Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:58, 13 kwi 2013

eliza3 napisał(a)
Cieszę się, że do Ciebie też wiosna przyszła, za chwilkę będziesz pokazywać swoje pierwsze kwiatki... bardzo to przyjemne.
U mnie śnieg dawno się stopił, ale deszcz ciągle popaduje i ciągle jest mokro... już bym chciała uporządkować rabaty, ale niestety się nie da, ale dzisiaj na pociechę kupiłam sobie bratki

Elizko ja też kupiłam kilka doniczek bratków tych drobnych bo je lubie i nawet sie pochwalę.

Bogdzia 21:07, 13 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Bożenko u Ciebie jeszcze nie ma jak czytam prawdziwej wiosny z kwiatuszkami? U nas dzis nawet burza była i prawdziwy deszcz wiosenny co jest bardzo dobre dla roslinek no i teraz to szybko sie zazieleni no ale poki co moge tylko popatrzec przez okno ale jak piszesz rolnicy zawsze maja nadzieje to i ja mam nadzieje na lepsze jutro Pozdrawiam i zycze pierwszych kwiatkow w ogrodzie

Danusiu dziś już mam pierwsze kwiatki wprawdzie jeszcze anemiczne ale sa. Deszcz padał chyba dwie minuty a bardzo by się przydał ale burz się boję więc za nimi nie tęsknię. deszcz może by rozpuścił lód w jeziorku bo na razie jest bardzo zamarznięte Tak wygląda.

Bogdzia 21:08, 13 kwi 2013

Martek napisał(a)

Ja widzę chwasta Marzenko ....

Nigdzie nie ma chwastów , nie wymyślaj Marto.
Bogdzia 21:09, 13 kwi 2013

AgnieszkaW napisał(a)
U nas też były dzisiaj pierwsze wiosenne burze, nawet dwie. W przerwach świeciło też piękne słońce. Dzisiaj porobiłam porzadki wiosenne i jestem przyjemnie zmęczona. Teraz właśnie zajaśniała pierwsza w tym roku tęcza. Pozdrawiam

Dawniej się mówiło ze po burzy mozna już sie kapac w rzece lub jeziorze. dziś już się to nie sprawdza.
Bogdzia 21:20, 13 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)
Ja tam żadnych chwastów nie widzę, to tylko roślinki kwitnące inaczej.
Chwasty w ogrodzie tez są potrzebne,bo gdzie by motylki potomstwo chowały?

Haniu masz rację i ja dlatego nie walczę tak bardzo z chwastami. Przyznam ze również dlatego że krągosłupa na ogół nie czuje. Ranniki od Ciebie kwitną ale młodych nie widzę , może dopiero wyrosna.

A krokusy też zakwitły ale nie sa w najlepszej formie , ten śnieg przygniótł je do ziemi , są blade , anemiczne. Może słoneczko to zmieni. Dziś wyglądały tak.

Nie miałam dziś czasu by wyzbierac te liście i jutro też nie dam rady ale w poniedziałek zrobię porzadek. Myslę ze słoneczko też doda im sił i będę mogła je pokazac w lepszej formie.Najważniejsze ze są , rosną i będzie juz tylko lepiej , a Tobie dziekuję bardzo za te prezenty z których bardzo sie ciesze . jeszcze czekam na przebiśniegi ale tam gdzie rosna ciągle jest śnieg.
Bogdzia 21:22, 13 kwi 2013

Kindzia napisał(a)
Wreszcie krokuski są U mnie nawet już 2 hiacynty zaczynają Ale radocha

Ja już przestałam hiacynty kupowac bo tylko nornice uczte miały. Za krokusy też sie zabrały i sporo ich zjadły . Mam jedno zdjecie jak to wyglada. Z całej grzadki pozostał tylko jeden krokus a wszędzie korytarze nornic. Na zdjeciu jest tylko fragment.

Bogdzia 21:24, 13 kwi 2013

To teraz trochę moich mizernych jeszcze krokusów.

Bogdzia 21:26, 13 kwi 2013

To móje ulubione

Bogdzia 21:27, 13 kwi 2013

Bogdzia 21:31, 13 kwi 2013

I jeszcze takie które zdąrzyły zakwitnąc przed śniegiem i snieg je przygniótł.

Te nieco lepsze.