Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 18:18, 25 lut 2013

Do góry
Bardzo ładne meble widziałam na stoisku Kettlera.

Aktualnie czegoś takiego szukam

I kilka migawek ze stoisk z artykułami dekoracyjnymi do wykorzystania w domu i ogrodzie. Śliczne rzeczy. Trudno było stamtąd odejść z pustymi łapkami, choć mam dom i ogród w innym stylu, więc kupiłam tam jedną rzecz, dekorację do ogrodu (taką halabardę z napisem "wilkommen" zakończoną ślicznym ażurowym serduchem z metalu). Coś takiego wbija się na rabatę do ozdoby.

Zachwyciły mnie dekoracje wielkanocne. Spójrzcie na te łapki, one mówiły do mnie : "weź mnie do swojego domu", tak więc przygarnęłam szaraka

Urocza rodzinka

Lecę w kulki... 18:16, 25 lut 2013

Do góry
Zdjęć....dużo....niektóre powtarzają się z ujęciami dziewczyn...
Żałuję, że nie robiłam w niskiej rozdzielczości...każde zdjęcie teraz muszę zmniejszać...dużo z tym roboty...więc będzie na...raty...
Irenko...odetchnęłam... że Ci się podoba
My nie zrobiłyśmy jakiś wyjątkowych zakupów...ja oczywiście nie wyszłam bez kulki...
Malutka...jakieś 60 cm z doniczką...ale takiej wysokości nie mam i przeznaczyłam ją sobie do doniczki
Tutaj z starszym bratem...

A tu już z całą rodzinką....

Nie mogłam jej zostawić...wołała....zaopiekuj się mną...
Były jeszcze mniejsze lub wyższe...ale ogólnie to wszystkie nisko rosłe...
Cena nie zachwycająca kupującego...ale też nie powalająca kupującego...60 zł
Były mniejsze po 40 większe po 80...100 i 150....ale tak jak piszę wszystko nisko rosłe...
Teraz zmykam do brata z życzeniami urodzinowymi...cdn...
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 17:51, 25 lut 2013

Do góry
Wracając do tematu Gardenii, to może z kolei ja pokażę, co mnie najbardziej się spodobało.

Najpiękniejsza oczywiście była sama Maja Popielarska, którą jako pierwsza wyczaiłam w tłumie

Śliczne ciurkadełko Może się skuszę, tylko nie wiem, gdzie mogłabym, postawić, może gdzieś przy tarasie jeszcze jeden akcent wodny?

Tę śliczną latarenkę ze szkła z metalową oryginalną oprawą, która stoi na ziemi udało mi się kupić w ostatniej chwili.

Bardzo interesująca osłona na kwiaty. Fajna inspiracja do wykorzystania

Ogród w lesie 17:46, 25 lut 2013

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Uwaga, będę się chwalić. Moje siewki pelargonii. Nie wiem jak wy, ale ja się zachwycam. To mój debiut pelargoniowy.

i ja coś takiego przegapiłam!!!!
jesteś wielka!!!
Działka prawie w Borach Tucholskich 17:45, 25 lut 2013

Do góry
Karolina kilka ich jest i przyznaje się bez bicia że posadzone jak w babcinym ogródku -gęsto i kolorowo

Ewelina one są tak kolorowe że nawet w biegu można (i trzeba) je zauważyć

Ania mam nadzieję że przetrwają bez szkody, ta kapryśnica bardzo często wypada (odpukać -trzecia zima)
tiarella 'Mystic Mist' wiosna 2012

Agnieszka pierwsze pojawiły się 4 lata temu i tak po kilka w roku dochodziło
raczej nic ciekawego nie podpowiem bo to raczej boczna ścieżka moich zainteresowań, jedno jest pewne u mnie rosną na piasku z torfem i są osłonięte przed południowym słońcem ,, bez słońca się nie wybarwią, nadmiar je spali

Irena bez kuszenia i pokus to nie życie
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 17:44, 25 lut 2013

Do góry
Dziękuję Magnolio , że czuwasz

Zmieniłam trochę linie według twoich sugestii - trochę krzywe ale wydaje mi się że wiem o co biega

Lawenda wyszłaby wtedy takim łukiem.... hmmm, nie pomyślałam o tym ze tak to można zrobić - i myślę, że bardzo to ciekawie będzie wyglądać
Rododendronowy ogród II. 17:41, 25 lut 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Pozdrawiam Bożenkę i jej gości!
Cieszcie się plusową temperaturą!

