Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

Kindzia 22:19, 26 kwi 2013

I teraz relacja
Z Zabrza do Czańca, tam kupiliśmy Nigrę, faktycznie szczepiona wysoko Mina mojego eMusia bezcenna jak zobaczył jej gabaryty, ale jakoś upchnęli ze szkółkarzem Potem Pisarzowice i 3 kulki bukszpanowe, były w jednej szkółce dwa stożki, nie za duże, ale chcieli po 200 zł ! Czyli stożków nie mam...

potem przymiarka

czekają do jutra.
Kindzia 22:21, 26 kwi 2013

Ale jak wszystko urosło od niedzieli, nie mieści mi się to w głowie, ekspresem idzie

Kindzia 22:22, 26 kwi 2013

Kindzia 22:28, 26 kwi 2013

Korony miałam też czerwone, które się straciły te nie kwitły w tamtym roku, a teraz ta jedna żółta, jak się okazało, się okociła i są dwie I będą kwitły!!!

Lilie wyłażą

Żurawki były jeszcze w niedzielę takie marne, właściwie nie było ich widać

trzmieliny nie miały jeszcze nowych listków, a dziś...

Kindzia 22:32, 26 kwi 2013

I jeszcze dla Elizy szydlaste, które od Niej dostałam w zeszłym roku. Tydzień temu myślałam, że nie przetrwały zimy

konwalie też się pokazują

ciurkadełko na kolorowo świeci i ciurka!!!

Teraz tylko na chwilkę do Was i łóżeczko
JulkAd 22:46, 26 kwi 2013

Kindzia napisał(a)

No to żeby Ci humor polepszyć : jutro ogród, w niedzielę z grubsza wewnątrz domu, poniedziałek i wtorek ogród, środa okna i firanki ( i przyjadą pierwsi ludzie, mniej oficjalni, ale gary dojdą), w czwartek muszę sprzątanie na tip-top i trzeba zacząć mięcha piec i ciasta. W piątek zwali się następna piątka ludzi i już zajęcie kuchenne będzie w pełni. Mam do niedzieli rano włącznie dodatkowych 8 dorosłych osób na stałe i w piątek od popołudnia do wieczora dodatkowych 4. O gościnnym psie nie wspomnę, bo on najgrzeczniejszy z tej ferajny. W międzyczasie jednak chciałabym coś skubnąć jeszcze w ogrodzie...jak to zrobić?
Kupa sadzenia, przesadzania...
Lepiej Ci troszkę? Wolne mam tylko od zarobkowej pracy

Buu to garów nie zazdroszczę...lubię gości i gotowanie, ale nie w nadmiarze....trzymam kciuki, żeby zjazd majowy się udał
JulkAd 22:49, 26 kwi 2013

Kindzia napisał(a)
I teraz relacja
Z Zabrza do Czańca, tam kupiliśmy Nigrę, faktycznie szczepiona wysoko Mina mojego eMusia bezcenna jak zobaczył jej gabaryty, ale jakoś upchnęli ze szkółkarzem Potem Pisarzowice i 3 kulki bukszpanowe, były w jednej szkółce dwa stożki, nie za duże, ale chcieli po 200 zł ! Czyli stożków nie mam...

potem przymiarka

czekają do jutra.

Zawsze z kulek można powoli i stożki uformować....fotki montażu ciurkadełka plizzz
Urszulla 22:52, 26 kwi 2013

Łał Kindziu, ale postępy
Kindzia 07:57, 27 kwi 2013

JulkAd napisał(a)

Buu to garów nie zazdroszczę...lubię gości i gotowanie, ale nie w nadmiarze....trzymam kciuki, żeby zjazd majowy się udał

Mnie też to wszystko nie przeszkadza Ale ile czasu ogrodowego zabierze
Kindzia 07:58, 27 kwi 2013

Julcia, będziemy rozmontowywać ciurkadełko jeszcze, to obfocę składanie tego w całość