Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:20, 18 lut 2013

Do góry
Danusiu- wspaniały dla mnie początek tygodnia poczytać co u Ciebie i zobaczyć nowe zdjęcia
doskonałej Ogrodniczki z drutu, z przemiłego spotkania i tematyki nalewkowo-nasionkowej
I gratulacje z okazji 1200
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:19, 18 lut 2013

Do góry
Aniu, gratuluję 500 i czekam na poznanie w realu
Ogród mały, ale pojemny;) 09:49, 18 lut 2013

Do góry
ele2001 napisał(a)

Przed piennym jalowcem rośnie berberys 'golden carpet"ale musze go usunać ponieważ jest silnie przypalany przez słonce-to jest strona południowa i jest tam bardzo slonecznie..

Przed spiralą po lewej stronie rośnie berberys 'admiration" a przed nia spirea 'golden princess'

A może na tle ściany, zamiast jałowca daj miłorząb Pendula? Będzie ładnie wyeksponowany na ścianiea zimą da mocną fakturę gałęzi. no i masz miejsce

Z tyłu za stożkami może dasz rade wcisnąć miskanty ?

Polecam też z traw Hakonechloa macra "All Gold", do tego Ophiop[ogon na brzegu.
W spiralę wsadż cztery trawki (piórka)- będą fajnie wystawały zza kulek tawułkowych.
Ogród Margoth 09:46, 18 lut 2013

Do góry
Poza tym chciałabym mieć kamienie w ogrodzie, ale żeby wyglądały, jakby były tam od zawsze, a nie, jakby człowiek je tam ułożył. Np.:

Tu odpoczywam 09:45, 18 lut 2013

Do góry
Anetko Celinko

Same wątpliwości 09:42, 18 lut 2013

Do góry
A i jeszcze druga część od wjazdu ale tam zostaje jak jest bo będziemy wymieniać najazdy
Moje poletko 09:41, 18 lut 2013

Do góry
quote=Celina napisał(a)
... spedziłam dzień na targach meblowych.
Biedne moje nogi !!

Wyobrażam sobie ile km "nabiłaś" "latając: od kanapy do kanapy

Skoro nam pokazałaś takowe, tzn.,że te najbardziej przypadły Ci do gustu. i chyba ta jest najfajniejsza

Poduchy w kwiaty kolorowe Śmieję się, bo i tak zrobić musisz po swojemu

Komódki - ja wybrałabym z jak najmniejszymi "zbiorowiskami: na kurz. Jest to czas sprzątać ?

Fajnie zapowiada się wiosna u Ciebie; w domu i w ogródku - nowości

Buziaczki

Same wątpliwości 09:34, 18 lut 2013

Do góry
i jeszcze kolejne
Same wątpliwości 09:32, 18 lut 2013

Do góry
Od strony sąsiada wygląda tak
Naturalny strumień, ciek wodny, rów w ogrodzie 09:31, 18 lut 2013

Do góry
Tulejnik i paprocie

Widać też języczki, ale jednak tak ciemnych roślin i to w dodatku o pomarańczowych kwiatach nie polecam

Naturalny strumień, ciek wodny, rów w ogrodzie 09:29, 18 lut 2013

Do góry
Na dole żółte hosty

Irysy syberyjskie

Same wątpliwości 09:28, 18 lut 2013

Do góry
Pociągne dalej wątek przedogródka i częsci od sąsiada od str południowej tam jest prawie teren niezagospodarowany w tamtym roku ciągnelismy rury do burzuwki i wiele sporych krzewów zostało zniszczone.Najpierw przedogródek który już widzieliście
Danusia proponuje ekran z cisów aby zasłonić skrzynkę gazu i energetyczną
Naturalny strumień, ciek wodny, rów w ogrodzie 09:27, 18 lut 2013

Do góry
Iris pseudoacorus

Może kalina "Mariesii" ?

A poniżej byli ogrodowe - Astilbe arendsii, irysy o biało obrzeżonych liściach, tarczownica, kosaćce syberyjskie i pierwiosnki. A nawet gdzieś tam się plącze przywrotnik ostroklapowy.

Ogród Margoth 09:25, 18 lut 2013

Do góry
Bardzo podobają mi się suche strumienie w ogrodzie, coś w tym rodzaju:

Nie do końca to jest to, co bym chciała u siebie, ale akurat nie mogę znaleźć innego zdjęcia.

Najlepiej, jak by był z takim mostkiem:

ogrodoweimpresjejolki 09:18, 18 lut 2013

Do góry
Dzień dobry w nowym tygodniu
Dzisiaj róża biała jak płatki śniegu wirujące za moim oknem

Ogród Margoth 09:16, 18 lut 2013

Do góry
Już tak mi się tęskni za wiosną, że dzisiaj pobawię się w inspiracje, które - mam nadzieję - zostaną wprowadzone w życie w najbliższym roku.
Na początek pergola z japońską winoroślą. Nie wiem jeszcze, czy będzie z boku garażu, przy wejściu na tył ogrodu, czy zupełnie z tyłu, za płotkiem okalającym taras.

Nie wiem, co zrobię, jeśli w tej pergoli zalęgną się pająki. Na pewno nie będę pod nią przechodzić wieczorami i nocą, bo wiem, jakie okazy mieszkają w płocie przy tarasie.
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 08:43, 18 lut 2013

Do góry
na zimowo,... w oczekiwaniu na wiosnę,

pozdrawiam ogrodowiczan
Ogród na górce 08:17, 18 lut 2013

Do góry
To porównanie pokazuje, że wykonaliście kawał dobrej roboty Teraz można już obsadzać murki roślinami, żeby zwisały i się wylewały. A grill? Można usunąć i dobudować, uzupełnić murki. W miejscu gdzie grill można uformować okrągły placyk aby ustawić meble ogrodowe.

W cieniu - zacieniona 08:13, 18 lut 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Z ketmii południowej też chyba się 'wyleczyłaś'?
Basiu...dobre pytanie...Wydaje mi się ,że jednak mam za mało słoneczka dla niektórych roślin,w tym i dla ketmii jednorocznej.Zdecydowanie muszę nastawić się na więcej bylin,sprawdzają się...ale są jeszcze puste miejsca i muszę je zagospodarować jednorocznymi.Staram się,w miarę możliwości, corocznie coś dokupić,czasem coś dostanę od znajomych...Jednak to zawsze za mało,roś liny czasem wypadają,nie wiem co będzie w tym roku.
Naturalny strumień, ciek wodny, rów w ogrodzie 06:42, 18 lut 2013

Do góry
Betka napisał(a)
Witam ! Nowy dzień nowe pomysły, całą nocy myślałam jak złagodzić brzegi no i tak sobie pomyślałam że z nadmiaru ziemi można wykonać stopniowanie w ogrodzie - może jakieś murki podtrzymujące te stopnie. Ale mam jeden problem przy rowie jest szambo( z lewej strony) jak mam zrobić brzeg przy nim czy od drobi do szamba mam nie ruszać nie i niech tak zostanie? Ale tak na "łeb na szyję " niekonieczne będzie ładnie. Co możecie mi doradzić.

Myślałam też o tym żeby bok szamba odsłonić i pokryć go podkładami kolejowymi no górę nasypałabym żwiru a może lepiej ziemi? Podkładami kolejowymi chcę też przykryć tutaj żeby ten beton zasłonić.

Gardenarium napisał(a)

Tutaj to nie jest wcale tak źle i stromo też nie jest. Tu nawet bym sobie nie dodawała roboty murowaniem murków.

Ja jak Danusia nic bym tutaj nie ruszał. Mam też przygody z szambami i na kilometr z pracami ziemnymi uciekam od nich. Radzę zostaw to szambo w spokoju
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies