Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Igiełkowy ogródeczek 21:27, 17 lut 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
mój Amarylis dla Ciebie ..........

Piękny jest i też pełny tak jak mój czerwony, dzięki
Rododendronowy ogród II. 21:21, 17 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Te chyba nie pachną.

Piękne...dzisiaj liliowo...lubię białe....rozświetlają moją "zacienioną" i są widoczne w nocy....
Co Włosi mają w swoich ogródkach? 21:15, 17 lut 2013

Do góry
Może ktoś wie, jak nazywa się ten krzew?

Liliowo i kolorowo:) 21:12, 17 lut 2013

Do góry
Danusiu dziekuje za kolejne fotki,kocham ogrody w typie,, Zaczarowany Ogrod´´
A to maly prezencik w rewanzu.
Co Włosi mają w swoich ogródkach? 21:11, 17 lut 2013

Do góry

Lilie - Lilium 21:10, 17 lut 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)
I jeszcze moje lilie wodne:

1.wiśniowa...

2. jasno różowa

3. białe

Ale piękne te lilie wodne
W cieniu - zacieniona 21:07, 17 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
U nas przekwita a u Ciebie wszystko tryska kolorem
Co Włosi mają w swoich ogródkach? 21:06, 17 lut 2013

Do góry
Po raz pierwszy w życiu widziałam kwitnącą mimozę

i agawę

Bajkowy ogród Weroniki 21:04, 17 lut 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)
Irenko, może pojedziemy oglądać Japoński Ogród i Wojsławice, maj, czerwiec, i jak Twoje zaproszenie aktualne, to chętnie na Twój ogród rzucimy okiem, i Kajtka pokażemy...
Niestety, dzisiaj Kajtek znów napadnięty przez tego samego bezpańskiego psa. Poszłam z Kajtkiem na spacer, z dala od tego "kanibala", a gdy wracaliśmy, nagle zjawił się ten okropny pies z wielką suką od sąsiadów (razem z łańcuchem) i znów przeżyłam horror, i gdyby nie pracownik pobliskiego zakładu, to nie chcę myśleć ani o swoim ani o psa losie. Kajtek pogryziony trzeci raz, z dala od terenu, którego "pilnował" obcy pies, ( pilnuje i terenu, i suki, która widać zerwała się z budy i swojego miejsca).
Powiedziałam zdecydowanie do tamtego psa "zostaw i uciekaj stąd" (chciałam być zdecydowana i pokazać dominację), wtedy na chwilę puścił Kajtka, a gdy go wzięłam na ręce, tamten rzucił się na nas i wyrwał mi Kajtka.Przy suce chciał pokazać swoją dominację. Cudny, mówisz i tamten też to wie, dlatego tak go nienawidzi.
Uspokoiłam emocje (ale moje ciśnienie i nadczynność tarczycy z takim stresem leczyć trudno),
i zawiadomiłam Policję.Teraz czekam aż zostanie stąd zabrany do psiego hotelu...tyle mi obiecano.
A Kajtuś taki naiwny, kiedyś go zaprosił na naszą posesję, darując mu tamte przewinienia. Dajana ma rację, że ta rasa to tak towarzyskie stworzenia. Mój M też mówil, że Kajtkowi już nic nie grozi, tylko ma nie podchodzić do tamtej posesji. Ja absolutnie w to nie wierzyłam, bo widziałam tamto zawistne spojrzenie za każdym razem jak zbliżał się do nas na ryzykowną odległość.

oto i on, bezpański.[/quote

Nie było mnie przez kilka dni ale przyznam szczerze że bólem serca czytam treść twojego postu.Weroniko nigdy przenigdy nie puszczaj swego pasa bez smyczy. Tylko w ogrodzie za zamkniętą furtką na klucz od wewnątrz może być bezpieczny .Kiedyś dojdzie do nieszczęścia większego i będziesz miała ogromne wyrzuty sumienia .Są psy (nie ważne czy pańskie czy bezpańskie które z powodu różnicy zapachów natychmiast atakują ).Nasze psy inaczej pachną i nie są lubiane przez takie jak na zdjęciu i nie tylko. Kiedy idę na spacer z Moli trzymam ją bardzo krótko kiedy widzę że zbliża się jakiś pies natychmiast biorę ją na rękę odchodząc jak najdalej od zagrożenia Każdy pies może być zagrożeniem .Kajtek jest ufny wobec nawet oprawcy ,on nie posiada instynktu obronnego Tutaj zawinił człowiek który stworzył tę rasę na kanapę Tylko że nie do końca jest to pies kanapowy Wygląda jak maskotka ale energii ma tak wiele że kanapa jest dla niego męczarnią .Zawsze będzie szukał towarzystwa i podejdzie bez wahania do wszystkiego co jest ruchliwe aby się pobawić .Gdyby spotkał na drodze Haskiego ten połknął by go w całości Haski ma instynkt wilka nie pachnie w ogóle psem a kot czy mały pies jest dla niego jedynie zdobyczą nie psem Głód tu nie ma nic z tym wspólnego, jedynie instynkt polowania .Miałam haskiego na swojej działce syn prosił abym go zatrzymała dla niego, zgodziłam się bo ten pies nie chciał od syna odejść tak go polubił Uciekł straży miejskiej wprost pod nogi syna a na moją działkę przeszedł tak po prostu po siatce Kiedy podjechałam na działkę samochodem z Moli a ten nas zobaczył uciekłam czy prędzej do samochodu .Mnie niczego by nie zrobił bo dla ludzi to są wspaniałe psy ale Moli by rozszarpał .Jeśli chcesz mieć Kajtka i nie chcesz więcej narażać go na cierpienie oraz niebezpieczeństwo proszę nie puszczaj go nigdy wolno poza terenem swej działki .Inaczej go stracisz Przykro mi będzie ci napisać ostrzegałam ,nie posłuchałaś, twoja wina jesteś nieodpowiedzialna .Nauczyłam Moli zostawiania samej w domu ale nie było wcale łatwo Opiszę w następnym poście bo ten jest już zbyt długi do czytania Przykro mi że znowu Kajtuś cierpi((((
Mój kawałek raju II 20:56, 17 lut 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Aniu, tak dużo wiosny pokazujesz
Dopiero będziemy oglądać jak wszystko zacznie kwitnąć, bo zakupiłaś jeszcze więcej roślin w zeszłym roku Codziennie będzie mnóstwo wspaniałości
Dokup pamięć do kompa

Ula u mnie zawsze dużo kwiatów
Co Włosi mają w swoich ogródkach? 20:54, 17 lut 2013

Do góry
Co najważniejsze włoskie ogrody są zielone niemal przez cały rok. Byłam w Kalabrii w połowie marca i było co oglądać i podziwiać.

Ogród niby nowoczesny ale... 20:50, 17 lut 2013

Do góry
Ciekawe co jest pod tą doniczką?

Mój kawałek raju II 20:47, 17 lut 2013

Do góry
ach bo już mogłaby się pospieszyć ta Pani
Ogród niby nowoczesny ale... 20:47, 17 lut 2013

Do góry
I kwiatki kwitnące były...

Ogród niby nowoczesny ale... 20:40, 17 lut 2013

Do góry

i inne ptaszki były

Liliowo i kolorowo:) 20:38, 17 lut 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...podglądam i gubię się w pięknym,roślinnym gąszczu...pozdrawiam.

no czasami może i za mocny ale lubie krzewy kwitnące i ciągle coś sadzę ale muszę zacząć grupować lilie kolorami bo już niezły jarmark kolorowy mi się zrobił ale będąc na Ogrodowisku dużo się uczę, podpatruję więc myśle, że mi się to uda
Ogród niby nowoczesny ale... 20:31, 17 lut 2013

Do góry
Ale jej nie było a za to spotkałam :

pawia
Liliowo i kolorowo:) 20:28, 17 lut 2013

Do góry
kolejny zakątek
Ogród niby nowoczesny ale... 20:21, 17 lut 2013

Do góry
W weekend wpadłam na Malediwy w poszukiwaniu Zety... na plazy...

a potem w lesie tropikalnym

Rododendronowy ogród II. 20:13, 17 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)

Ja kupowałam... sadzonki i sprzedawca w porządku, ale dostałam w prezencie opuchalki czy te inne co mi zjadły zakupione żurawki i przelazły teraz na rh..i to Franczeskę.. Były w żurawkach ;( Wiec juz nic u Pani Asi nie kupię.
Acha żurawki zostały zjedzone przez te robale co w nich były.. teraz mam problem ca z tym zrobić...

No to ten adres jest już spalony bo za takie gratiski to ja dziękuję. Ania ja opryskuję profilaktycznie bo u mnie praktycznie opuchlaków nie ma ale co dwa lata na wszelki wypadek opryskuję w lipcu Pyrinexem roślinę i podłoże. Moze u Ciebie zadziała?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies