Wyglądają pięknie i kiedy je będziesz sadzić? Właśnie się zastanawiałam czy kupować? Nie mam chłodnego pomieszczenia, a boję się, że w cieple zaczną rosnąć i po wysadzeniu zmarzną. Noce mają być jeszcze mroźne. Sama nie wiem... ???
Marzenko buziak wielki za taki wysiłek- słoneczko przybyło i cały dzień pięknie świeciło, wiosna już jest z nami
Dbaj o siebie bo coś z kolankiem nie teges słyszałam, ja dziś jak szalona z sekatorem latałam, dałam upust energii, jestem nieziemsko zmęczona- brak kondycji, ale za to jaka szczęśliwa
Buziole raz jeszcze
Aniu nawet nie wiedziałam, że mają u nas swoje gniazdo tak więc będę je sobie obserwować
wychodziłam tylko w polarku i coś mnie kichanie bierze uważaj na siebie
Spacer wiosenny..... ależ masz tego białego dziadostwa... buuuuu nic tylko się popłakać.
Ale jak widać krokusy rosną pod śniegiem.. gotowe.. tylko musi się to kwiecie też dopchać głową do słońca ...
Pod śniegiem cztery rodzaje trawy Jeśli chodzi o żywopłot to szczerze mówiąc nie mam pojęcia co to za krzaki, ale owoce są podobne do aronii Jest rzadki i nie podoba nam się. Zamiast niego w przyszłości chcielibyśmy jakieś kwiaty.
A tak wygląda latem:
Moja ziemianka wykończona jest czerwoną, stara cegłą. U podnóża rośnie irga Dammera, dalej w górę rosną rozchodniki okazałe poprzeplatane kępami miskantów i rozplenicy. Na szczycie rosną czerwone żurawki i karłowe kosodrzewinki posadzone w romby. Na samej górze posadziłam bez czarny Black Lace, którego postrzępione liście imitują zwiewny klon palmowy . Zbocza obsadzone są czyśćcem wełnistym.
Nasadzenia są stosunkowo młode, bo brakowało mi czasu aby się tym zająć.
werbena- nadzieja na lepsze czasy
oraz front, obrazy drastyczne, to już po odśnieżeniu. Winny jest dach, olbrzymi i bez drabinek.
taki ładny był ten bukszpanik
trzmieliny już prawie były kulkami
No trudno, będzie znów do czego dążyć i co przesadzać.