Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 09:27, 07 kwi 2013

monteverde napisał(a)
Bogdziu wiosna do Ciebie zawitała klucz gęsi

Jedna Anka ma krokusy , druga klucze gęsi a ja ani jednego ani drugiego , za to śnieg mogę sprzdawac ale nikt nie chce kupic. Piękne Twoje gęsi Aniu.Ja sobie zrobiłam klucz gęsi. Zobacz moje.

Bogdzia 09:29, 07 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)

Ja się przy Tobie edukuję Musze się gifów nauczyć
Czy jeśli będzie od poniedzialku słońce to cieniować rh? U mnie sniegu od tygodnia nie ma..

Wszystko zależy od tego czy ziemia rozmarznięta ale jak nie masz śniegu to przynajmniej wierzchnia warstwa rozmarzła. Podlej jeden raz i powinno wystarczyc, niech uzupełnią zapas wody.
Bogdzia 09:31, 07 kwi 2013

asc napisał(a)
Dla Ciebie moje niecierpliwe krokuski....

Okularnik mi się najbardziej spodobał

Śliczne widoki. Okularnik swietny.Kiedy tak będzie u mnie? Czy wogóle będzie????Pozdrówka.
AgnieszkaW 09:45, 07 kwi 2013

Bogdziu, u mnie też śnieg zalega i nie chce się za bardzo topić, pogoda pochmurna, czekam na słonko, a jego jakoś nie widać. Pozdrawiam ciepło
Bogdzia 09:49, 07 kwi 2013

Margarete napisał(a)
Hej, Bogdziu!
I ja skorzystałam z wiedzy o rododendronach dzięki, jak bym czegoś nie znalazła u ciebie na wątku to pozwolę sobie u ciebie dopytać...

Pisałaś o tej szkółce Ciepluchy w Konstanatynowie i myslałm ze to jest ta po prawo jak sie jedzie przez Konstantynów w kierunku Łodzi tak w kierunku Teofilowa i ulicy Aleksandrowskiej, wiesz gdzie.. tam po prawo jadąc na Łódz i Aleksandrów, jeszcze zanim sie te drogi rozejdą jest najpierw jedna wielka tablica producenta wrzosów i wrzośców a potem za moment druga o azaliach i różanecznikach, ale to chyba nie ten Cieplucha bo u niego na stronie jest pokazana mapka i to wychodzi że trzeba jechać w kierunku Lutomieska i tam po lewo.
Ale skoro ten pan w detalu nie sprzedaje, to kogo innego polecasz ?

Jak jedziesz przez Konstantynów w kierunku Łodzi (Retkini) to skręcasz przed stadionem sportowym w prawą stronę i do końca ulicy , potem znów troszke w prawo .To jest w samym centrum Konstantynowa .A jak jedziesz z łodzi to w kierunku Lutomierska i za stadionem pierwsza ulica w lewo , ulica przylega do stadionu.Ja polecam jego . w tamtym roku dziewczyny kupowały i w tym wiem że tez sie wybierają. Chyba ze coś sie zmieniło i nie bedą chcieli sprzedac ale nic o tym nie wiem .Jesli nie u niego to tylko wysyłkowe sprzedające jego rośliny.Nie znam asortymentu pana Pudełka i jeszcze jest jeden producent rh ale to nie moje i nie Twoje okolice wiec nie wiem.
Bogdzia 09:52, 07 kwi 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Bogdziu, u mnie też śnieg zalega i nie chce się za bardzo topić, pogoda pochmurna, czekam na słonko, a jego jakoś nie widać. Pozdrawiam ciepło

U mnie w tej chwili niecały jeden stopień na plusie , własciwie to pól stopnia. .Jak ten śnieg ma stopniec? Do ogrodu mowy nie ma zeby wyjśc bo śniegu po kolana.Pozdrawiam Agnieszko.
Joanka 10:03, 07 kwi 2013

Pozdrawiam w ten piękny słoneczny poranek
zbigniew_gazda 10:11, 07 kwi 2013

Pozdrawiam Bogdziu i życzę wysokiej temperatury w ogrodzie a nie pod pachą.
Bogdzia 10:12, 07 kwi 2013

Joanka napisał(a)
Pozdrawiam w ten piękny słoneczny poranek

Joasiu a śnieg u Ciebie stopniał czy jest? U mnie też świeci słonko ale jest tylko pół stopnia na plusie to snieg nie topnieje prawie wcale.
Bogdzia 10:13, 07 kwi 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Pozdrawiam Bogdziu i życzę wysokiej temperatury w ogrodzie a nie pod pachą.

Zbyszku a u mnie własnie jest odwrotnie.