Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Liliowo i kolorowo:) 17:00, 16 lut 2013

Do góry
Liliowo i kolorowo Was pozdrawiam w ten pochmurny dzien

ogrodoweimpresjejolki 16:59, 16 lut 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Co jeszcze mam? Na przykład Trytomę Kiedyś miałam 2 piękne okazy Jeden znikł w sposób, którego tylko się domyślam, bo został spory dół w miejscu gdzie rosła

Druga nie pokazała się już w zeszłym sezonie Podejrzewam, że ją "utopiłam". Teraz wiem, ze nie lubia mieć za mokro ...

Moja równiez znikneła po przesadzeniu. Moze też miała za mokro.
To właśnie tu 16:55, 16 lut 2013

Do góry
mira napisał(a)
wpadłam podziękować za białe martagony na moim watku i się pochwalić bo dziś zamówiłam ale kolorowe, niestety białe osiągają cenę astronomiczną i nie było ich tam gdzie zamiawiałam

pozdrawiam

Miro, bardzo żałuję, że te martagony nie rosną w moim ogródeczku.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:53, 16 lut 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
a takie serduszko dla Was ...

a ja od dziś nie jem słodkiego ... masakra !!!

na Walentynki mnie nie było, ale na widok tego cudeńka powiem tylko: ach ju....., jak mawiał krecik ! cudne!!!!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:53, 16 lut 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
a takie serduszko dla Was ...

a ja od dziś nie jem słodkiego ... masakra !!!

na Walentynki mnie nie było, ale na widok tego cudeńka powiem tylko: ach ju....., jak mawiał krecik ! cudne!!!!
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 16:52, 16 lut 2013

Do góry
Witajcie wszyscy. Wpadam na chwilkę pochwalić się, że nareszcie budzę się z zimowego snu. Dzisiaj zrobiłam pierwsze ogrodowe zakupy.

Teraz biegnę się szykować, bo M zabiera mnie do opery na "Dziadka do orzechów". Zapowiada się ciekawy wieczór.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:47, 16 lut 2013

Do góry
Dwa tygodnie temu mocno przycięłam laury

Zdjecie z pierwszego cięcia w ubiegłym roku

i z tegorocznego cięcia.

Zamierzam z nich zrobić idealne kule. O ile wiosną znów im nie przypalę liści na słońcu...
Ogródek Hanusi po zimie 16:44, 16 lut 2013

Do góry
Hania mam dla Ciebie autentyczne wiosenne światełko (2012)

Czas na zmiany.... 16:44, 16 lut 2013

Do góry
To skopiowane od Danusi realizacji....... piękny układ..
'

To też od Danusi.. aby rabata była ładna musi mieć piętra i szerokość...
To też od Danusi.. popatrz ile potrzeba na rabatę.. ja swoje zrobiłąm..za wąskie.... wydawało się, że robię ho,oho.... a to wszystko rośnie .. i teraz klops...

A to Twoje rabatki..... Ani przy tym kosić (niepraktyczne) ani co tu posadzić... i każda roślinka inna.... duże plamy Agatko, a pojedyncze to tylko jakieś akcenty..

Runianka sie rozrasta i z czasem zrobisz sobie sadzonki ... hortensje łatwo się ukorzeniają za pomocą gałązek przygiętych do ziemi.... skalkuluj ile masz kasy do wydania.... i rób po kawałku..
To co będzie potrzebne w większej ilości, a samemu można zrobić sadzonki.... .... kup po trochę np trawy i posadź do rozmnożenia, za rok się rozrosną i będziesz mieć więcej.
Trochę bylin można wysiać z nasionek i czekać aż urosną.... Masz duży ogród i zrobić cały to majątek... ale zrobić wielkie plamy z bylin.. czy jednorocznych by nie było pusto.... Lubisz kolory i kwiaty... więc tam gdzie nie masz pomysłu, czasu, kasy, ochoty itp itd.. posiej nasionka... nawet łąkę z aksamitki...
Pomyśl co chcesz, a na pewno dziewczyny będą miały do oddania różne rośliny..

Nie chciałam się wymądrzać, chcę Ci coś podpowiedzieć, czasu nie mam, wiec tak sobie jak coś pomyśle to wskakuję...

Plan Magnolii fajny
To właśnie tu 16:41, 16 lut 2013

Do góry
W podziękowaniu za Walentynkowe wpisy przesyłam dzisiaj wypatrzone oznaki przedwiośnia.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:37, 16 lut 2013

Do góry
Przed cięciem

w trakcie

Po

malutki chorował, więc nie mogłam go całego równo pociąć bo byłby całkiem łysy...
Połowa działki - czyli mam powoli dość 16:29, 16 lut 2013

Do góry
No proszę! Bratki w doniczce! A ja często fiołki zapraszam do domu!

Ale na takie ....to jeszcze nie ma siły.

Czas na zmiany.... 16:27, 16 lut 2013

Do góry
Na planie nie naniosłaś swoich tuj, a szkoda ich się pozbywać.. szeroka dwustronna rabata...... zero trawy do koszenia... , wyrzuć te kamyki.... bo nie pasują.... szeroka dwustronna rabata, horti, cebulowe i jakieś coś na najniższe piętro..., jest to dość cieniste wiec może być runianka, żurawki.... tę tuję co wypadła spróbuj dokupić i posadzić ponownie... te będziesz przycinać na równo a tamta za kilka lat te dogoni.... będzie piękny wjazd do domu... Wysypiesz korą i nie będzie problemów z pieleniem.
Pozwoliłam sobie skopiować twoje foty..

Mój 4 arowy azyl... 16:26, 16 lut 2013

Do góry
Martek napisał(a)
To ja zostawię moją najnowszą odsłonę na te smutaski .
Martkowa metamorfoza

Od razu poweselałam
Ogródek Hanusi po zimie 16:25, 16 lut 2013

Do góry
Tak Halinko! Ona już jest gdzieś za zakrętem, tylko ma wiatr w oczy więc trochę jej wolno idzie!
Ale dojdzie! Uparta jest! Już ją kaczuszki nawołują!

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:15, 16 lut 2013

Do góry
U mnie drapieżnik głoduje. Polował dziś 2 x na naszych oczach i nic. Ależ to się niesamowicie ogląda! Jaki on jest zwinny i szybki! Bogdziu, Mariusz, czy to na 100% młody jastrząb? Wklejam dzisiejsze zdjęcia, czy coś podpowiedzą?

W cieniu - zacieniona 16:09, 16 lut 2013

Do góry
Pozdrawiam...koleuskowo...czas już pobrać sadzonki...wysiałam też koleusy...jeszcze nie wyszły...a może nie wzejdą?
Przyjazny ogród 16:01, 16 lut 2013

Do góry
Witam! Mam takie pytanie czy ktoś z was zna adresy szkółek czy sklepów gdzie można zakupić rośliny wodne ? A i jeszcze jedno czy warto takie rośliny zamówić przez internet? Jak myślicie ? Chciałam zagospodarować rów który płynie u mnie na działce. Dużo pracy przede mną ale mam nadzieję że dam radę
Moje roślinki 15:54, 16 lut 2013

Do góry
majkel0326 napisał(a)
A to moje pędzone w domu hiacynty

Fajnie już wyrosły.
U mnie jakieś mniej chętne
Trzymasz je na parapecie w słońcu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:51, 16 lut 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A jedne indywidualista, czy robi pokłon ?? Wyłamał się z szeregu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies