Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 12:03, 09 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)
Na dobry dzień moje goździki, gratki na 2 stówki i buziaczki. Chcesz takie?

Jasne że chcę Haniu ale skoczyłam z radosci ha,ha.twoje gozdziki w moim ogrodzie ? to będzie kącik Hanusi .Musze pomysleć co mam wzamian
dajana 12:05, 09 kwi 2013

monteverde napisał(a)
Dajanko a jak się ta róża podobna do piwonii nazywa? pozdrawiam

Aniu za pół godz znajde jej nazwę Musze przeleciec szkólki które wciaz lustruje tam jest ich nazwa i zdjęcie .Troszkę to potrwa .

Aniu mam niestety zdjecia w pracy nie wkleje w domu to zrobię .Jak sie okazało to jest to wizytówka austinowej hodowli .Potrzebuje az 10 krzaczków tej rózy Jest bez kolców i na dodatek pnaca do 2,5 m .Chocbym miała czekac i dwa lata zmówie ja A gdzie w Floribundzie Aniu .Teraz nazwa Brother Cadfael Mysle ze tobie tez sie spodoba
Bogdzia 12:13, 09 kwi 2013

Gratki i życzenia miłego dnia.Zostawiam kwiatki niestety nie tegoroczne.

iwonaj 12:35, 09 kwi 2013

I ja cieplutko witam i pozdrowienia zostawiam

iwonaj 12:35, 09 kwi 2013

]bold text[/b][b[b]bold text[/]b

dajana 12:40, 09 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)
Gratki i życzenia miłego dnia.Zostawiam kwiatki niestety nie tegoroczne.

Ale jakie cudne i te połyskujace gwiazdeczki Bozenko Wzajemnie Bozenko miłego i dobrego
dajana 12:47, 09 kwi 2013

iwonaj napisał(a)
I ja cieplutko witam i pozdrowienia zostawiam

Dziekuje Iwonko miło cie widzieć Pozdrawiam cieplutko Brateczki tez ładne zaczynam je lubić
Anabell 12:57, 09 kwi 2013

Dajano! Ukorzeniacz to jest proszek w małym plast. pojemniczku, są do roślin zielonych, zielonych i półzdrewniałych, i do zdrewniałych. Dotykasz końcówką roślinki do proszku i do przygotowanej mieszanki podłoża wkładasz. To u Danusi jest to podłoże gotowe do ukorzeniania. Swoje podłoże przygotować to trzeba wziąć torf wymieszać z perlitem ciężko kupić w małych ilościach, to piasek wymieszać z samym torfem, podlać, ucisnąć i wtykać gałązki dotknięte końcówką roślinki w proszku (ukorzeniaczu).
Powoduje on szybsze wypuszczenie korzonków , a jednocześnie zapobiega przed zakażeniem świeżej rany. Przygotowane sztobry do ukorzeniania ucinamy ostrym sekatorem, specjalnym ostrym nożykiem lub żyletką ucięta końcówka nie może długo leżeć , na świeżo do ziemi.
popcorn 13:05, 09 kwi 2013

dajanko kolejnych setek!
dajana 13:13, 09 kwi 2013

Anabell napisał(a)
Dajano! Ukorzeniacz to jest proszek w małym plast. pojemniczku, są do roślin zielonych, zielonych i półzdrewniałych, i do zdrewniałych. Dotykasz końcówką roślinki do proszku i do przygotowanej mieszanki podłoża wkładasz. To u Danusi jest to podłoże gotowe do ukorzeniania. Swoje podłoże przygotować to trzeba wziąć torf wymieszać z perlitem ciężko kupić w małych ilościach, to piasek wymieszać z samym torfem, podlać, ucisnąć i wtykać gałązki dotknięte końcówką roślinki w proszku (ukorzeniaczu).
Powoduje on szybsze wypuszczenie korzonków , a jednocześnie zapobiega przed zakażeniem świeżej rany. Przygotowane sztobry do ukorzeniania ucinamy ostrym sekatorem, specjalnym ostrym nożykiem lub żyletką ucięta końcówka nie może długo leżeć , na świeżo do ziemi.

Dziękuje Anabell tak pieknie mi wytłumaczyłas a ja ogromnie ci jestem za to wdzieczna. Tak to jest z laikami hi. Mysle ze kiedy powiem w sklepie do bukszpanów to sprzedadza mi prawidłowy. Teraz juz nie popełnię błędu dzięki tobie To co dla was wszystkich proste dla mnie jeszcze trudne. Nawet niektóre terminy ogrodowe są mi obce, czas jednak działa na korzyśc nauki a wasza zyczliwosc i pomoc jest bezcenna. Dzisiaj twoja Anabell Serdeczności moc posyłam, raz jeszcze dziękuję