Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Judith 12:43, 05 lis 2022

Rojodziejowa napisał(a)
Judith to wyczuwam, że ma nerwa na te liście. Nie ma generalnie rozwiązania idealnego, a wszyscy którzy tak twierdzą wkurzają naszą Przodowniczkę Pracy

Ja jedynie wskazuję niespójność twierdzeń .
Ale istotnie, irytują mnie rady typu „jak masz dużo liści to przejedź po nich kosiarką i daj na kompostownik”, ponieważ przejechanie kosiarka po liściach dębu skutkuje powstaniem sieczki, której potem nie da się wygrabić. Nie wspominając, ze przy naprawdę dużej ilości liści nie ma możliwości ich kompostowania nawet po maksymalnym rozdrobnieniu. O igłach sosen nawet nie wspominam.
Nerwa nie mam, przyjmuję obecność liści ze stoickim spokojem i podejmuję działania, które pozwalają mi mieć ogród, czyli nie dopuszczam do powstania zbitej warstwy liści, żołędzi i igliwia pod którą to warstwą życie roślin zanika (co wiem z autopsji) .
olciamanolcia 13:08, 05 lis 2022

Jako Samozwańczy Prezes informuje , że idę działać

Nawet mam herbatkę rozgrzewającą

Basieksp 13:14, 05 lis 2022

Jak na prezesa przystało, to ładne, czyściutkie masz te gumaczki
Gosialuk 13:15, 05 lis 2022

A ja już podziałałam. Moje gumiaczki w innym kolorze i po pracy mniej czyste. Liści nie grabiłam, ale przywiozłam od mamy dobroci i był mus posadzić mimo ciapowatej pogody. Herbatkę rozgrzewającą też wypiłam - już po.
Asia działania na twojej skarpie obserwuję z uwagą. Sama mam do zagospodarowania taką i ciekawa jestem efektów. Trzymam kciuki.
Rojodziejowa 13:17, 05 lis 2022

Judith u mnie te dębowe dziady kryją rabatę jak plastikowa szmata. Te to mnie wnerwiają I mam wrażenie tak jak Ty, że wcale ta gleba pod nimi

olciamanolcia napisał(a)
Jako Samozwańczy Prezes informuje , że idę działać

Nawet mam herbatkę rozgrzewającą

U mnie kurde pada… ale w sumie może w pelerynie dałabym radę coś zrobić… ale wpierw wypatruję okienka pogodowego!

Przygotowanie świetne… ale prezesowi to robić nie przystoi
Rojodziejowa 13:21, 05 lis 2022

Gosialuk napisał(a)
A ja już podziałałam. Moje gumiaczki w innym kolorze i po pracy mniej czyste. Liści nie grabiłam, ale przywiozłam od mamy dobroci i był mus posadzić mimo ciapowatej pogody. Herbatkę rozgrzewającą też wypiłam - już po.
Asia działania na twojej skarpie obserwuję z uwagą. Sama mam do zagospodarowania taką i ciekawa jestem efektów. Trzymam kciuki.

No właśnie kilka dobroci mi też zostało. Astry od kuzynki, penstemony, hortki… ale na szczęście widać koniec
Gosiu, na efekt pewnie jeszcze przyjdzie trochę poczekać Miło mi, że zaglądasz!
olciamanolcia 13:25, 05 lis 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Przygotowanie świetne… ale prezesowi to robić nie przystoi

Jak to się mówi „ przykład idzie z góry”
Judith 13:29, 05 lis 2022

U mnie pada, a jak nie pada to mży... Ciemno, zimno, pasqdnie…
Zamiast ogrodowania będzie kino domowe - kanapa, herbatka, ciasteczka i „Awatar” .
Wiolka5_7 14:55, 05 lis 2022

Judith napisał(a)
U mnie pada, a jak nie pada to mży... Ciemno, zimno, pasqdnie…
Zamiast ogrodowania będzie kino domowe - kanapa, herbatka, ciasteczka i „Awatar” .
U mnie taka sama pogoda i atrakcje
Kordina 18:49, 05 lis 2022

A ja dzisiaj też leniwiałam wbrew wczorajszym zapędom. Kaloszki oraz rękawiczki jak przystało na Prezesa czyściutkie i nieskalane żadną pracą