Ewo - ja też się większości nt bielenia niedawno dowiedziałam, po artykule Danusi i poszukiwaniach w sieci. A w angielskich ogrodach te cylindry ceramiczne bardzo mi się podobały i chciałabym mieć właśnie ze 3 u siebie

Może zamówię, ale jak ja je z Węgorzewa odbiorę?? Nie bywają w Warszawie ci garncarze, niestety... ech

Może w wakacje? Myślę
Haniu - ciągle się czegoś nowego uczymy, ja też! A myk z rzodkiewką jest fajny, sieję ją razem z marchwią i pietruszką, rzodkiewka szybko kiełkuje i wiem gdzie jest rządek, mogę pielić i podlewać lepiej

A zanim marchew czy pietruszka wzejdzie...

Cieszę się że zaglądając do mnie ogrodomaniacy czegoś się dowiedzą
Kasiu - Boćku, cebulowe lubię wiosną, jak kwitną, a potem mnie denerwują bo część zawsze pokroję latem i jesienią - bo ciągle przesadzam i dosadzam

Teraz jest lepiej, bo wszystkie prócz czosnków są w koszyczkach, koszyczek trudniej przeoczyć w gruncie

Żurawki przykryłam bo na tej rabacie posadziłam róże Graham Thomas jesienią i się o nie bałam. Okryłam od razu całą rabatę i dobrze zrobiłam - róże żyją,a żurawki od razu piękne

I co roku będę je okrywać, bo rok temu jak tego nie zrobiłam, żurawki były piękne dopiero latem, a tak są ładne już teraz

Warzywka? cóż, moje hobby
Miłego dnia!!
U nas zachmurzenie pełne, szaro, ale bez opadów póki co. Planuję cięcie bukszpanów na dzisiaj, no i może za domem zrobię kanciki trawnikowi. Chociaż nie wiem czy jest sens, w przyszłą sobotę będziemy wertykulować trawnik? I kanciki chyba po tym dopiero? Chyba tak.