Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 20:11, 10 maj 2022

Do góry
Jakby usunąć te druty nie mielibyśmy prądu, ale widok byłby lepszy

Judaszowiec

W ogródku Martki 20:01, 10 maj 2022

Do góry
Zachwycają mnie listki róży Gertrude Jekyll. Są tak zwiewne, delikatne, nie nazbyt błyszczące, piękny kolor. Ta różanka jest obecnie moją ulubioną rabatą. Penstemony i jeżówki zwykłe z drugiego planu ładnie przezimowały, już są ogromne. Tulipany jeszcze przez chwilę są.

Sałatka pokrzywowa 19:55, 10 maj 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)

Magicznie! To miejsce ma w sobie niesamowity klimat, czuć palec ogrodniczki nienatrętnej Karczocha też bym chciała. I czekoladowy kosmos. Fajna zawartość szklarenki Mgdusko, masz powera twórczego, jeszcze chwila i zapragnę oczka. Tylko cienia takiego nie ma...

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 19:53, 10 maj 2022

Do góry
Kochane dziękuję za dobre słowa. Niby to oczywiste bo nieuchronne a trudno przyjąć do świadomości. Smutny dzień, wszyscy domownicy jacyś milczący, zadumani. Zderzenie z prawami natury. Został się jeszcze jeden piesek to tak całkiem pusto nie jest. Zawsze jakieś pocieszenie.

Obrazek z ogrodu z zachodnim słoneczkiem

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 19:45, 10 maj 2022

Do góry
Witam!

Poradźcie jak mogę uratować moje marniejące bukszpany. Wsadzone w ziemię 2 tygodnie temu. Liście matowieją. Załączam foto.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:43, 10 maj 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Jakie bujne widoki! Haniu, nie widać też kompostownika, zamaskowany idealnie. Ty usuwasz szczypiorki, a ja posadziłam w zachwytach i czekam na dwie setki główek, tymczasem ... niedawno u Irenki przeczytałam, że one takie dokuczliwe... i teraz Ty z nimi walczysz, hmmmm..... czuję, że trzeba jakoś zapobiec zbliżającej się katastrofie? czy one się wysiewają, czy tylko mnożą poprzez cebulki? Tak, najbliższe dni i 25-26 stopni to nie są dobre wieści dla tulipanów. Za to czosnki gotują się do wejścia na scenę.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 19:34, 10 maj 2022

Do góry
Z każdym dniem coraz więcej kwiatów na krzaczku

Maureen Double

I takie tam pojedyńcze niedobitki zakwitły
Sałatka pokrzywowa 19:31, 10 maj 2022

Do góry
W szklarni przezimował m.in. karczoch i, co szczególnie mnie ucieszyło, zadołowany kosmos czekoladowy. Jak tylko będę miała pewność, że nie wrócą przymrozki, wróci na ogrody

Wisienki zaczynają, fajna ta wiosna

Sałatka pokrzywowa 19:26, 10 maj 2022

Do góry
O, tu widać dobrze topografię terenu - w głębi wał ziemny z wykopków, po prawej góra kompostu kupnego (jedna z dwóch). Rabata z przodu obsypana świeżo kompostem. Za cyprysikiem ukryte jest oczko.

Piwonie drzewiasta narobiła mi smaku na trzy kwiaty, niestety tylko dwa pąki rokują. Trzeci rok z rzędu. Ona mnie przeżyje, to pewne, tacy co się nie śpieszą, długo żyją. A ja bym chciała krzew obsypany kwiatami

W ogródku Martki 19:20, 10 maj 2022

Do góry
Zachwyciło mnie kiedyś to połączenie, czy rozpoznajecie te zwisające kremowe fluczki na tle trzcinnika Brachytricha? Poszukuję ich, bo mam trzcinniki

Wszystkiego po trochu 19:19, 10 maj 2022

Do góry
mirkaka napisał(a)
Dziękuję dziewczyny,
Basiu, byłam u Ciebie
Jolu dziękuję za nazwę

poranek w lasku

Piękne te narcyzy czy to odmiana Thalia eteryczne?
Sałatka pokrzywowa 19:18, 10 maj 2022

Do góry
Te pastelowe tulipany to całkiem przypadkowa mieszanka cebul z poprzednich lat. Są tu m.in. Ronaldo, China Town. Ale sadząc nie wiedziałam, co tam mam

Okolice oczka - kokoryczka ma niezwykłą formę

W ogródku Martki 19:18, 10 maj 2022

Do góry
Wiosenna gorączka trwa, moc nowości, zieleni przybywa.
Cukinie zgłaszają chęć kwitnienia? Kompost i ciepło działa na nie, muszę zahartować i do gruntu.

Pojawiają się siewki ogórków, bardzo na nie liczę.

Klony Katsura, Skeeters Broom i Pixie w wiosennej pełni.

Rabata z hortensją Annabelle i szałwią Caradonna, liatrą kłosową, jarzmianką. Czosnki w pąkach.

Kalina Kilimandżaro - czy to zapowiedź kwitnienia??

System automatycznego nawadniania 19:08, 10 maj 2022

Do góry
Poprawiłem projekt rozkładu zraszaczy, co teraz o tym myślisz PiterSas ? Jedynie mały kawałek jest niepodlany na lewym prostokącie 3mx3,6m.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:02, 10 maj 2022

Do góry
Dzisiejsze rycie sponsorowały zawilce .
Przed

Po

Nie jestem przekonana czy te zawilce nie wylezą...

A podczas rycia spoglądałam sobie na to:
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 19:00, 10 maj 2022

Do góry
Czereśnia już tu była jak kupiłam działkę, nie wiem jaka odmiana niestety. Ale dość wczesna I wodnista. Posadziłam 3 inne drzewa ale mają co najwyżej po trzy kwiatki na krzyż, trzeba czekać.

Popodlewałam trochę, świeżo sadzone rośliny I warzywnik. Przydałby się deszcz, jest bardzo ciepło I słonecznie ostatnie parę dni.

Judaszowiec mnie zachwyca

Posadziłam poziomki, ale kopane z gruntu babka mi przysłała I w tym słońcu ledwo żyją. Ale powinny się przyjąć?

Pozdrawiam serdecznie
Ogród prawie wymarzony … 18:52, 10 maj 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Jeszcze mam takie miskanty- od sasiadki . Te rosną mniej więcej na wysokość płotu razem z piórami . Są dość gęste i nie podsychają.

Na jesieni chciałam oddać dwie duże karpy ale nikt nie chciał

A to pech, brałabym!
Grzebiuszka ziemna 18:47, 10 maj 2022

Do góry
Dziękuję Grażynko żeby było śmieszniej mam na drugie Grażyna (co prawda przez pomyłkę taty, ale zawsze...)

Ostatni bukiecik hiacyntowy, już przekwitają, za szybko to wszystko leci, aż żal...tym bardziej, że jestem uwięziona z powodu grypiozy już drugi tydzień, a tu tyle planów niezrealizowanych.

Dziękuję Sylwio i Alicjo, moim ulubionym kolorem są różne odcienie fioletów od różu do ciemny niebieski.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 18:46, 10 maj 2022

Do góry
Wszyscy juz myślą o lecie a u mnie jeszcze tulipany, niektóre zaczynaja
W samym słońcu 18:09, 10 maj 2022

Do góry
Szukam drzewka kwitnącego,tak żeby pszczoły miały co jeść. Cos jak widać nie może być za duże.
Ewentualnie jeśli nie owocowe to co można byłoby w to wolne miejsce posadzić. To miejsce to to co widać rozkopane. Nie może być rozłożyste bo cisy będą rosły,mam nadzieję.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies