Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Maria667 13:54, 07 kwi 2013

Witam Cię Jolu serdecznie!
Musiałam do Ciebie zaglądnąć, bo wciąż w wielu wątkach natykam się na uśmiechniętą buzię z aparatem. Twój poprzedni ogród suuper. Jednego nie rozumiem - jak to rozstałaś się bez żalu? Wiem, że zmieniłaś miejsce na lepsze. To dużo tłumaczy. Ale bez żalu ??? Nie wierzę.
Masz rękę do ogrodu i pewnie niedługo nowy przebuje urodą tamten. Widoki niezaprzeczalnie lepsze...
Pozdrawiam
KasiaWB 18:53, 07 kwi 2013

Witaj wiosennie Jolu stale rozglądam się za bodziszkami, ale narazie nigdzie nie widziałam, ale może wiosną lub latem coś upoluję bodziszki na zawsze będą mi się kojarzyły z Tobą
Pozdrawiam!
hania 18:58, 07 kwi 2013

Witam Jolu ,myślę że teraz słoneczko mnie zmobilizuje do częstszego bycia na forum ,bo przecież coś będzie się działo w ogrodzie ,...u mnie zakwitły krokusy no i krety ryją
Dzidka 19:04, 07 kwi 2013

Joku napisał(a)
Czy ktoś pamięta jeszcze te delikatne paprotki? Kupiłam sobie niedawno jeden okaz.

Och, jak ja go pragnęłam.
Muszę pozaglądać do kwiaciarni, może teraz uda mi się go kupić.
Joku 23:21, 07 kwi 2013

bogumila_bienko napisał(a)
To maleńka ...kupiłam tam kiedyś hosty i pierwszego rozwara.Teraz nie byłam,jeszcze zasypana śniegiem.

Ciekawi mnie ta niewielka szkółka, muszę ją odwiedzić w sezonie. Pozdrawiam Bogusiu.
Joku 23:23, 07 kwi 2013

AgnieszkaW napisał(a)
O hoi czytałam kiedyś, że jeśli długo nie chce zakwitnąć, to trzeba jej zmienić miejsce - przeżyje wtedy szok (prawdopodobnie chodzi o szok termiczny) i albo wóz, albo przewóz - przeważnie w nowym miejscu bierze się za kwitnienie (podobno). Ta teoria chyba sprawdziła się u Ciebie. Serdecznie pozdrawiam

Agnieszko, widocznie wcześniej zafundowane terapie szokowe były za mało "szokowe". Cieszę się ogromnie że w końcu zechciała zakwitnąć. Ma coraz więcej pąków.
Joku 23:29, 07 kwi 2013

Marysiu, na prawdę nie żałuję tamtego miejsca. Już tak u mnie jest że jak się z czymś rozstaję to bez większego żalu i na dobre. Jednak jak widzę bujnie rozrośnięte ogrody (chociażby w "Mai w Ogrodzie", jak ostatnio) albo na forum to mi smutno że u mnie ciągle goła ziemia i trochę na tę bujność będę musiała poczekać. Mam jednak nadzieję że mniej zrobię błędów niż w tym pierwszym ogrodzie.
Joku 23:36, 07 kwi 2013

Kasiu, właśnie oglądałam wiosnę u ciebie. Skoro jezdnia mokra, to znaczy że temperatura powyżej 0 st. i śnieg topnieje. Życzę żebyś jak najkrócej musiała go oglądać.
Zerknij proszę na PW
barbara_kraj... 23:42, 07 kwi 2013

Jolu, tak Wam na tym Wybrzeżu zazdroszczę, ze prace polowe możecie rozpoczynać. U nas jest okropnie dużo śniegu i nadzieja na szybkie grzebanie w ziemi oddala się.
an_tre 23:42, 07 kwi 2013

Witaj Jolu tak sobie biegamy po ogrodach i szukamy wiosenki, a ona już coraz bliżej i niedługo zagości na stałe u nas pozdrawiam prawie wiosennie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies