Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród u stóp klasztoru 16:23, 02 mar 2013

Do góry
Alinko, wiosna u Ciebie strasznie kolorowa
Co to jest za iglak?
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 16:21, 02 mar 2013

Do góry
Podlasie Podlasiem a u mnie tyle samo śniegu

to dla przyspieszenia wiosny

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:20, 02 mar 2013

Do góry
Na osłodę moje dzisiejsze krokusy.
Rododendronowy ogród II. 16:15, 02 mar 2013

Do góry
Pozdrawiam, Bożenko!
Verbena bonariensis - werbena patagońska 16:05, 02 mar 2013

Do góry
o boziu znowu mnie fejsik zalogował jako moją Aleksandrę . to ja pisze Alina_k

dziewczynki własnie wróciłam z ogródka i mam ważne wieści dla tych co mają w ogrodzie werbeny . moje w tym roku pięknie przezimowały . jakież było moje zdziwienie kiedy przy obcinaniu starych pędów zobaczyłam nowe listki przy korzeniach .oglądajcie swoje werbeny , bo może i u was przezimowały

Ogród w budowie - nieustającej 16:04, 02 mar 2013

Do góry
Gabrysiu,piekna opowiesc i ...prawdziwa Wczoraj posialam nastepne pomidorki i co chwila na nie zerkam Bajek im co prawda nie czytam ,ale pogadam sobie chetnie

Ogród do kwadratu 15:39, 02 mar 2013

Do góry
Amarylis - powolutku ruszył - jeden z trzech

Bez czarny - już listki widać

A tu róża spod kopczyka się wyłania

Przywrotnik ostroklapowy

Moje horti ogrodowe... jesienią wykopałam je z ogrodu i przesadziłam do donic. W zimie stały w widnym garażu - podlałam może dwa razy i teraz tak wyglądają...

Kwiatki i rabatki u Elizy 15:33, 02 mar 2013

Do góry
Witam,
chyba tylko wczoraj u Hani była na czas z gratulacjami i kwiatkiem, a tak to zawsze z opóźnieniem.
Pozdrawiam i gratuluję 300

Moje zmagania ogrodowe 15:30, 02 mar 2013

Do góry
Siane w zeszłą sobotę
słoneczniki Kiniuśki

petunie, trzeba wytężyć wzrok

i za wcześnie posiana kapusta ozdobna, która się za bardzo wyciągnie, ale popikuje i coś może z tego wyjdzie, a drugą turę wysieję za miesiąc

Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:29, 02 mar 2013

Do góry
M zbiera suche liście z jesieni.... bo jesienią nie zdążylismy....
Przeprowadziliśmy 5 awantur na temat co i jak ciąć.... i każde robiło swoje.... ot i tak to jest jak jest 2 ogrodników.. a chciał mieć tylko trawnik, a teraz ...on większy miłośnik ogrodu niż ja
Drugi ogrodnik mimo woli....
Moje zmagania ogrodowe 15:26, 02 mar 2013

Do góry
Witam!
Gosiu, córcia dziś w praktikerze zachowywała się na nasionach gorzej niż ja, wszystko chciała. Niestety jej tatuś a mój ukochany mąż wyhamował obydwie
Aniu, właśnie - śnieżyce - te są u mnie, u mamy te najzwyklejsze, ale jeszcze podobno pod śniegiem, bo tam największy cień. Wysłałam pw z info o zakupach
Bogdzia, dziś i przez kuchenne mogę wypatrywać wiosny
Danusiu, wolę teraz posiedzieć i posprzątać w domu, aby później mieć czas na ogród

Dziś z 30 minut pokręciłam się po ogrodzie, jeden krzaczek wydaje się podejrzany, chyba przemarzł. U kilku żurawek już poobcinałam brzydkie liście, reszta jeszcze pod śniegiem. Skułam lód z trawnika w niektórych miejscach i na razie nic więcej nie dało się porobić.
Widok z okna

i marmaladka jakby zimy wcale nie było

sałata( jakieś 4 dni od wysiania)

rzeżucha
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:25, 02 mar 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Ania..miłej pracy i nie fochaj...

