Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 09:53, 19 lut 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Grażynko, Twój uśmiech mi się przyda, bo jakaś poddenerwowana jestem od rana

Pędzę Jolciu do Ciebie. Może razem będzie raźniej i przegonimy to złe!!

Myślę sobie ,że ta dziadoska pogoda nas tak rozwala!

Pozdrawiam

Kwiatki i rabatki u Elizy 09:16, 19 lut 2013

Do góry
Moje małe bukszpany wyglądają nieźle, mam nadzieję, że w dobrej formie doczekają wiosny.

Kwiatki i rabatki u Elizy 09:13, 19 lut 2013

Do góry
Chodziłam dziś po ogrodzie w poszukiwaniu wiosny i niestety niewiele znalazłam. Zima się rozgościła, mróz szczypie w nos, śnieżek prószy, oj przyjdzie nam jeszcze poczekać na wiosnę.
Śnieg jeszcze leży.

Coś się tam wykluwa, chyba to śniadek?

A tutaj krokusy, ale daleko im jeszcze do kwitnienia

Ogród w Holandii 09:05, 19 lut 2013

Do góry
Dla Ciebie kochana Agatko,
Z okazji takiej pięknej 500 stronki,
skromny kwiatek dla Agatki.
Bo każdy kwiat jest piękny tak mały, jak duży.
Każdy jednakowo wszystkim ludziom służy.
I każdy się stara z całej swojej mocy,
By w ogrodzie raj stworzyć przy ludzkiej pomocy.
Kwiatki i rabatki u Elizy 09:02, 19 lut 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Dziękuję Ci za pamięć i walentynkowe odwiedziny

Pozdrawiam

Dziękuję za ślicznego storczyka, ja jakoś nie mam do nich ręki
Kwiatki i rabatki u Elizy 09:01, 19 lut 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Bylam,nadgonilam i kwiatucha zostawiam

Dziękuję, cudowne hiacynty.
ogrodoweimpresjejolki 08:59, 19 lut 2013

Do góry

Chętnie dołączę się do porannej kawusi
Co z tym ogródeczkiem począć 08:51, 19 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Będziemy Ci przesyłk z liścikami wysyłać Chcesz bambusa

Marzenko kochana jesteś ,ale bambus to raczej duuuży jest ,a ja nie mam u siebie miejsca,ale bardzo dziękuję za chęci

Myslałam żeby tam mur pod te róże i powojniki dać szałwie ,nie bedzie za monotematycznie? wyjdzie to biało niebieski mur

Ogrodowe zacisze 08:48, 19 lut 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
..
Na pierwszym planie moja duma:buk pendula purpurea

Marysiu nie zauważyłem na kolejnych zdjęciach czy go prostujesz czy jest luzem, swojego prowadzę w pionie maksymalnie wysoko jak się da, chociaż puszczony swobodnie też ma swój urok
piękne zakątki

nie jestem pewien czy na niego trafiłaś bo zdjęć to mam chyba sporo
tu widać że ma dość solidny palik (na lata) i do niego mocuję cieńkie patyki -w miarę wzrost
w tej chwili jest odmontowany bo mocuję dłuższy bambusik

Marysia tak przynudzam z tym buczkiem ale to też moje ulubione drzewko
Liliowo i kolorowo:) 08:20, 19 lut 2013

Do góry
nebel napisał(a)

Aniu, żaden obciach, nie traktujmy naszych zaintereswoań jako obciach.
Nasze ogrody to zainteresowanie, pasja, odskocznia od codziennych trosk.
Nie jest sztuką wynająć architekta krajobrazu (nie ujmując nic profesjonalistą),aby stworzyła nam ogród, który nie ma nic wspolnego z naszą osobowością...
Wierzcie mi to na prawdę widać na naszym forum - ogrody tworzone z pasją i sercem i te 'sztuczne' stworzone dla ...no właśnie kogo?

no właśnie?ogród musi mieć "duszę",klimat,który sami tworzymypozdrawiam i zmykam do pracy
Rododendronowy ogród II. 08:10, 19 lut 2013

Do góry
Klamber napisał(a)
Witaj Bogdziu, widzę że już kwiatki oglądacie, to chyba już wiosny wyglądacie Ja chcialem pokazać Ci swoje super zdjęcie zrobione wczoraj, znów Bernikle tym razem w locie, Jeszcze trochę i będziesz wyglądać u siebie takich gości. Pozdrawiam i macham z góry.

Dzięki Robert ale miałeś cudny widok. Zdjęcia piekne. Masz rację jak gęsi wracaja to ja całe dnie siedzę na dworzu i ich wypatruję i od tego momentu jest już prawdziwa wiosna. Przylot gęsi to dla mnie swoiste święto, cos bardzo uroczystego. Czekam na nie jak na dzieci i zawsze mówię że to najpiękniejszy widok na świecie. wiedzą już o tym nawet moje wnuczki i też tak już uważają. Bardzo Ci dziękuje i za zdjecia i za to ze wkleiłeś je właśnie u mnie. Buziaki przesyłam.

Napatrzec się nie mogę.Cudny widok.
Rododendronowy ogród II. 08:00, 19 lut 2013

Do góry
Witaj Bogdziu, widzę że już kwiatki oglądacie, to chyba już wiosny wyglądacie Ja chcialem pokazać Ci swoje super zdjęcie zrobione wczoraj, znów Bernikle tym razem w locie, Jeszcze trochę i będziesz wyglądać u siebie takich gości. Pozdrawiam i macham z góry.

Mój jesienny ogród 07:46, 19 lut 2013

Do góry
Witam Was gorąco.
Haniu, pogoda była to śmignąłem na górę a to widok miasta z góry.

Edi, jest tak pięknie jak na zdjęciach, a nawet ładniej bo zdjęcia choć ładne to i tak nie oddadzą tego piękna które rozciąga mi się przed oczami, ale i tak ciesze się że mogę pokazać choć kawałek tego wspaniałego kraju.
Mirko, myślę że widoki będą coraz ładniejsze gdy zrobi się ciepło i zazieleni się.
Moniko, nawet byłem u Ciebie 2 tygodnie temu ale z braku czasu nie pisałem, widzisz jak człowieka może ponieść, sam się nawet nie spodziewałem i dwa dni przed wyjazdem dopiero odebrałem paszport. Widoki są naprawdę cudne, dla mnie miłośnika przyrody to wyśmienita uczta.
Marto, ja tylko siedzę w domu jak muszę w piątek znów lecę na dwa dni do Kelowna a co se będę żałował, jak się zrobi ciepło to w ogóle nie będę siedział w domu
Wczoraj miałem dzień pełen emocji ale powoli. Pogoda była super ciepło 7ºC to już wiosna i tak było słońca dużo. Pojechałem w kierunku budowy ale tam nie dojechałem, za ciężko, robiłem dużo zdjęć i

się zeszło. Ładne widoki, chociaż oglądam je codziennie to przez szybę samochodu nie widać tego piękna..Dojechałem do tego ekskluzywnego osiedla które pokazywałem w święta życzeniami, tam zawróciłem, była już 14 a ja umówiłem się z Larym i Sandy o 6 gdyż wczoraj nie mogli przyjechać i

przełożyliśmy na niedzielę. Nad niewielkim jeziorem Mckay siadłem sobie na trawie i jadłem jedzenie i

nagle słyszę gęsi rozglądam się do góry ale nic nie widzę, patrzę w dół a tam 10 bernikli wzbiło się w
powietrze i robi rundkę nad jeziorem, lecą nad moją głową może 10 m, ja stoję na górze i widziałem to

wszystko z góry. Po zrobieniu koła poleciały nad Kalamalka między górkami. Dobrze że miałem założoną lufę to zrobiłem kilka fot większość przepaliłem, bo z wrażenia nie patrzyłem jak wychodzą ale jedno wyszło przepiękne. Wstawię je dziś u Bogdzi. Zrobiłem filmik z panoramy która była bardzo

ładna, zadzwoniłem, schowałem telefon do kieszeni i w drogę, ubrałem się dobrze, gdyż teraz większość drogi z górki a miejscami będzie ostro wiało. Przyjechałem do domu o 16, to mówię sobie

akurat zdążę z obiadem się uwinąć. Włączyłem zdjęcia i poszedłem wyjąć telefon z kurtki a tu nie ma go najpierw zrobiło mi się gorąco i zaraz oblał mnie zimny pot. Zacząłem przebrać po wszystkich kieszeniach i w plecaku i nic ubrałem się w inne ciuchy, bo tamte mokre i jadę z powrotem, na czubek góry z której robiłem panoramę Vernon. Myślałem że tam się schyliłem przy pakowaniu i wypadł mi. Niestety nie było go więc wracam bo jestem głodny i wykończony. Przyjechałem do miasta 15 po 6 i walę prosto do Tima Hortona ,bo tam się umówiłem z gośćmi. Całe szczęście że czekali. Wpadłem spocony i załamany, powiedziałem co się stało i mówię że to przyczyna mojego spóźnienia, a oni jak zwykle , no problem i mówią że takiego fajnego telefonu, trochę się skomplikowało spotkanie bo nie miałem tłumacza i fotek które obiecałem, ale jakoś się dogadaliśmy okazało się że mieszkamy blisko 3 ulice. Przyjechałem do domu i zacząłem robić obiad a tu telefon dzwoni latam szukam ale nie wiem gdzie, gdzieś w szafie zaglądam do jednej nie słychać otwieram drugą coś słychać ale nie wiem gdzie i w końcu znalazłem go w zimowym bucie, myślałem że się popłaczę ze szczęścia, znaleźć 1000

dolców lub zgubić, nie wiem od której strony na to patrzeć, to chyba każdy by przeżywał. W sumie miałem udany dzień ale z nadmiaru emocji padłem wczoraj i nic nie pisałem. Chyba wstawię dziś
wczorajsze fotki a z Big White po nich jutro. Przyjechali właściciele domu na weekend i pokazałem
swoje foty, byli bardzo zadowoleni, powiedzieli że przyjadą za miesiąc to sobie po przegrywają i obejrzą następne. Teraz dostałem wiadomość od Sandy i pisze, czy słyszałem jej okrzyk radości z powodu znalezionego telefonu. Zaprosili mnie na kolację do domu i będzie mi pisać codziennie o swojej trzy miesięcznej podróży do Europy, na którą wyruszają za miesiąc. Szkoda że wyjeżdżają bo mogę się już z nimi nie zobaczyć. Napisała mi że się nie gniewają z mojego spóźnienia, gdyż widzieli moje zdenerwowanie i im się to też udzieliło.
Pozdrawiam wszystkich
Działka prawie w Borach Tucholskich 07:29, 19 lut 2013

Do góry
Ania zgadza się goryczka trojeściowa

a to już z ogrodu goryczka dynarska (?)

Co z tym ogródeczkiem począć 06:36, 19 lut 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
idę dziewczynki spac pomyślcie tad tymi moimi rózami

Na parter Larissa (ale ja specjalistką od róż nie jestem)
A na mur białe i neibieski powojnik to dobry pomysł . 3+3 będzie wystarczającą ilością

Będziemy Ci przesyłk z liścikami wysyłać Chcesz bambusa
Lek na całe zło czyli mój ogród 01:46, 19 lut 2013

Do góry
Aldonko moja inkarwilla też była jeden sezon, więcej nie kupowałam, może rosła w złym miejscu?

hosty masz bardzo ładne
Ogród w budowie - nieustającej 01:35, 19 lut 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Dziękuję kochani za śliczne kwiaty obrazkowe, ale ja tu raczej w żołwim tempie się posuwam i piszę sobie raz w tygodniu, traktując mój wątek trochę jak taki osobisty pamiętnik ogrodowy, blog albo coś. Ktoś jeszcze tak ma?
U mnie "na całej połaci śnieg", więc ogrodowo nie ma o czym.

Jola ma kalendarz kwiatowy codzienny, a ja cotygodniowy, proszę, przepiękny, ciemnofioletowy irys:

Oprócz irysa róża - Rosa indica cruenta, jak głosi podpis, sporządzony być może ręką samego Redoute'a, inaczej róża Sanguinea. To oryginalna róża chińska , jedna z pierwszych róż sprowadzonych do Europy z dalekich Chin. Czy nie jest piękna?

Książek kwiaciarsko - ogrodowych u mnie nieprzeciętnie wiele, jak na amatora i aż się sobie dziwię, że przy okazji całej tej dyskusji o kalendarzach u Joli, notesach u Pszczółki, zapomniałam Wam pokazać taki już dwudziestoletni , pięknie wydany kalendarz kwietny uniwersalny, na każdy rok, bo nie ma w nim nazw dni tygodnia, choć na każdej stronie jest zaznaczonych siedem kolejnych dni wraz z imionami solenizantów. Pewnie ktoś też ma, tylko sobie zapomniał.
Na każdy miesiąc mamy kawalek poezji, na każdy tydzień jest kompozycja kwiatowa i jakaś porada, albo przepis, teraz patrzę i mamy: galaretkę bratkową króla Edwarda, miód fiołkowy, oleje i wina kwiatowe, wszystko wykonalne.

Po tej całej tyradzie, polecę Szekspirem - Jak wam się podoba?

Gabriela, bardzo mi sie podoba ! bardzo piękny !
I też tak mam z moim wątkiem, też podobnie go traktuję... no i śniegu też bez liku u mnie wszędzie...a wiosny nie widać...
Pozdrawiam miło
Mój kawałek raju II 01:30, 19 lut 2013

Do góry
Nie szkodzi Marzenko, grunt, że oczka sobie kwiatkami pocieszyłaś
Mój kawałek raju II 01:03, 19 lut 2013

Do góry
marzena napisał(a)
Ania, wszędzie u Ciebie pełno kwiatów. a ścieżka bardzo fajna
ale już chyba o niej kiedyś pisałam

Marzenko to chodziło o wielkość mojego warmińskiego
Mój kawałek raju II 00:37, 19 lut 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Dzięki.
zaglądam do Ciebie, podglądam tak u Ciebie wiosennie a u mnie na sankach można jeździć pozdrawiam

U mnie od jakiejś godziny też nawiało śniegu, dlatego moje ptaszki taki apetyt miały
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies