Ja już wiem, że nie będę cięła , bo zależy mi na kwitnieniu. Mam odmianę o zielonych niezbyt dekoracyjnych liściach, więc lepiej cieszyć się kwiatkami chociaż niepozorne.
A wczoraj jeszcze było widać źdźbła trawy.....Pozdrawiam.....wiosennie
Nawet nie wiem jakim cudem pojechałem całkowicie nieodśnieżoną drogą do szkoły - i jeszcze na czas!!!
Przynajmniej w domu cieszą prymule - co miały cieszyć na zewnątrz
Dzisiaj cierpliwość moja została nagrodzona. Upolowałamsikorę modrą! To błyskawica, nie ptak. Wpada, chwyta ziarnko i już jej nie ma. Niewiele brakowało a zmuszona byłabym wstawić bardzo rozmazane zdjęcie, aby udowodnić, że wreszcie i do mnie ten śliczny ptaszek zalatuje. Jednak w końcu udało mi się ją przyłapać!
Ładny koleus, widać, że uszczykiwałaś, bo ładnie się zagęścił a co do pomidorów, to ja w folii pryskam 0,5 % mlekiem raz w tygodniu, najczęściej w soboty, o mam czasjak będziesz miała 2% to 4:1 rozrób pozdrawiam aha a przy koleusach to siwe to lawenda?
Jula, tnę na wiosnę (czyli powinnam teraz ) zaraz sprawdzę w kajecie kiedy cięłam w zeszłym roku
i tnę tak na wys. 100 cm .... około.....a może ciut wyżej.....?
sprawdziłam - 20 marca cięłam
Zima nie odpuszcza, dostawy śniegu przez 2 dni i noc przekroczyły 0,5m a dodatkowo grozny jest mrozny wiatr dla roslin. Takich opadów śniegu nie było od lat.
Bogusiu!
Ja też obkupiłam się w Biedronce. Posadziłam do doniczek, bo one już wypuszczają pędy. W maju wysadzę do gruntu. Trzeba przeczekać ewentualne przymrozki, bo one są niezahartowane. Liatra i jeżówka dobrze zimują, więc potem możesz spokojnie zostawić je na zimę.
Już kiedyś kupowałam takie sadzonki w Biedronce i rosną bardzo dobrze, więc polecam , bo cena jest dampingowa.
Witam! Zaglądam tak po troszku, ale chyba jeszcze nie pisałam. Piękny ogród, piękna nazwa wątku i to co mnie najbardziej zachwyciło to ten widok, a jakie tło w dali, no miodzio
Jeśli jutro zobaczę słońce to zaczynam sezon ogrodowy! Wszędzie mówią, że od przyszłego tygodnia ocieplenie nawet do 15 stopni!!! Śnieg u mnie zaczynał już wczoraj topnieć, a słoneczko tak świeciło, że gdyby nie późne powroty do domu wyszedłbym już dzisiaj. Pogoda na jutro według http://www.twojapogoda.pl
Jak nic idzie wiosna! Czuję to po kościach, a raczej po głowie, bo boli niemiłosiernie!
Troszkę zimy jeszcze wrzucę
Dajano! Tajemnicze zdjęcie to "wyszło" mojemu M. Robił zdjęcie z kuchni, nie gasząc światła, i jest 2 w 1.
To prawda, że nasze życie mija na przemijaniu, a najpierw na czekaniu, które jednak jest ciekawsze.
Oddaję się miłym myślom, i dzisiaj czekam na film o Annie German, smutny jak życie bywa.
I jeszcze jedno zdjęcie mojego M. mniej tajemnicze i weselsze od mojego. Mam nadzieję, że z ostatnim widokiem tej zimy. Kajtuś przesyła lizaczki a my buziaczki.
Bogdziu, ja czasem uporządkowana a czasem nie, Ty pewnie masz lepszą pamięć.
Mam nadzieję, że grypę przepędziłaś. Dużo zdrówka.