Aniu, przecudne te szafirki. Karmisz je czyms? Moje takie liche sie zrobily
A na marginesie co masz posadzone z tulipanami? Czy moze nic i Ci zasychajace po kwitnieniu liscie nie robia nerwa? Pytam, bo napalona jestem na cebulowe, ale nie lubie ich lisci jak usychaja i szukam rozwiazania
Moja córcia też ostatnio znalazła kwiatuszka u poziomki, niestety Karolek zerwał go sobie do wąchania, więc nauka co można zrywać w ogrodzie, a czego nie, poszła w zapomnienie. Jutro muszę wypielić truskawki i poziomki to może uda mi się jakiegoś następnego wypatrzyć
Pozdrawiam
Małgosiu, mój był niski i wkurzał mnie bo leżał na trawniku, wiec z rana, w piżamce nei wytrzymałam i poszłam ciachnać gałęzie by mi trawnika nie niszczyły.. potem pomyślałam, a może bonzaj wyciać.... Niestety załatwiłam sobie najlepsze gałęzie
Takie jajo sadzone z niego było
Dziękuję Irenko byłam u ciebie i widziałam tez wspaniałą relację, cudowne przeżycie widzieć taką ilość kwitnących cebulowych prawda? pozdrawiam
...a u mnie kwitną bazie
Pokażę Wam jak wygląda siatka na płocie, co prawda z innych ujęć zdjęcia, ale widać, że mam osłonę, więc przy robieniu zdjęć nie muszę się na przykład martwić, ze złapię kogoś z sąsiadów i potem trzeba obrabiać, wycinać i kombinować
Irenko, musi Cię cieszyć taka wiosna kwitnąca magnoliami, tulipanami na tle czerwonych żurawek, i te pąki pigwowca śliczne. Mnie ucieszyły te zdjęcie, że aż się zalogowałam, żeby Ci o tym powiedzieć. Cały dzień dzisiaj na dworze, a teraz film, ale musiałam pochwalić. Pozdrawiamy i coś na "900" ode mnie w stanie aktualnym.
Boćku jak ma się mały ogród to można się pokusić ale trzeba też dość głęboko wkopać żeby nie przeszły pod opaską
Fiołki wonne mają w tym roku patent na urodę, jest ich ogromna ilość i są takie dorodne