Haniu dzięki za te najpiękniejsze zdjęcie na świecie , no może nie jedyne bo masz ich kilka.Cudny zakątek . Ciekawe czy u mnie wyrosną te które od Ciebie dostałam, bardzo na nie czekam ale na razie jeszcze gruby snieg lezy a temp niewiele tylko ponad zero sie podnosi w południe.Buziaczki śle.
W cieniu - zacieniona 17:23, 25 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Bogusiu, jak pięknie roślinki w ramki ubrałąś
W cieniu - zacieniona 17:19, 25 lut 2013

Do góry
c.d...wiosny
W Dolinie Muminków 17:14, 25 lut 2013

Do góry

Basieńko pozdrawiam.
Bajkowy ogród Weroniki 17:10, 25 lut 2013

Do góry
Grażynko, Irenko i Polu, za Wasze serdeczności dziękuję z moimi przebiśniegami.
Ogród - wspaniałe miejsce na relaks 17:08, 25 lut 2013

Do góry

Pozdrawiam całą Twoją rodzinkę
W kamiennym kręgu od początku 17:04, 25 lut 2013

Do góry

Pozdrawiam i Wiosnę zostawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:01, 25 lut 2013

Do góry
anna_studio napisał(a)
Irenko....mam poidełko i różę...ale
poidełka dokładnie tego samego już nie było...ale uważam że te idealnie w komplecie pasuje do róży...
Róża natomiast była pęknięta i nie chciał mi sprzedać uszkodzonej...nie wiedziałam co robić...
nie było czasu...by dzwonić po dziewczynach za Twoim nr.tel. i utargowałam cenę do 7zł za różę i ją wzięłam...to się trzyma i jak podkleisz...to będzie OK....to pęknięcie jest słabo widoczne...
Nie wiem czy z takiego obrotu sprawy będziesz zadowolona...
To poidełko....ciężkie jak diabli...wszystkie nasze zakupy razem wzięte były lżejsze od tego poidełka...solidne na pewno...

o tu....

A ptaszkami można obracać...można je wyjąć...

Aniu, bardzo dziękuję i masz rację, to poidełko lepiej pasuje!!
różę skleję i nie będzie problemu, jestem ci bardzo wdzięczna, mus podać namiary na konto, prześlę pieniądze, a co do odbioru, to jakoś się umówimy na razie niech zdobi u ciebie
cmokam buziam i się cieszę i ten ciężar był wielki, wiem
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:59, 25 lut 2013

Do góry
mira napisał(a)
Irenko przepiękne masz aksamitki, ale przyszłam poszukac bratków - szukam..szukam

aksamitki prawie białe z ubiegłego roku, a bratki też gdzieś mam
proszę
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:58, 25 lut 2013

Do góry

z Wiosną przychodzę i pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:42, 25 lut 2013

Do góry
Irenko....mam poidełko i różę...ale
poidełka dokładnie tego samego już nie było...ale uważam że te idealnie w komplecie pasuje do róży...
Róża natomiast była pęknięta i nie chciał mi sprzedać uszkodzonej...nie wiedziałam co robić...
nie było czasu...by dzwonić po dziewczynach za Twoim nr.tel. i utargowałam cenę do 7zł za różę i ją wzięłam...to się trzyma i jak podkleisz...to będzie OK....to pęknięcie jest słabo widoczne...
Nie wiem czy z takiego obrotu sprawy będziesz zadowolona...
To poidełko....ciężkie jak diabli...wszystkie nasze zakupy razem wzięte były lżejsze od tego poidełka...solidne na pewno...

o tu....

A ptaszkami można obracać...można je wyjąć...
Działka wkoło Lubczyka :) 16:38, 25 lut 2013

Do góry
Kasiu trochę wiosny Ci wysyłam.Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies