dziękuję za przywitanie, pozdrowienia i śliczne bratki
miałam dodać fotkę wczoraj, ale zasnęłam nawet nie wiem kiedy przy kompie
liście mi się urwały, jak brałam go do przesadzenia, miał już starą doniczkę i mi się ułamała, kwiatka łapałam w powietrzu, ale jak widać, nic to nie dało, bo stracił liście-ale słyszałam, że wtedy idzie w kwiat i u mnie jakby się spełniło
Weroniko!
Zachwycam się Twoimi przylaszczkami. Kiedy można kupić sadzonki? Jakoś nigdy jeszcze nie spotkałam. Rosną z cebulek , czy z kłączy?
Pozdrawiam serdecznie!
Własnie widziałam u Ciebie kuleczki tujowe i postanowiłam zrobić tak samo. Bukszpany niedość że za duże to jeszcze strach przed przemarzaniem w zimę kazał mi je wyciągać z donic i sadzić do ziemi...
A czytałam że tuje mniej wrażliwe na mróz to i ozdoba całoroczna by była...
A bukszpany powędrują sobie tu, pod okno, w zastępstwie wykopanych (jedna jeszcze została) bo zniszczonych przez śnieg tui. A na zimę robię zabezpieczenie przed śniegiem.
A to moje dzieło sobotnie. Póki co jeszcze dla ludzi o mocnych nerwach.
Tak było na jesieni zeszłego roku.
A tak po wczorajszej orce. Oczywiście ogrodzenie M. wykopał już w marcu. Do ideału jeszcze daleko...
Ta kamyczkowa obwódka to tymczasowe zaznaczenie granicy rabaty.
Nieszko, ja też kupiłam bukszpany do donic i okazały się za duże, potem stwierdziłam że w zimie chcę kuleczki i tujki tak zasadziłam. Jak dasz mniejsze bukszpany będzie fajnie, bratki ładne...
Agnieszko!
Ten Twój strumień chodzi mi po głowie. Znam kogoś na forum, kto ma podobny. Zaglądnij: Naturalny strumień,ciek wodny,rów w ogrodzie. Nie wiem, jak to zlinkować. Poprostu wpisz w przeglądarkę.
Właścicielką jest Beatka, może ją znasz