Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Mala_Mi 18:59, 07 kwi 2013

KasiaWB napisał(a)
Dzięki dziewczyny mam nadzieję, że to naprawdę już niedługo )) dzisiaj pierwszy słoneczny dzień i ...spacer wiosenny

Spacer wiosenny..... ależ masz tego białego dziadostwa... buuuuu nic tylko się popłakać.
Ale jak widać krokusy rosną pod śniegiem.. gotowe.. tylko musi się to kwiecie też dopchać głową do słońca ...
an_tre 19:12, 07 kwi 2013

Kasiu popatrzyłam sobie na poduchę śniegu u ciebie, fakt, dużo jest jeszcze, ale jak słońce przygrzeje to w kilka dni z nim się rozprawi Ola na spacerku nie daje się śniegom, ma śniegowce
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 19:27, 07 kwi 2013

asc napisał(a)

Spacer wiosenny..... ależ masz tego białego dziadostwa... buuuuu nic tylko się popłakać.
Ale jak widać krokusy rosną pod śniegiem.. gotowe.. tylko musi się to kwiecie też dopchać głową do słońca ...

Witaj Aniu, tak trochę dla żartu napisałam o tym "wiosennym" spacerze spacer oczywiście był, ale niestety jak widać mało przypominający wiosnę naprawdę można się popłakać, cierpliwości już nie mam.
Zapowiadają poprawę, ocieplenie, więc chyba dotarło do wiosny, że nie ma wyboru i przyjść musi
Pozdrawiam
KasiaWB 19:30, 07 kwi 2013

an_tre napisał(a)
Kasiu popatrzyłam sobie na poduchę śniegu u ciebie, fakt, dużo jest jeszcze, ale jak słońce przygrzeje to w kilka dni z nim się rozprawi Ola na spacerku nie daje się śniegom, ma śniegowce

Tłucze mi się dzisiaj po głowie piosenka śpiewana przez Kasię Nosowską (słowa Wojciech Waglewski):

"Myślę sobie, że
Ta zima kiedyś musi minąć
Zazieleni się
Urośnie kilka drzew
Niedojedzony chleb
W ustach zdąży się rozpłynąć
A niedopity rum
Rozgrzeje jeszcze krew.

Zimny poniedziałek
Gorącą stanie się niedzielą
To co nie pozmywane
Samo zmyje się
Nieśmiały dotąd głos
Odezwie się jak dzwon w kościele
A tego czego mało
Nie będzie wcale mniej...

Choć mało rozumiem
A dzwony fałszywe
Coś mówi mi, że
Jeszcze wszystko będzie możliwe ....(....)"

Pozdrawiam
justi 19:33, 07 kwi 2013

Wszystko się zgadza nawet rum
pozdrawiam
KasiaWB 19:48, 07 kwi 2013

justi napisał(a)
Wszystko się zgadza nawet rum
pozdrawiam

już nie mogę się doczekać może w tym tygodniu wreszcie przytnę serby ....jak śnieg stopnieje....
sylllwia 21:55, 07 kwi 2013

Kasia ja mam też tyle śniegu jeszcze co u Ciebie. Tyle wytrzymaliśmy to jeszcze te parę dni damy radę. Każdy już czeka żeby popracować w ogródku. Pozdrawiam i słońca życzę coby szybciej śnieg stopił
Elfik 22:09, 07 kwi 2013

Kasiu, nie zamartwiaj się, u mnie identyczna biała skorupa, więc nie masz gorzej niż ja - masz nawet lepiej, bo u Ciebie kwiatuszki na środku jezdni wyrastają!
Łażę zdegustowana i mruczę cały dzień mantrę: "precz z bialym, precz z białym..."
KasiaWB 17:39, 08 kwi 2013

huuura jednak białe się topi nareszcie) wprawdzie baaaardzo powoli, ale jednak na działce nadal zimowa skorupa, ale jeśli tydzień będzie ciepły to w weekend powinno już być fajnie i będę mogła przystąpić do cięcia
Pozdrawiam słonecznie
myszorek 18:35, 08 kwi 2013

Kasiu, ja śpiewam "nim stanie się tak" od Bożego Narodzenia, ostatnio to już z takim niedowierzaniem i rezygnacją, ale jednak. Idzie ku dobremu
buziaki