Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Ewa4 06:42, 06 kwi 2013

anna_g napisał(a)
Ewa pozdrawiam - wiosna w garażu super U mnie też pełno - ale jak wiesz na parapetach w garażu tylko klon - niestety puszcza listki... w piwnicy teściowa przechowuje pelargonie w ilościach znacznych Z miejsce się krucho robi... więc zima won
Miłego dnia - będzie lepiej - dzisiaj kolega z pracy powiedział, że wiosna na stówę idzie bo jego kot chudnie (jak Kaśka z Bawarii) i na pole wychodzi ciągle... czyli musi być dobrze - zwierzęta wiedzą co jest na rzeczy

Z tą wiosną to niby już ma być bo ptaki już się wykłucają co rano a zawsze tak robią jak wiosna jest więc może już na dniach bo długo nie wytrzymam teraz jestem sama dwa tygodnie M wyjechał rano to trochę nadrobię moje sprawy ogrodowe pewnie znowu coś przybędzie (do garażu hehe)ale już bym pokopała trochę w ziemi wszystko czeka byle nie za długo miłego dnia życzę i pozdrawiam
Ewa4 06:49, 06 kwi 2013

kitek81 napisał(a)

czyli jest nadzieja na wiosnę na dniach-całe szczęście

Myślę że teraz to już się doczekamy wiosny bo te biedne roślinki w markietach nie podlewają ich biedne usychają a tak to szybciej by trafiły w dobre ręce a i dzieci chcą rowerem jeżdzić i ciągle pytają kiedy będzie wiosna mówię im że niedługo ale dzieciaki niecierpliwe odpowiadają " Ty mama mówisz niedługo a jej cały czas niema to kiedy w końcu będzie ta wiosna "i co im mówić jak sama na wiosenkę wyglądam .Pozdrawiam
Debra 12:20, 06 kwi 2013

Przyszłam z rewizytą. Pisałaś o podobieństwie naszych ogrodów, ale jak zobaczyłam te Twoje obszary, to się nieco uśmiałam )) Ja mam około 200 m kw!
Ty masz ogromną powierzchnię, cudowną przestrzeń, piękny bezkresny krajobraz. Wspaniałe miejsce do życia, pewnie zimą czasem trudniej.
Powoli ją zagospodarujesz, a trawnik jest w takiej sytuacji najlepszym rozwiązaniem. Stopniowo będzie znikał, ale nie spiesz się z rabatami, zdążysz.
Też mam słup bardzo brzydki u siebie i u mnie obrasta go Wiciokrzew zaostrzony. Jest zimozielony, rośnie bardzo szybko, ale niewątpliwie najpewniejszym zielonym parawanem jest winobluszcz, albo dławisz. Oba pięknie przebarwiają się jesienią.
Zakupy przed internet to niestety loteria. Staram się kupować tylko w szkółkach i w ogrodniczych, ale nawet wtedy zdarzają się niespodzianki, np. z kolorem kwiatów.
Będę zaglądać i kibicować Ci w zmaganiach z ogrodowymi obszarami
renatamama3 15:43, 06 kwi 2013

Moje też ,pytają mama co z tą wiosną ,dziś młodszy mi powiedział ,wiosny nie będzie ,tylko kiedy to lato będzie ,też chce roweru ,już parę razy jeździł ,bo doczekać się nie może .
Ewa4 15:49, 06 kwi 2013

renatamama3 napisał(a)
Moje też ,pytają mama co z tą wiosną ,dziś młodszy mi powiedział ,wiosny nie będzie ,tylko kiedy to lato będzie ,też chce roweru ,już parę razy jeździł ,bo doczekać się nie może .

Bo to już za długo i śnieg się znudził ale już czuć wiosnę aż odetchnęłam jak z 2 metry śniegu na długości odkryło mi ziemię dziś odrazu i nastrój leprzy.
iwonaj 16:50, 06 kwi 2013

Podobno zapowiadają że od poniedziałku ma być coraz lepsza pogoda byle się tym razem sprawdziło.
renatamama3 20:43, 06 kwi 2013

Ja na pocieszenie kupiłam w LM 2 róże a pojechaliśmy po płytki do górnej łazienki ,ludzi sporo na dziale ogrodniczym w wózkach ,nawozy ,magnolie i drzewka owocowe .
Ewa4 09:09, 07 kwi 2013

renatamama3 napisał(a)
Ja na pocieszenie kupiłam w LM 2 róże a pojechaliśmy po płytki do górnej łazienki ,ludzi sporo na dziale ogrodniczym w wózkach ,nawozy ,magnolie i drzewka owocowe .

no to już powolutku się ruszy i wyniosę ogród z garażu na działkę Pozdrawiam niedzielnie
Ewa4 09:11, 07 kwi 2013

iwonaj napisał(a)
Podobno zapowiadają że od poniedziałku ma być coraz lepsza pogoda byle się tym razem sprawdziło.

Też tak myślę bo już więcej kluczy na niebie widać to chyba nadejdzie .
bogumila 09:27, 07 kwi 2013