Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kłopoty - problemy z trawnikiem 18:44, 19 lut 2013

Do góry
i jeszcze jeden problem,od razu może napiszę w tym temacie.Trawnik założony miesiąc temu ,przed weekendem majowym bardzo wolno rośnie,wszystko robiłam jak w instrukcjach.Gleba jest piaszczysta i cały dzień od rana do wieczora jest tam słońce.Podlewam codziennie obficie wieczorem gdy robi się tam już cień a pomimo tego trawa rośnie nierównomiernie,bardzo dużo pustych placków i rozsiało się dużo chwastów,które rosną dużo szybciej niż moja trawa.oto zdj trawnika,nie był koszony

...co moze być przyczyną tak wolnego i nierównomiernego rosnięcia trawy??? co należy zrobić? częściej podlewać czy dosiać trawę.??oglądając trawniki po 2-3 tyg po posianiu tu na forum wpadam w panikę,gdyż wyglądają pięknie,są gęste i wysokie,nie wiem jak wy to robicie ;///

Do góry
witam.Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co się dzieje z moim trawnikiem.od kilku dni trawa w niektórych miejscach zaczęła żółknąć i usychać.Trawnik jest systematycznie podlewany,koszony i nawożony,nie mam pojęcia co jest tego przyczyną.Założony został rok temu na wiosne,do tej pory trawa ładnie wyglądała.....
a teraz wygląda to tak

czy może to być przyczyną złego nawożenia?? nawóz sypie raz w miesiącu a potem podlewam trawnik codziennie.Czy powinnam raczej innaczej to robić?
proszę o pomoc

Do góry
Przepraszam, że z takim opóźnieniem się odzywam. Czekaliśmy na efekty równo tydzień ale się udało
Trochę nas martwi, że trawka nie wzeszła równomiernie mimo tego, że jak nam się wydawało nasionka były równo zasiane. Poczekamy jeszcze trochę a jak zostaną puste "placki" to zrobimy precyzyjną dosiewkę do dosiewki
A teraz fotki

Do góry
Tak wyglądał trawnik po wertykulacji

a tak już po dosianiu. Czekamy na efekty

[/img] size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/14/140310/original.JPG[/img]

Do góry
Może tutaj znajdę pomoc. Mój trawnik wygląda jak na załączonych zdjęciach Dwa lata temu, w 2010 roku położyliśmy go z rolki. W tym roku po zimie tylko na brzegach jest soczysta zielona trawa. Dodam, że w ogrodzie mamy system nawadniający, ale w tym sezonie jeszcze nie był uruchomiony. Poradźcie proszę, co z tym począć. Był u nas ogrodnik, który stwierdził, że trawa źle się ukorzeniła, prawdopodobnie ze względu na nieprzygotowane podłoże przed układaniem i zaproponował wymianę podłoża i nowy trawnik z rolki. Co oczywiście wiąże się z konkretnymi wydatkami, dlatego proszę o poradę - czy to rzeczywiście jedyne rozwiązanie?
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:41, 19 lut 2013

Do góry
Leć "mała" leć i przyleć nad morze Aniu gratuluję 500 stronki
Chelsea Flower Show 2012 18:40, 19 lut 2013

Do góry

Rododendronowy ogród II. 18:40, 19 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Smaku i tak nie poczujesz a na dodatek pewnie bierzesz antybiotyk więc masz zabronione. W zamian kwiatek Ci wkleję.

Naturalną medycynę praktykuję mogę,mogę,mogę !!!!!
))))))))))))
Kwiatki piękne
Chelsea Flower Show 2012 18:39, 19 lut 2013

Do góry

Ogrody przy zamku Crathes - luty 18:39, 19 lut 2013

Do góry
AgaNet napisał(a)
Zeszliśmy z asfaltowej drogi która prowadzi wprost do zamku i ruszyliśmy trasą wyznaczoną przez las.
Po paru minutach okrywamy takie widoki:

łał, łąl, łał jak pięknie, dziękuję za ten spacer tu czuć powiew wiosny, a u mnie na razie jest powiew zimy
ciekawa wycieczka pewnie latem i mam nadzieję że Ci się uda wyprawa i nam pokażesz
raz jeszcze dziękuję
pozdrawiam
Dzwony do bielenia rabarbaru i klosze szklane 18:37, 19 lut 2013

