Dziś pół dnia pracowałem w ogrodzie i wiecie co? Nie ma źle Jutro został mi do ogarnięcia front i będę odplewiony i odkancikowany Melduję również z dumą, że dziś zakończyłem czerwcowe cięcie bukszpanów Mam nadzieję, że łysole odbiją wiosną. Muszę im jeszcze zaaplikować dawkę signum kupioną dziś rano na giełdzie...
Przesadzane rośliny nie wyglądają najlepiej, ale powinny ożyć na wiosnę Hortensje straciły liście, a kwiaty są brązowe, ale... co tam
Mama odkryła również siatkę z cebulowymi... Alinko jak to czytasz, to wiedz, że część jest dla Ciebie na sobotę!!!
Zresztą to prawda Tylko... to mała część
Dzięki, Sebku.
Ale mój wielki błąd, że ciągle sadzę za gęsto. Plusem jest, że mniej odchwaszczania, ale minusem że efekt gorszy, bo rośliny się gniotą zamiast prezentować.
Tak nie może być!!!!!
Ochrzanus będzie dziś - koniecznie!!!!!!
A Iza koffa, tylko zabiegana, zapracowana, wyjazdowa
ale szykujemy się do Wojsławic - wreszcie pierwszy raz zebrałyśmy się i chyba dojedziemy na spotkanko
Jak będzie taka zima jak w poprzednich latach to w grudniu będziemy te tulipany oglądać... I trząść portkami, by nie wymroziło... Dlatego dawkujemy sobie zakupy od teraz aż do listopada i potem sadzimy, by dopiero wiosną wylazły
Wiedz, że one w sierpniu wypuszczają liście - jak się postarają to na jakieś 10 cm wysokie. Także weź to pod uwagę Choć takie morze szafirków... Fundnąłbym se kiedyś
To jeszcze przyjdę sprawdzić, co z czym połączysz, bo ja jeszcze do końca nie zdecydowałam
Nie pokazałm jeszcze tych, co już są w domu, ale jak zjadą wszystkie, to cyknę razem
No i zeszłoroczne jeszcze I M kazał mi kupić 20 cebul żonkili, boje uwielbia. Nie zraził się, że mi coś cebule zjadło...
No nic, posadzę je tym razem na żółtą bylinową
Dziś byłam w mieście, widziałam 10 kartonów cebul, ale nie miałam czasu, bo by mi pociąg zwiał do domu, a następny za 3 godziny był...