Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lawenda - Lavandula 20:59, 25 kwi 2013

Do góry
U mnie lawendy już rosną późno, ale taki rok...
Rododendronowy ogród II. 20:58, 25 kwi 2013

Do góry
Dziś pod drzwiami wejsciowymi do domu siedziała żaba(ropuszka). Nie było jej pewnie wygodnie ale czekała chyba żeby ktoś ją odczarował i nawet znalazł się ktos kto chciał to zrobic. Co było dalej nie wiem bo poszli w dal , a mnie zostawili.

Nigdy nie mów nigdy 20:53, 25 kwi 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Witaj Kasiu)ziś ci odpisuje o pierwiosnku ząbkowym miałam kilka kolorów a czerwony w ubiegłym roku kupiłam nad morzem ale zmarzły im może warunki tak nie przeszkadzają jak mróż na wiosne u nas nie było śniegu a duży mróż i zmarzły one się same wysiewają jak się wysieją to jesienią ci dam to trudno kupić a i nasiona kupowałam i nic nie wyszło prymulki też mi wymarzły a to na pocieszenie

Bogusiu, jestem nimi zachwycona! Nigdy takich nie widziałam

Bardzo bym się cieszyła, gdyby Ci się wysiały w dużych ilościach Chętnie przyjmę

Czyli przykryć jakimś stroiszem najbezpieczniej...

I za informacje dziękuję
Zakupy przez internet 20:52, 25 kwi 2013

Do góry
Relacji zakupowych ciąg dalszy, polecam:
* bogdan_w1 - zamawiałam śliwę pissardii, róże i berberysy- duże rośliny w niskiej cenie, szybka wysyłka
* farmerm12- zamawiałam choinę kanadyjską nana, cyprys compressa aurea, świerki nidiformis i szczepione iglaki: jodłę compacta i jodłę bizarro. Rośliny zdrowe, ładne, w bardzo dobrej cenie.
* róże od P.Ewy Jarmulak - strona www.rozarium.org - zamawiałam Rose de Rescht, Chippendale, Leonardo da Vinci, degenhard, stadt rom, the fairy, pink fairy, white cover/kent, rosarium, veichenblau, cinco de mayo, tommelise, pomponellę , jacqueline du pre, bremer stadtmusikanten, ascot, graham thomas,pirouette i heidetraum- róże olbrzymie, niektóre w donicach, inne z gołym systemem korzeniowym, te z "nagimi korzeniami mają korzenie ok 30 cm plus drugie tyle części nadziemnej. Rewelacja. Przy dużym zamówieniu darmowa przesyłka plus gratis. Sam kontakt z P. Ewą bez zarzutu. To fachowa, sympatyczna osoba, dzięki niej zamówiłam kilka róż, których nie planowałam wcześniej kupić, bo nawet nie widziałam ich w bieżącej ofercie. Poprosiłam o podpowiedź w sprawie wyboru niektórych róż, a Pani Ewa poleciła sprawdzone odmiany, a później również ściągnęła inne, świetne rośliny. Profesjonalizm sprzedającego i piękne rośliny to marzenie każdego kupującego.
Poniżej kilka róż:

Ogród zapachów u Jasi 20:51, 25 kwi 2013

Do góry
Bogdziu dziękuję za życzenia świąteczne, jak mówią lepiej późno niż wcale.
Figo imponujący bałwan.
Ewo u Ciebie zawsze coś ciekawego można wypatrzeć.

Sezon ogródkowy 2013 rozpoczęłam od umocowania na furtce koszyczka

Wiosnę już widać w przedogródku

Zakwitła już pierwsza sasanka

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 20:48, 25 kwi 2013

Do góry
Ewa napisał(a)
Joasiu
Kulki dla Madzi

Dziękuję za fotkę kulki fajnie wyglądają , biere

p.s. kulki kulkami , ale jaki super kancik mistrzostwo

Mała i podłużna rabatka - co posadzić? 20:47, 25 kwi 2013

Do góry
Hej,

W tym roku zamierzam odświeżyć rabatkę z przodu domu. Rabatka znajduje się między trawnikiem a chodnikiem z betonu. Długość do zagospodarowania to 6 metrów i szerokość 71-90 cm. Między rabatą a trawnikiem będzie drewniana palisada, zaś całość będzie oczywiście okorowana. Problem w tym, że nie mam pojęcia co tam posadzić. Chciałbym, żeby było w miarę kolorowo, ale również schludnie. W bardziej zacienionym miejscu (koło murka) zamierzam posadzić funkie i jakieś liliowce. Dalej jestem otwarty na wszelkie propozycje.
Do obsadzenia jest również skrzynka 50x50cm.

Zdjęcia:

Ogród z platanem. 20:47, 25 kwi 2013

Do góry

Już za chwilę 'Kanzan' zaczną szaleć!
Ogród z platanem. 20:46, 25 kwi 2013

Do góry
Uwielbiam klona pospolitego gdy jest na takim etapie

Rajski ogród Ani 20:46, 25 kwi 2013

Do góry
zuza12 napisał(a)
Aniu , dawno mnie u Ciebie nie było i przegapiłam tysiączek. Wybacz, że nie zaglądam, ale ostatnio to moje zycie takie wywrócone do góry nogami, wiec albo nie mam nastroju, albo czasu mi brakuje.
Ale jak to mówią lepiej późno, niz wcale.
Aniu tak trzymaj i do kolejnego tysiaczka zmierzaj. Dla Ciebie kwiatki z mojego ogrodu:
Zuza dzięki za odwiedziny i piękny kawałek wiosennego ogrodu czasu to nam ostatnio wszystkim brakuje, bo nadrabiamy opóźnienia wiosenne będziemy relaksować się latem
Rajski ogród Ani 20:44, 25 kwi 2013

Do góry
Zakwitły forsycje
róże przycięte, a pozostałe wsadzone

Rododendronowy ogród II. 20:41, 25 kwi 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ale kwitną pierwiosnki! i magnolia tuz tuż
wiosna piękna, pozdrawiam
koperkową będę szukac

Magnolia jeszcze w fazie pękania pąków a pierwiosnki moje ulubione to takie.

jasne

i bardziej zółte

bardzo je lubię bo całe sa pokryte kwiatem.Raz udało mi się kupic na giełdzie i nigdy więcej ich nie spotkałam w sprzedazy choc widuje w ogródkach.
Ogród z platanem. 20:38, 25 kwi 2013

Do góry
Ogród z platanem. 20:32, 25 kwi 2013

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:31, 25 kwi 2013

Do góry
Aneczko .. Ty mnie wybacz anemię ... Nie nadążam .., Kofana serdeczne gratulacje z okazji kolejnej setki .. Życzę zdrówka , równieź Ogrodnikowi Mimo Woli 2 , oraz nieustającej radości z ogrodu i każdego sukcesu ( nie tylko ogrodowego ).., buziam i tulisiam

Ogród z platanem. 20:27, 25 kwi 2013

Do góry
Zakątek na Mazowszu 20:14, 25 kwi 2013

Do góry
wiosna! jakże wytęskniona! pojawiła się i w moim ogrodzie:
Co z tym ogródeczkiem począć 20:04, 25 kwi 2013

Do góry
Teraz mały skrót tego co u mnie
Hortensje rosną ,bratki dosadzone

Żurawki też maja się dobrze ,puszczają listki ,ale z tych sadzonych na jesień tylko jedna daje oznaki życia

Hiacynty lada moment zakwitną

A i jeszcze wiosna w domu biedronkowe goździki stoją nawet 3 tygodnie w wazonie
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:59, 25 kwi 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Gdzies Ty znowu poleciala?

No jestem, goracy okres, to i latam z ogonem tu i tam
Ale fotka, Kasiek, szok. Cudna ta magnolia
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:54, 25 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Po mojej walce dzisiejszej z różami.... też mam dość róż.. i moi panowie też..... naszpikowana jestem kolcami, ranami kłutymi, szarpanymi i ciętymi od stóg do czubka głowy... chociaż róże przycięłam z szerokości i wysokości... MASAKRA.... też dziś powiedziałam sobie ..różom mówię już dość.. tyle co mam wystarczy ... to dobre dla tych co to lubią sado-maso..... aj ja nie lubię ani pierwszego ani drugiego.. wiec tym bardziej razem też nie lubię.
To dziś przesadzałam..... i chyba przesadziłam.....

Anek, ja Cie podziwiam, szczerze i bezgranicznie. Bym siem poddala na Twoim miejscu. Slowo. Strasznie nie lubie byc poniewierana, przez chabazie tez

beta napisał(a)
jestem na bieżąco...historyjki przeczytane...super masz ten żywopłocik bukszpanowy...i fajnie z tą lawendą sobie wymysliłaś...ja własnie wczoraj pomagałam Mamie plewić między różami...ale bez ran się obeszło

pozdrawiam

No to Ci sie udalo nie poranic. Nigdy nie zapomne wyrywania roznej nieszlachetnej zieleniny spod roz... Grubo bylo.

gierczusia napisał(a)

Dzięki Bociuś ,żeś mnie pocieszyła,.. .. Bo ja co rusz do tego miskanta zaglądam ,a on Łobuz nic ... On i hortka to takie dwa moje leniuchy

Moje niektore lobuzy tez spia. Limka dopiero pokazuje mini paczusie, a Anabelka juz ma male listki

gierczusia napisał(a)

To serio ta kocimiętka aż tak działa ??... Ciekawe co teź tak wabi kota mojej sąsiadki ,że u mnie non stop baletuje mimo ,że kocimiętki nie mam
Ale Bociuś ... Przynajmniej myszy nie masz .. No z czegoś trzeba być radym

No ponoc tak dziala. Myszy hmmm, myszy nie mam, nornice i krety za to na stanie, ale wlasnie dzisiaj pierwszy w tym sezonie nornik przeniosl sie na tamten swiat - futro mialo wene na polowanie rano... I w sumie nie wiem czy sie cieszyc czy smucic...Zal mi bylo zwierzatka

gierczusia napisał(a)

... To prawie tak jak ja Ciebie .. Z tym rozrzucaniem paczek

Buziolki ślę

Nie boj zaby

gierczusia napisał(a)

Nooo nie ... I znów po głowie dostałam ... Ja już nie bendem pisała ,że pracusiować musiałam na chlebek z masełkiem , kiedy inni mogli się obijać ... Ale to tylko taki malusi wspominek

I szyneczke

gierczusia napisał(a)

Ale ja sado maso lubiem ... W ogrodzie szczególnie

Oooooooo, chcesz nam o tym opowiedziec? Chodz na kozetke...

ka1sia napisał(a)

jakie ma Ela upodobania

Bociuś buziaki Ci zostawiam i jadę po moje dziecię, które dzisiaj egzamin zdaje

O raju, jak poszlo???

Evchen napisał(a)

A tam zaraz wykończyć... kocimiętkę rozdzielić może?... na "miętkę" i "koci"aka. wychodzi na to, że miętka działa na koty, a koty som mientkie na miętkę. Mojito .... ?... hmmm.....

I ja Ci jeszcze powiiem.. tak krótko w temacie róż.. Ty je sadź i już ,... jak pszczoły chcesz zwabić? kotem? miętką?... to se ne da!... Rózia i lawenda to żelazny duet... już nie będę nalegać na kocimiętkę, zostanę przy Mojito i kocie, ale nad różami się Waćpanna zastanów
Mszyce tępi się eko roztworem mydła szarego. Pszczółki też muszą się wykąpać

To jak będzie? Przekonasz się do róż?

Evchichonku, mojito jest dobre na wszystko i na kocia mietke tez

Rozom w ziemi mowie nie. Mam dwie w donicach, ktorych nie trzeba pielic i wystaczy. Mszyc kapac nie bede, o nie .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies