w ogrodzie

Mój kawałek raju II 20:43, 14 kwi 2013

Do góry

Rajski ogród Ani 20:41, 14 kwi 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)

Sznurów nie zauważyłam, ale faktycznie jest to problem w ogrodzie, ja mam swoje wspólne z mamą przy malinach, są zielone te słupki, trochę mniej się w oczy rzuca. Z taką przymusową architekturą ogrodową zawsze jest problem z jej chowaniem.
Gabrysiu bo były na poprzednim zdjęciu
widać też je na starych fotkach często o nich zapominałam

Ogrodowe zacisze 20:41, 14 kwi 2013

Do góry
Wciąż na swoją kolej czekają roślinki do wsadzenia:

Witajcie w Wyżełkowie 20:36, 14 kwi 2013

Do góry
I pod bramą też mamy dzikiego lokatora. Zastanawiamy się czy go przygrnąć. Pomóżcie prosze w identyfikacji. Co to za roślina? Czy jej korzenie w przyszłości nie zaszkodzą bramie? Co z tego wyrośnie? Wygląda trochę jak dzika róża, ale może to jakieś okropne chwaścisko?

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 20:36, 14 kwi 2013

Do góry

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 20:34, 14 kwi 2013

Do góry
Dobrze, że można liczyć na patyczaki

Rajski ogród Ani 20:33, 14 kwi 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Gabrysiu to jest rabata przy wjeździe do garaży, rosną tam już róże, mam też nowe, które czekają na wsadzenie ale nazw nie pamiętam, to prezent od córki, wiem, ze jedna ma kolor lawendowy taki sobie misz masz różany, kupowany gdzie popadło ze wskazaniem na kolory fotki ich wstawiałam wcześniej. Wiosną królują tam tulipany, totki też wstawiałam, a późnym latem i jesienią obok róż rosła werbena patagońska, tytonie, czarnuszka i lwia paszcza przed rabatą od wschodniej strony wsadziliśmy wierzbę ekologiczną, żeby zasłaniała od wiatru, właśnie czeka na przycięcie, za nią widoczne krzaki porzeczkowe w tle widać stojak na sznur do suszenie bielizny, zostanie wyeksmitowany w inne miejsce, mniej widoczne dla ogółu. Sasanki i inne wiosenne rosną w przydomowym ogródku
kawałek przydomowej rabaty

Sznurów nie zauważyłam, ale faktycznie jest to problem w ogrodzie, ja mam swoje wspólne z mamą przy malinach, są zielone te słupki, trochę mniej się w oczy rzuca. Z taką przymusową architekturą ogrodową zawsze jest problem z jej chowaniem.
Ogród w budowie - nieustającej 20:32, 14 kwi 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Wątek mojego męża pociągnę dalej, bo okazał się dzisiaj łowcą żab.
Czy nie jest śliczna?

Na szczęście mąż jej nie pocałował, bo gdyby tak zmieniła się w piękną księżniczkę, no to co ja bym zrobiła?
Utknęła na kostkowej ścieżce, usiłowała wspinać się na mur, więc zanieśliśmy ją w okolice kompostownika, gdzie mokro i taka żaba powinna czuć się dobrze. W zeszłym roku mieliśmy na zimę lokatorkę w piwnicy, bardzo podobną, może to ta sama? W każdym razie odzyskała wolność

ten twój małżąonek same piękności wyłuskuje z ogrodu a może to tęsknota za księżniczką
a tak na poważnie, łowi ciekawe okazy
Ogrodowe zacisze 20:32, 14 kwi 2013

Do góry
Pogoda w sobotę była rewelacyjna Słońce i stosunkowo ciepło. A więc od rana ostro z mężem wzieliśmy się za porządki. Na pierwszy ogień poszedł trawnik. Wertykulacja znacznie poprawiła jego wygląd. Zniknęła warstwa wyleżałej, suchej trawki. Posypaliśmy go azofoską. Myślę, że na efekt nie trzeba będzie długo czekać
Pszczoły opanowały krokusy

Pojawił się też duży trzmiel. Ale najwyraźniej nie miał najlepszej kondycji, bo zaraz znalazł miejsce na drzemkę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies