Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 18:50, 28 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)
Ty zajadasz lody, a ja wypatrzyłam niebieskiego pąka w Twoich przylaszczkach
Nie złapałam ostrości.. ale ..widać

Widzę go widzę , będziesz miała wcześniej niż ja bo u mnie na razie nie ma. Obetnij mu suche liście .
Mazury i mój kawałek ziemi 18:50, 28 lut 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)
A to moje zakupy ale już wiem że muszę kilka dokupic żeby je połączyc kolorystycznie
...piękne zakupy...pozdrawiam
Kondziowy Ogród :) 18:50, 28 lut 2013

Do góry
Czyściłem podjazd chodnik wszędzie gdzie jest kostka wyczyściłem taras meble na tarasie było bardzo ciepło i słonecznie hi hi hi la la la
Kwiaty i ja - nierozłączna z nas para:) 18:50, 28 lut 2013

Do góry
... i jeszcze coś takiego

narazie maloty, ale jak cieszą
Nigdy nie mów nigdy 18:49, 28 lut 2013

Do góry
Kasiu kiepsko widać, bo z telefonu zdjęcie, ale myślę, że wiesz o co mi chodziło....

po obu stronach ciurkadełka przed bukszpanami ja zrobiłabym zawijaski tak jak chcesz, może z bordowych żurawek (do różu, fioletu pasują, zawsze można dobrać odpowiednie jest sporo odmian) lub srebrnych niskich turzyc też ich sporo. Wkomponowałabym tutaj delikatnie kolor, żeby nie było zbyt jednolicie...myślę dalej.
Kwiaty i ja - nierozłączna z nas para:) 18:44, 28 lut 2013

Do góry
Wczoraj znalazłam u siebie wiosnę
Ogród w budowie - nieustającej 18:41, 28 lut 2013

Do góry
Bardzo pięknie Wam dziękuję za życzenia, miłe to, naprawdę.
W podziękowaniu zostawiam rozkwitające cudo z mojego ogrodu - oczara, który kwitnie pierwszy raz. Jest ponad metrowym drzewko-krzewem i naprawdę widać z daleka te jego żółte, nabrzmiałe pąki i loczki kwiatów. Wystarczył mu jeden dzisiejszy słoneczny dzień, to prawdziwy cud natury.
No i na koniec zwiastuny wiosny - przebiśniegi kupione za grosze od starszej pani z targu, tylko takie się udają

Drzewko bonsai gubi liście 18:38, 28 lut 2013

Do góry
Weź lupę, albo okulary i najpierw sprawdź czy coś jest podobne do tego

Maczliki

Przędziorki

Wełnowce

Czuję, że to wełnowce. Opryskaj nieważne co to jest, najpierw Actellic lub Mospilan., na okres oprysku wynieś do garażu, żeby nie wdychac.

Można stosować pałeczki owadobójcze Provado , ale to niewiele da i opóźni tylko ratunek. Potem dbaj, może zraszaj roślinę i powinna się zazielenić.
Nigdy nie mów nigdy 18:31, 28 lut 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Zobacz jak wyszło

a może tak? Lubię symetrię, może ten zawijasek bukszpanowy tak posadzić? I z drugiej strony albo perukowca, albo derenia?

Ciurkadełko, kule bukszpanowe i stożki cisowe na żwirku beżowym, dlatego to ograniczenie zrobiłam, reszta korą będzie wysypana. Nie wiem tylko jaki kształt tej wysepki żwirowej, taki owalny? Czy jaki by Ci się widział? Ograniczę ten żwirek ekoboardem i będzie się trzymał w kupie.

Może na okrywową jakiegoś bodziszka?
A na średniaki, przed róże coś jeszcze...jeżówki?

Ubiorek odpada, krótko kwitnie.

Tu daję Ci inspiracje z ogrodów Danusi,
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=173
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=81
http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-nowoczesny

pod ciurkadełkiem raczej trawki i żurawki (niskie, żeby nie zasłaniały ciurkadełka). Może coś Ci wpadnie w oko. Zawijasek bym zrobiła ale na tylnym obwodzie (cisowy albo bukszpanowy), żeby dał tło dla ciurkadełka i może bym powiększyła trochę ten kawałek kamykowy w kształt łezki ?To tak na szybko ode mnie propozycje Ja to wolałabym na żywo i bardziej widziałabym to w narożniku, ale ja nie znam widoków z Twojego domu (fajnie byłoby widzieć z jakiegoś okna ciurkadełko)
Rododendronowy ogród II. 18:28, 28 lut 2013

Do góry
gaby3003 napisał(a)
pędzisz Bodziu pędzisz kilka dni mnie nie było a tu 70 stron
pytanie do.... specjalisty
pzez zime gościł u mnie p kos( czarny z żółto- pomarańczowym dziobem) miał swoje przyzwyczajenia ,posiedział , dostojnie zeskoczył z gałęzi podjadł pod karmikiem trwało to kilka dobrych minut i tak codzienne kilka razy... do kilku dni nie ma go , a w miejsce jego widuje ptaka ,którego postura i zachowaniem przypomina jego, z tym ze upierzenie ma inne jest beżowo-szary z ciemnym ogonem i białym podbrzuszem, czyżby to była pani Kosowa
i dlaczego nie pożywiały się razem

Beżowo szare są kwiczoły które wygladają tak:

Samiec kosa wygląda tak:

a samica kosa jest czarna ale tak jakby popiołem trochę przysypana, wygląda tak:

Samce i samice kosów prawie zawsze widuje się pojedynczo, prawie wcale razem.Jeśli potrzeba dalszych wyjaśnień--pytaj.Pozdrówka.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:25, 28 lut 2013

Do góry
Dzisiaj na bazarku kupiłam sobie 1 mały klosz szklany. A pan powiedział że ma jeszcze 7 i mi przywiezie za tydzień Jupi! Sałatki będą miały stylowe kapturki
Coś takiego - fotka pożyczona, mój klosz w zmywarce koszt: 2,5 zł

Inspiracja od Danusi:
Mazury i mój kawałek ziemi 18:22, 28 lut 2013

Do góry
A to moje zakupy ale już wiem że muszę kilka dokupic żeby je połączyc kolorystycznie
Moje ukochane miejsce na ziemi 18:19, 28 lut 2013

Do góry
Moje ukochane miejsce na ziemi 18:15, 28 lut 2013

Do góry
moje ukochane miejsce w zimowo -wiosennej odsłonie...

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:15, 28 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)

A to wypatrzony bratek miniaturek..

Bratki są niesamowite, nic sobie nie robią ze śniegu i mrozu i kwitną wbrew wszystkiemu, ja u siebie też takiego znalazłam, a ile uciechy przy tym
Pozdrawiam i podrap piesia za uchem, bo piękny wyjątkowo, przytuliłabym...
Moje ukochane miejsce na ziemi 18:12, 28 lut 2013

Do góry
Moje ukochane miejsce na ziemi 18:10, 28 lut 2013

Do góry
Moje ukochane miejsce na ziemi 18:08, 28 lut 2013

Do góry
Moje ukochane miejsce na ziemi 18:06, 28 lut 2013

Do góry
obiecane słoneczko....
tak pięknego nieba długo nie było............

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:04, 28 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Ewa, te;

Carex elata Aurea, Carex Evergold, Carex Bronzita, Carex rrosted Curls, Hakonela, rozplenice w tym rubrum, choć nie zimuje, turzyca szerokolistna variegata

i te, znowu nie pamiętam nazwy

i wspomnienie żurawek, są w bardzo dobrej kondycji, będę sobie je dzielić

na tej fotce widać tę szerokolistna trawę

świetne zdjęcia, rzeczywiście trawy rewelacyjne...jeszcze jak mogłabym prosić porównanie wszystkich carexów, bo nie wiem który mam
i żurawki zielone rewelacyjne, widzisz ta moja jakoś mnie nie cieszy, może zmienię jej miejsce ( a u Ciebie w cieniu czy słońcu że tak fajnie się prezentują)
Pozdrawiam Irenko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies