Długo podczytywałam aż w końcu się zdecydowałam , że tej wiosny się przyłączę.
Oczywiście na dniach pokaże moje 10 arów a na tą chwile tylko moje chili wykopane na jesień z ogródka.
Nieszka a jaką hortensję rozmnażasz? Ja swoich Anabellek jeszcze nie ruszam, może za tydzień? W ogóle myślałam, że dzisiaj coś zrobię w ogrodzie, ale dzisiejszy dzień zaczęliśmy od wizyty u lekarza. A teraz siedzę w domu z Oskarkiem i czekam na telefon od lekarki z wynikami badań...
Dziś będę się zabierała za wykonanie stelażu pod formowanie mojego wiąza .., Przemek " Ele " mistrz formowania mówi ,że trzeba wiąza rozpinać na stelaź kiedy już soki ruszą ( czyli gałęzie nie są tak kruche ).. Ale jeszcze nie ma pąków ( żeby ich nie poobrywać )... Tak więc nabyłam już kijki bambusowe i teraz będę tworzyć
Byłam dziś na pierwszym wiosennym spacerze na ogrodzie. I pierwsze oznaki wiosny już znalazłam.
Hiacynt
Orlik
I coś co się najwyraźniej rozprzestrzeniło
zdjęcie z grudnia - 10cm raczej nie urosła, może jak będzie starsza bo ta zima to jej druga u mnie
sosna oścista wolniutko rośnie i można ją ciekawie ukształtować
Tyle śniegu w moim ogrodzie jest zimno, wieje wiatr, ale świeci słoneczko Wolę jednak popatrzeć przez okno i myśleć o zbliżającej się wielkimi krokami wiośnie
Miesiąc po dzieleniu - na trawiastej - czerwiec 2012 - podzieliłam trzy duże - trzy są przed choina, a trzy schowane za. Najmniejsza poszła na inną rabatę