Nie focham.... cieszę się, że już można wyjść do ogrodu i się zmęczyć
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:22, 02 mar 2013

Do góry
3 i pół godziny cięcia... i tyle mam ..... drugie tyle leży w stosach na ogrodzie... i jak sobie pomyśle, że to kropla w morzu tego co trzeba tylko wyciąć..to jestem przerażona... wszystko rusza z wegetacją, pasuje już uprzątnąć, bo potem nie da się wejść w rabaty.. by nie podeptać dobra..
Łapska pokaleczyłam, muszę je umyć i zakleić, bo ciuchy sie brudzą .. i się poddałam... na dziś tyle... jutro będę mieć zakwasy...

Kondziowy Ogród :) 15:07, 02 mar 2013

Do góry
i następne pytanie czy te ścieżki na warzywniku mam robić ze żwiru najgorzej że nie wiem jak szerokie

Ogródek Hanusi po zimie 15:04, 02 mar 2013

Do góry
Haniu, serdecznie gratuluję.
Zostawiam w prezencie widok z gatunku tych, które niewątpliwie bardzo lubisz.

Kondziowy Ogród :) 14:54, 02 mar 2013

Do góry
mam pytanie nie wiem jak poprowadzić ścieżkę proszę o pomoc

Ogród w budowie - nieustającej 14:52, 02 mar 2013

Do góry
Urszula, wygląda że piękny dzień się u mnie właśnie skończył, bo już słońce się schowało. Wieje niemożliwie i arktycznie od rana, ciągle mam straszliwie mokro, więc czekam na lepsze czasy.
Pracuję sobie (niechętnie) i czytam w przerwach ( chętnie) i aż Wam tu muszę przytoczyć fragment, bo jest i zabawny i na czasie, a dotyczy siania pomidorów:

" Wrzuciwszy nasionka do każdego z trzydziestu pięciu otworów w każdej donicy i delikatnie zasklepiwszy nad nimi kompost, przeczytałem im bajkę (Jaś i magiczna fasola, , żeby rozbudzić ich ambicję), szepnąłem im "dobranoc", zgasiłem światło i na paluszkach wyszedłem z pokoju. Teraz jest za dziesięć jedenasta i trochę wstydzę się przyznać, ile razy do nich zaglądałem:czternaście".

To fragment książki Robina Sheltona "Czas na działkę".

Wstydzę się przyznać, ale po trzydziestu latach siania co roku różnych rzeczy, ciągle mam prawie tak samo jak wyżej opisał autor, chociaż on robił to po raz pierwszy w życiu. A Wy?

Jeszcze zdjęcia, marzy mi się taka kompozycja z ogrodu Beth Chato, może będzie taką inspiracją jak jekylowa? Wy się znacie na trawach, może ktoś wie co to za niewysokie miskanty?

Ogród w budowie - nieustającej 14:37, 02 mar 2013

Do góry
grazyna napisał(a)

Podpatruję, podczytuję, zapisuję ale... śladu nie zostawiałam

Zebrałam się na odwagę wiosennie pozdrawiam

To morze jaskrów jest prawdziwe? Może i tak, w końcu gdzieś je muszą rozmnażać.
Ja też pozdrawiam i się wybieram do Ciebie.
W cieniu - zacieniona 14:32, 02 mar 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Bogusiu piękna ta wiosna u Ciebie hihi,ale wyślę Ci troche słoneczka bo sąsiad mi zdał relację pogodową i podobno do przyszłej soboty u mnie ma być do +14 a dziś było +12 aż mi Cię żal Bogusiu tyle śniegu jeszcze u Ciebie jak my tu wszyscy wiosny wypatrujemy.Pozdrawiam
...już się przyzwyczaiłam,że u mnie wszystko później...dlatego tak dużo roślin trzymam w doniczkach...a to widoczek z tarasu na zamarznięte jezioro...
Dla odmiany czas na zmiany... 13:53, 02 mar 2013

Do góry
Żurawy nie wyglądają najgorzej

buziaki...baziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies