Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:47, 20 lut 2013

Do góry
Irenka.... byś zawsze była taka jak widzą Cię inni...czyli PODRÓŻ ZA JEDEN UŚMIECH
Tu Cię widziałam.. i taka pamiętam

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:36, 20 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Aldonko zostawiłaś u mnie cudne zdjęcie z przebiśniegami. Bardzo jestem ciekawa skąd pochodzi.Napisz proszę .

Przebiśniegi ze Szkocji, z pięknego prywatnego ogrodu. Pozdrówka

Zielona odskocznia 23:30, 20 lut 2013

Do góry
Hogata napisał(a)
Widok na gniazdo bocków. Latem rano mamy pobudkę klekocząca.

Szczesliwy dom,w ktorym bociany sa..tak powtarzala moja ciocia,,wlascicielka´´ bocianiego gniazda,na bialej,starej poniemieckiej stodole...Byly tam odkad pamietam,budzily nas co ranek...Brudzily tez,nie tylko w poranek Przez jakis drobiazg,po drugiej stronie stodoly,poklocilo sie malzenstwo,bociany przestaly przylatywac...tak dlugo jak byla zwada miedzy ludzmi.A trwalo to dlugo...
W koncu przylecialy po 7 latach, i ludziom przyniosly Podarunek...Dzis ten Podarunek ma juz swoj dom, i ...swoje gniazdo...a dzieci z pokolenia na pokolenie sluchaja tej opowiesci....
Zielona odskocznia 23:21, 20 lut 2013

Do góry
Hogata napisał(a)
Chłopcy kibicuja mi przez okno, szkoda że jest zimno.

I juz mnie masz na calego Fotka niesamowita,rozbrajajaca
nic nie umiem, nie znam się.... ale bardzo chcę 23:04, 20 lut 2013

Do góry
a ja się chyba nie pochwaliłam sierpniowym sadzeniem kilku tujek - tak jak tam kiedyś rysowałam, mają oddzielić część 'rekreacyjną' (dumne słowo w przypadku naszej działki) od gospodarczej
mega przyjemne to było zajęcie z racji naszej golizny na większości zdjęć, w akcji mogę pokazać tylko Blankę

dziecko tak pracowało, że w małej osłonce korę nosiło przez pół popołudnia

no i efekt końcowy... jeszcze nie powala na kolana... jeszcze!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:54, 20 lut 2013

Do góry
no trafiłam w dychę . następna seteczka Irenko .....

cos nie kwiatkowego dla ciebie

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:53, 20 lut 2013

Do góry
Danuta był jeszcze taki ale nie doczekał
klon jawor 'Brilliantissimum

Ania prędzej czy później każda katalpa musi być przycięta

Małgosia Karkonosze powiadasz
poznajesz

Ania i co ważne jest wytrzymały na mrozik, chciałem palmowego ale te za delikatne na moje zimne wiatry
Mój ogród 22:53, 20 lut 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Basiu, ja siałam Astry, bo lubię je do wazonu. Pięknie wyglądają i długo stoją. Miałam taką odmianę rosły jak krzaczki. W tym roku kupiłam astra karłowego. Najgorzej, że się łapię na tym że szkoda mi ciąć kwiatów do wazonu, a przecież lubię kwiaty w wazonie.Gdzieś przeczytałam takie fajne zdanie, że stół bez wazonu z kwiatami jest ślepy. Te astry wyglądały ślicznie w wazonie, mam gdzieś zdjęcie, ale nie mogę go teraz znaleźć.

Dobre! Wiesz, że ja w ogóle nie ścinam kwiatów do wazonu, wyjątek stanowią konwalie, czasem piwonie jak ich dużo. A do wazonu k u p u j ę! Śmieszne, co?
Ogród na skraju sadu 22:50, 20 lut 2013

Do góry
Neska napisał(a)
Jeszcze nic nie wysiewam wzięłam się za dekoracje świąteczne

o jej quilingowe jajka! ale śliczne!!! też lubię kręcić paseczki
Mazury i mój kawałek ziemi 22:47, 20 lut 2013

Do góry
Ewa, specjalnie dla Ciebie
Pozdrawiam serdecznie
Ogród na górce 22:40, 20 lut 2013

Do góry
To mój dereń. Może podpowiecie kiedy i jak ciąć. Krócej na zewnątrz a dłużej w środku i przy dodatnich temp.?

wioskowy lekarz, wkupiłam się w jego łaski

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:39, 20 lut 2013

Do góry
Witaj Danusiu, dzisiaj wrzuciłam trochę zdjęć mojego ogrodu.
Dla Ciebie kwiatuszek, jeden z Twoich ulubionych.
Pozdrawiam serdecznie
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:38, 20 lut 2013

Do góry
Agnieszko,hosty pedzą jak szalone, w momencie bedziesz miała piękne kępy.

Elizo,u mnie tyyle znajomych choruje i tez drugi raz jak nie wyleczyli poprzedniej grypy.Mogłaby przyjść w końcu wiosna,wszystko by minęło jak za dotknięciem czarodziejskiej rózdżki.

Bożenko,hosta na pewno przeżyje zimę,bo to stara odmiana,nie ma problemu.

Andziu,witam cię.

Mam dwie takie rośliny,jaskiej i hiacynt kalifornijski.Czy ktos może mi powiedzieć cokolwiek o ich uprawie?

Mój ogród 22:35, 20 lut 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)

Celinko, nie wykopuje cebul czosnków. Nigdy mi nie zmarzły. Staram się nie sadzić roślin, których cebule trzeba wykopywać na zimę, bo nie mam gdzie przechowywać.
Mój ulubiony czosnek Mount Everest. Będzie ich więcej w tym roku bo dosadziłam kilka sztuk na wiosnę. Cebulki tych wysokich czosnków są dosyć drogie.

dzięki Bożenko!
Mój ogród 22:31, 20 lut 2013

Do góry
Celina napisał(a)

Dobrze że poczytałam Bozenko , bo się zastanawiałam jak to jest z czosnkami?
a trzeba je wykopywać? mają jakieś specjalne wymagania?

Celinko, nie wykopuje cebul czosnków. Nigdy mi nie zmarzły. Staram się nie sadzić roślin, których cebule trzeba wykopywać na zimę, bo nie mam gdzie przechowywać.
Mój ulubiony czosnek Mount Everest. Będzie ich więcej w tym roku bo dosadziłam kilka sztuk na wiosnę. Cebulki tych wysokich czosnków są dosyć drogie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:28, 20 lut 2013

Do góry
Irenko, ja też już dzisiaj z gratulacjami na 600.
Życzę Ci z tej okazji przede wszystkim wielu ciekawych stronek i cudownej angielskiej rabaty, którą tworzysz na naszych oczach i pozwalasz nam w tym przedsięwzięciu uczestniczyć.

Mój kawałek raju 22:28, 20 lut 2013

Do góry
Kochane dziewczyny piszcie do wątku mój kawałek raju II, do tego rzadko wpadam dzięki za odwiedziny
Mój ogród 22:25, 20 lut 2013

Do góry
Basiu, ja siałam Astry, bo lubię je do wazonu. Pięknie wyglądają i długo stoją. Miałam taką odmianę rosły jak krzaczki. W tym roku kupiłam astra karłowego. Najgorzej, że się łapię na tym że szkoda mi ciąć kwiatów do wazonu, a przecież lubię kwiaty w wazonie.Gdzieś przeczytałam takie fajne zdanie, że stół bez wazonu z kwiatami jest ślepy. Te astry wyglądały ślicznie w wazonie, mam gdzieś zdjęcie, ale nie mogę go teraz znaleźć.

W cieniu - zacieniona 22:12, 20 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Zobaczę ile będzie w tym roku jak co to zrobimy wymianę, bo chyba nie mam jednego od Ciebie
Aniu..nie ma problemu...poczekamy i zobaczymy co u mnie wyjdzie.
Mój ogród 22:11, 20 lut 2013

Do góry
Bożenko dziękuję za dobre rady i w temacie cyniowym sle pozdrowienia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies