Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 23:48, 08 kwi 2013

Cokolwiek by nie było, jest lepsze od samego torfu.

Ale ja Wam powiem - róbcie kompost i używajcie kompostu Będzie za darmo. ja mam u Babci Jasi wielkie czarne donice z gotowym kompostem jak puch

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 23:49, 08 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Danusiu chyba zmolestuję moje centrum o tę próchnicę !!!

Rób kompost gdzieś na polu obok

Instagram Ogrodowiska
Bukla 23:55, 08 kwi 2013

Pani Danusiu przybiegłam do Pani z wątku o bukszpanach , ponieważ chciałam pogratulować cudownego ogrodu! Jestem nim zachwycona! Przeglądałam już tyle razy zdjęcia, że znam je prawie na pamięć
Wykonanie pozostałych ogrodów według Pani projektów to dla mnie również mistrzostwo
Mam nadzieję, że za jakiś czas będę mogła skorzystać z Pani usług

Pozdrawiam serdecznie
monteverde 00:01, 09 kwi 2013

Gardenarium napisał(a)
Cokolwiek by nie było, jest lepsze od samego torfu.

Ale ja Wam powiem - róbcie kompost i używajcie kompostu Będzie za darmo. ja mam u Babci Jasi wielkie czarne donice z gotowym kompostem jak puch

Święte słowa zostawiam Danusiu zwiastuna wiosny
Richie 00:01, 09 kwi 2013

Danusiu ta próchnica narazie jest nie do zdobycia u mnie też... Pozdrawiam
Anabell 00:41, 09 kwi 2013

Jeszcze za mało osób jest przekonanych do stosowania kompostu. Torf jak ma grube frakcje to lepszy. Teraz nie ma takiego nigdzie, są jak fusy kawy. W samym tak miałkim torfie korzenie nie mają dostępu powietrza. Nadaje się do automatów doniczkarek.
Na próchnicę w workach nie zwróciłam uwagi, muszę zapytać w Cen. ogr.
Betka 09:53, 09 kwi 2013

Witajcie! Ja sieję i pikuję w torfie , zamawiamy go całą wywrotkę,rozdrabniamy i tata dodaje tam jakichś specyfików a potem "używamy" Tata do swoich warzywek a ja do kwiatuszków.
baraga1904 09:55, 09 kwi 2013

...nigdzie nie ma tej próchnicy...o Śląsku mówię ...w necie też nie...
Pszczelarnia 11:30, 09 kwi 2013

Gardenarium napisał(a)

U nas do wyboru do koloru

I to jest pomysł na biznes: produkcja i kompletacja. Trzeba mieć kawałek miejsca i dostawców liści oraz trocin z tartaku oraz hodowcę bydła w warunkach naturalnych.
iwonaj 11:30, 09 kwi 2013

Danusiu ja w tamtym roku zaczęłam robić kompost, może coś w tym roku będzie, chciałam zapytać czy do doniczek należy go mieszać z ziemią kwiatową i w jakiej proporcji? Jeżeli chodzi o próchnicę to u mnie nie ma takiej. Na Śląsku brakuje dobrych produktów i wszelkich nowości jakie można oglądać w "Mai w ogrodzie" a szkoda.