Do góry
Klosze są w naszym sklepie, jakby ktoś był zainteresowany. Bożenka już dostała dziś - w całości kurier zawiózł 3 sztuki

Są w 3 rozmiarach

http://sklep.ogrodowisko.pl/t/kategorie/akcesoria-ogrodnicze

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:37, 19 lut 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Świetny avatarek!
Kwiatek z gratkami na 500, skoro tak się u mnie spodobał to i u Ciebie wkleję

Pozdrawiam

Coś w nim jest ...)))))))))))
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:36, 19 lut 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Karola spadochronik tak bandżi nie -ziemia za blisko

Ania tak myślałem że się spodoba, właściwie chciałem u ciebie to podesłać ale nie mogłem na szybko znaleźć

Marysia zapraszam częściej

Ania zgadniesz co to za UFO nad granią
to z mojego ostatniego wejścia na Rysy wrzesień 2012
w filmach z duchami tak pokazują białe światło ale aż tak padnięty jeszcze nie byłem żeby do światełka iść więc trzymałem się łańcuchów

Bardzo lubię goryczkę, poświata piękna szczególnie na 2 zdjęciu, można się zapomnieć i pójść w stronę światła, uważaj
Ogród u stóp klasztoru 18:33, 19 lut 2013

Do góry
dziewczyny juz się chyba zakupami nie chwalę , ale jak zaczęłam to nie skończe . odwiedziłam wczoraj TKmaxx i wsiąkłam , jednak z wielką powściągliwościa zostałam tylko przy fajnym dzwonku do ogrodu i nożyku do szczepienia drzewek ( mam zamiar opanować wreszcie tę sztukę ) .
dzisiaj zaś wyszłam z tesco z cyklamenami i z ogrodniczego z obłędną osłonką metalową na też cyklameny
jednak juz czekam z utęsknieniem na wiosne , i mam wielkie nadzieje związane z RH

Kolorowe rabaty 18:31, 19 lut 2013

Do góry
Elfik napisał(a)
Rety!
Moja Matka Chrzestna chora???
A czy była u doktora?
A czy zażywała leki?
(Te domowe, nie z apteki...)
Czy w łóżeczku poleżała,
Czy też w biegu chorowała?
A jak w biegu – to w szaliku,
W „golfach”, swetrze i płaszczyku?
Wiem ja bowiem z doświadczenia,
Że Matki nie lubią leżenia...
I nawet w ciężkich przypadkach
Myślą o jednym: o kwiatkach...

Zdrówka życzę, rychłej wiosny!
Proszę o uśmiech radosny!

No jak mi tu dziecko wchodzi to z wielką pompą ))))))))))))))))
Bardzo słodki wierszyk i nawet prawdziwy
Jak dawno Elfiku nie było ciebie u mnie tym bardziej się cieszę
Pewnie się wystraszyłaś skrzydełka )))))))))))

Właśnie odśnieżałam dziś 2 razy,w szoku byłam bo pada taka drobnica ,a warstwa jakieś 8 cm miała .
Już sama nie wiem co robić leżeć się nie da chociaż ciągnie czasami ,a jak coś porobić poważniej to jest odczuwalne.Nie wiem czy mleko z miodem ,masłem ,czosnkiem wystarczą
Muszę rzucić hasło przyjmę wszystkie nalewki na zdrowie ))))))))))))))))))))Orzechówki co tam jeszcze w apteczkach mają ogrodniczanie ...???)))))))))))))))))
Chelsea Flower Show 2012 18:31, 19 lut 2013

Do góry

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:31, 19 lut 2013

Do góry
A tak wyglądały 1 kwietnia 2012
Mój kawałek raju II 18:30, 19 lut 2013

Do góry
Niestety do mnie paskuda też wróciła o 3. 00 w nocy było tak
a rano
żeby dojść do karmnika tyle musiałam odśnieżyć na tarasie
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:29, 19 lut 2013

Do góry
Witam!
Świetny avatarek!
Kwiatek z gratkami na 500, skoro tak się u mnie spodobał to i u Ciebie wkleję

Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 18:29, 19 lut 2013

Do góry
Martek napisał(a)
Pycha nie od pychy tylko rozkoszy podniebiennej liznę chociaż monitor )))))))))

Smaku i tak nie poczujesz a na dodatek pewnie bierzesz antybiotyk więc masz zabronione. W zamian kwiatek Ci wkleję.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies