A wytrzymacie jeszcze jeden dzien czy przeciagam strune????
Wlasnie przypelzlam a zaraz musze wyjechac z domu, wiec znowu wpadam jak po ogien, ale jutro mam wolny wieczor i kategorycznie bede go spedzac na Ogrodowisku
Dobra, szybkie pismo obrazkowe:
Trawnik po czesaniu, z tej welny to by udziergal ze stwo swetrow Czarne plamy ziemi to maskownica dla dosiewki na sladach po kretach. Wiem, szalu nie ma, ale dojdzie do siebie
Właśnie zobaczyłam mojego wytęsknionego pomocnika od spraw mordowania , a raczej pochłaniania larw opuchlaków .., bo ja z jednej strony domu mam opuchlaki( bo tam terytorium jasczurkę nie sięga .., a z drugiej strony miałam ... Miałam ich kilka , dopóki moja awatarowa jaszczurka ich nie zeżarła.. .. Mieszka w drewutni (.. Wynajmujemy jej lokum za tysiaka miesięcznie ....) a tak serio , to jak ją dziś zobaczyłam , to się mega ucieszyłam , no bo mogła się gdzieś przeprowadzić.. Szkoda ,że mam baniaty sprzęt ale pozowała dzielnie .. Nawet po ogonie pozwoliła się pokilać
Piękny dzień słoneczko świeci i jest ok 20 stopni ...trawnik jeszcze trochę mokrawy, więc wszelkie grabienie musi poczekać i prace kanciorobem również
eM zaczął kopać ziemię pod podłogę z dębowych plastrów koło drewutni, a ja posadziłam bratki i stokrotki oraz wyrwałam jedno plastikowe obrzeże, zostało jeszcze to koło rabaty ale poczekam aż będzie można kanciki wycinać
Popatrz na zdjęcie zamieszczone przeze mnie.To mój ogród z thujami, a te świerki to ogród mojego sąsiada.
Bardzo lubię ten widok. Może pomoże Ci w podjąciu decyzji
Haniu dzięki za pozdrowienia u Irenki. Jak tam Twoje zdrówko, trzymasz się w dobrej kondycji?
Pozdrawiam Cię z nowym kolegą, susłem. Tu nazywa się Gopher. Jest duży myślałem że one są wielkości świnki morskiej a są wielkości dużego królika. Fajną ma minę, jest cały czas uśmiechnięty.
Pod taką nazwą kupiłam w zeszłym roku roślinę, niewielką, jak wszystko co kupuję.
Pełna nazwa na etykiecie producenta "Dereń rozłogowy - Kelseyi"
Poniżej zamieszczam zdjęcie z dnia dzisiejszego - chyba całkiem nieżle zniosła tego roczną zimę.