Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W cieniu - zacieniona 21:27, 13 kwi 2013

Do góry
Miłek letni ...wypikowany przed tygodniem.ma długi,palowy korzeń...pikowałam do długich,wąskich pojemniczków...
Rododendronowy ogród II. 21:27, 13 kwi 2013

Do góry

Rododendronowy ogród II. 21:26, 13 kwi 2013

Do góry
To móje ulubione

Moje zmagania ogrodowe 21:25, 13 kwi 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)

Ewelinko po obfoceniu krokusów widać, że się cieszysz i jesteś radosna cieszę się, a czemu niebieskiego nie lubisz? ja dopiero weszłam na Ogr.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:25, 13 kwi 2013

Do góry
Znalazłam pracownię ceramiczną, która podjęłaby się zrobienia kloszy do bielenia rabarbaru. Zdjęcia Danusi oczywiście:

Chcę 3 szt, 200 zł/szt. Trochę dużo, myślę. Pracownia z Mazur, Węgorzewo Odbiór osobisty
Pomysł na ogród 21:24, 13 kwi 2013

Do góry
jeszcze parę zdjęć

Rododendronowy ogród II. 21:24, 13 kwi 2013

Do góry
To teraz trochę moich mizernych jeszcze krokusów.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:24, 13 kwi 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

będę grzeczna w słońcu i odpowiedni strój
kupiłam sobie sekator akumulatorowy i chcę go wypróbować, bo już mnie ręka bolała od cięcia na wyspie jałowcowej, tak może będzie lżej i szybciej i drugi 3 częściowy, do żywopłotu, bukszpanów i trawy
tamten M., coby sprawiedliwości stało się zadość

Masz wypasiony model bo jeszcze z sekatorem elektrycznym
Rododendronowy ogród II. 21:22, 13 kwi 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Wreszcie krokuski są U mnie nawet już 2 hiacynty zaczynają Ale radocha

Ja już przestałam hiacynty kupowac bo tylko nornice uczte miały. Za krokusy też sie zabrały i sporo ich zjadły . Mam jedno zdjecie jak to wyglada. Z całej grzadki pozostał tylko jeden krokus a wszędzie korytarze nornic. Na zdjeciu jest tylko fragment.

pomysł na ogród wypoczynkowy 21:21, 13 kwi 2013

Do góry
Witam Mamy naszą wymarzoną działeczkę - 4,69 ra Mnóstwo pomysłów na zagospodarowanie; I brak zdecydowania - jak? Kto z Was ma pomysł jak zagospodarować naszą "oazę"? Będę wdzięczna za każdy pomysł
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:21, 13 kwi 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

kupiłam sobie sekator akumulatorowy i chcę go wypróbować, bo już mnie ręka bolała od cięcia na wyspie jałowcowej, tak może będzie lżej i szybciej i drugi 3 częściowy, do żywopłotu, bukszpanów i trawy

też mam na niego ochotę, ale zakup odłożę na później bo dziś ręcznie wszystkie kulki, obrzeża bukszpanowe, lawendę obcięłam. ręka mnie boli, ale się uparłam, jutro muszę posprzątać bo deszcz mnie zgoniła ...
Pomysł na ogród 21:20, 13 kwi 2013

Do góry
dokładnie wreszcie i za dnia obejrzałem uszkodzona sosnę....
niestety jednak nadaje się tylko do ścięcia
po pierwsze jest ona chora, a po drugie wyrwane ma dwie gałęzie - powiedzmy z jednego węzła
dokładnie naprzeciw siebie - i te dwie "wyrwy" spowodowały że gruby pień w tym miejscu ma kilka centymetrów

Rododendronowy ogród II. 21:20, 13 kwi 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ja tam żadnych chwastów nie widzę, to tylko roślinki kwitnące inaczej.
Chwasty w ogrodzie tez są potrzebne,bo gdzie by motylki potomstwo chowały?

Haniu masz rację i ja dlatego nie walczę tak bardzo z chwastami. Przyznam ze również dlatego że krągosłupa na ogół nie czuje. Ranniki od Ciebie kwitną ale młodych nie widzę , może dopiero wyrosna.

A krokusy też zakwitły ale nie sa w najlepszej formie , ten śnieg przygniótł je do ziemi , są blade , anemiczne. Może słoneczko to zmieni. Dziś wyglądały tak.

Nie miałam dziś czasu by wyzbierac te liście i jutro też nie dam rady ale w poniedziałek zrobię porzadek. Myslę ze słoneczko też doda im sił i będę mogła je pokazac w lepszej formie.Najważniejsze ze są , rosną i będzie juz tylko lepiej , a Tobie dziekuję bardzo za te prezenty z których bardzo sie ciesze . jeszcze czekam na przebiśniegi ale tam gdzie rosna ciągle jest śnieg.
Co z tym ogródeczkiem począć 21:17, 13 kwi 2013

Do góry
Ewus normalnie Ci....hm...wiesz co Juz masz fajnie,juz widac Twoja prace a jeszcze jak roslinki podrosna to...ho ho hoCieszmy sie z nawet najmniejszego skrawka ogrodka,nie kazdy moze miec botaniczne przestrzenie Serducho dla Ciebie za to ze jestes
Pomysł na ogród 21:16, 13 kwi 2013

Do góry
jednak Wiosna przyszła
dzisiaj na pocieszenie świeciło piękne słońce dając znaki ,że już niedługo będzie można zacząć prace ogrodowe
stąd zainteresowanie projektami i budowanie koncepcji
na pierwszy rzut idzie front domu - drewutnia i cały przed-gródek

mimo tego,że nie ma jeszcze sprecyzowanych planów będzie pierwszą wiosenną realizacją
na razie bardziej skupiam się na wizualizacji całości - bez konkretyzowania gatunków roślin
chcę raczej znaleźć wizję i to jej szukam w projektach

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:15, 13 kwi 2013

Do góry
Pola napisał(a)

Okey, a jutro Irenko pamiętaj spokojnie w tym ogrodzie, co by Cię nie przewiało

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:12, 13 kwi 2013

Do góry
to sobie poprzesadzałem np 2m świerk serbski, o metrowej (i niższej) drobnicy drobnicy kupionej jesienią z przeceny już nie wspomnę musiałem się spieszyć bo miejscami ziemia jeszcze zamarznięta a upały tuż tuż

Marzena jak coś wytęsknione to zawsze ładniej wygląda

Danusia jak zrobię fotki takich perełek to mam większą motywacje by z reszta bałaganu coś sensownego zrobić

Rododendronowy ogród II. 21:07, 13 kwi 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Bożenko u Ciebie jeszcze nie ma jak czytam prawdziwej wiosny z kwiatuszkami? U nas dzis nawet burza była i prawdziwy deszcz wiosenny co jest bardzo dobre dla roslinek no i teraz to szybko sie zazieleni no ale poki co moge tylko popatrzec przez okno ale jak piszesz rolnicy zawsze maja nadzieje to i ja mam nadzieje na lepsze jutro Pozdrawiam i zycze pierwszych kwiatkow w ogrodzie

Danusiu dziś już mam pierwsze kwiatki wprawdzie jeszcze anemiczne ale sa. Deszcz padał chyba dwie minuty a bardzo by się przydał ale burz się boję więc za nimi nie tęsknię. deszcz może by rozpuścił lód w jeziorku bo na razie jest bardzo zamarznięte Tak wygląda.

Mój mały skrawek ziemi 21:06, 13 kwi 2013

Do góry
Fajnie juz u Ciebie,nareszcie wiosna Kwiatuchy na poczatek i rozgrzewke zostawiam
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:03, 13 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Krokusiki piekne Ja miałam tyle co ty w ubiegłym roku, ale jak zobaczyłam łany u Asc to zakupiłam 150 na 1 m2

Jezu ja posadziłam 50 sztuk i myślałm że będę miała łany o Marzenka 150 na m2
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies