Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zapachów u Jasi

Ogród zapachów u Jasi

Poziomka 22:02, 26 kwi 2013

Rench Renato piwonia o którą pytasz to Ewelina.
Aniu monteverde mam nadzieję że budleja w tym roku również obficie będzie kwitła.
Danusiu witaj z wielką przyjemnością przeczytałam Twój post. Dziękuję.
Agnieszko nie mogłam się doczekać sezonu stokrotkowego
Bogdziu z tego samego źródła mam jeszcze dwie inne , gdy rozkwitną to pokażę je również.
Gabrielo w koszyczku ukrywa się niezapominajka. Przygotowuję ogród na święto niezapominajki - zbieram z całego grodu niezapominajki i sadzę je u podnóża skarpy w przedogródku.
Rośliny w przedogródku rozrastają się z wiosenną prędkością, widok jest znacznie milszy dla oka niż w ubiegłym roku.

agrokotlina 22:20, 26 kwi 2013

Cudny ogród... Troszkę tu pobędę, bo oczu oderwać nie sposób...
jotka 22:21, 26 kwi 2013

Obejrzałam U mnie tez rośliny złapały wiosenne tempo. O ile nie mam nic do szybkiego ich rozkwitu, to wolałabym żeby szybko nie kończyły kwitnienia ...
barbara_kraj... 23:49, 26 kwi 2013

Jakaś bardziej przyjazna ta wiosna u Ciebie, Jasiu. Piwonie wielgachne, hortensje listki wypuszczają i bergenie w pełni rozkwitu!
A sasanka cudo! Nasiona zbierasz? Powinna się rozsiewać Ja na czerwone czekam, nasion sporo rozrzucilam i liczę na siewki
monteverde 00:16, 27 kwi 2013

Jasia zaczęła sezon, super jest na czym oko zawiesić, a sasanka super
Justyna 20:36, 29 kwi 2013

Jasiu, zainspirowana Twoim pięknym okazem, jestem już posiadaczką clematisa alba luxurians, puściłam go po kalinie.
Pozdrawiam
Poziomka 20:16, 03 maj 2013

Witaj Magdo, dzisiaj ogród skąpany w strugach deszczu. Dlatego znalazłam czas na zrobienie zdjęć.
Jolu nie mamy wpływu na pogodę, w tej wiosny mamy głównie ekstremalne warunki za zimno, za gorąco, za mokro. My narzekamy a rośliny rosną w przyśpieszonym tempie.
Basiu jeżeli będzie takie życzenie to nasiona sasanki pozbieram . W ubiegłym roku wysiałam nasionka do doniczki ponieważ wcześniejsze wysiewy nie przynosiły rezultatu.
Aniu sezon rozpoczęty ale mam kłopoty z pielęgnacją ogrodu gdy jest ładna pogoda to ja nie mam czasu, gdy mam czas dla ogrodu to jest bardzo zimno lub pada deszcz.
Justyno mój clematisa alba luxurians nie przeżył poprzedniej zimy, mam nadzieję że w tym sezonie upoluję go i powróci na swoje stare miejsce.

Kilka zdjęć z dzisiejszego dnia

monteverde 20:23, 03 maj 2013

Cześć Joasiu piękne sasanki masz, a pełne też? i co to białego rośnie przy irysach, u mnie strasznie zimno nic prawie nie rośnie a jak już to nisko przy ziemi rozkwita jak tulipany pozdrawiam serdecznie
an_tre 20:38, 03 maj 2013

Poziomka napisał(a)

Zakwitła już pierwsza sasanka

niespotykana piękność
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
agata_chrosc... 20:50, 03 maj 2013

sasanki przepiękne! zastanawiam sie gdzie by tu je wcisnąć pozdrawiam serdecznie