Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To właśnie tu 19:34, 13 lut 2013

Do góry
Dzidka napisał(a)
Jolu, Bożenko, to jeszcze jeden powonik z tych upojnie pachnących ,. Clematis flammula

Kupiłam go w promocji jako zupełnie inny powojnik. Nie przetrwał nawet jednej zimy, ale pachniał wspaniale.

mam chyba podobny, ale nie pachnący -no chyba że po 3 latach pchnie, po ub zimie nic się nie stało i odbił -
mój nazwywał się jakoś snieg latem cos koło tego - szkoda Twojej pachnącej chmury

a kaline angielskąteż mam - szukałam kaliny coby zaspokoić wspomnienie z dzieciństwa - ta z kolei to pachnie i mam nadzieję że w tym roku zakwitnie - w ub wymarzły pąki

pozdrawiam
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:28, 13 lut 2013

Do góry
Bogdzia straty są nieuniknione
tego dziwaka też będę poszukiwał może przetrwał -to oczywiście szafirek

tymi obdzieliłem kilku znajomych może u nich przetrwały bo u mnie wszystkie padły

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:26, 13 lut 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
miałem jeszcze rok temu - sosna himalajska Zebrina 3lata się męczyła i ostania zima rozwiązała problem - zwykłą himalajską 1,5m też takie jest życie ogrodnika w tym miejscu rosna juz dwie daglezje Glauca Pendula i Graceful Grace (Gosia będzie sprawdzać co to jest)

szkoda bo sliczna była.
Ogród - Azyl Amatora 19:23, 13 lut 2013

Do góry
Cześć Wszystkim,

Mam na imię Robert i postanowiłem dołączyć do grona osób pozytywnie zakręconych Nie mogę napatrzeć się na zdjęcia zamieszczone na forum. Wszystkie ogrody są super.
Na powitanie zamieszczam wiosenne zdjęcie

Nie mam wielu osiągnięć na tym polu. Praca w ogrodzie sprawia mi dużą przyjemność i nic bardziej mnie nie relaksuje niż przebywanie wśród roślin.

Pierwsza rabata zrobiona samodzielnie w zeszłym roku:

Wiosna

Lato

W tym roku mam zamiar wprowadzić dużo zmian do mojego ogrodu i licze na pomoc i wsparcie merytoryczne. Pomysłów mam tyle, że zanim wprowadze je w życie, to już kilka razy zmienia się koncepcja (tak chyba mają amatorzy, tacy jak ja)

Widok na nową rabatę z perpektywy:

Jeszcze raz witam Wszystkich i zabieram się do planowania zmian, bo wiosna już niedaleko
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:19, 13 lut 2013

Do góry
beta napisał(a)
Aniu:-)

gapa ze mnie do kwadratu...ale mam nadzieję życzenia od gapy przyjmiesz?

a więc Kochana spełnienia najskrytszych marzeń, dużo, dużo miłości i powodzenia w realizacji najśmielszych planów

Beatko..dzięki wielki, a śliczna róża..Twoja, z ogródka?
W cieniu - zacieniona 19:16, 13 lut 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, tulipanek na 806 już stronę

Widzę, że wysiewy i nasadzenia są rozpoczęte. Nasiona hibiskusa miałaś swoje? Nie wiedziałam, że tak szybkie są wschody
Zebrałam swoje,hibiskusa kupiłam w ubiegłym roku...ale wzeszły na razie tylko białe...czekam jeszcze na tego różowego...dziękuję za ż yczenia.
W cieniu - zacieniona 19:11, 13 lut 2013

Do góry
Bogusiu, tulipanek na 806 już stronę

Widzę, że wysiewy i nasadzenia są rozpoczęte. Nasiona hibiskusa miałaś swoje? Nie wiedziałam, że tak szybkie są wschody
To właśnie tu 18:54, 13 lut 2013

Do góry
Jolu, poniedziałkowy irys żółty, co prawda nie odmianowy, ale też piękny.

ogrodoweimpresjejolki 18:48, 13 lut 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Mira, a gdzie jest powiedziane, że kartkę trzeba zrywać przed ósmą

ale już jest cd. irysów

Dobrze, że przed ósmą , co prawda wieczorem, ale zaliczam kartkę .

Widzę, że ten tydzień należy do irysów.
By nie zaburzać kolejności poniedziałkowy Iris pseudacorus wkleję w moim wątku.

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:47, 13 lut 2013

Do góry
Aniu:-)

gapa ze mnie do kwadratu...ale mam nadzieję życzenia od gapy przyjmiesz?

a więc Kochana spełnienia najskrytszych marzeń, dużo, dużo miłości i powodzenia w realizacji najśmielszych planów

Mój kawałek raju II 18:43, 13 lut 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

.

Aniu, teraz go kupiłaś?

z miesiąc temu
Mój kawałek raju II 18:42, 13 lut 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Ania piękny czysto biały, M je bardzo lubi ale w zeszłym roku wybrała sobie takie coś

Zbyszek czy to zaślaz?
Dla odmiany czas na zmiany... 18:26, 13 lut 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Beata ja u Ciebie jestem codziennie ale śladu nie zostawiam Co do gotowców.... ja lubię malować te kółka , tylko mnie myślenie nad roślinami zajmuje 2 tygodnie a Danusi 2 minuty Najbardziej to lubię kształty rabat wytyczać bo to jest proste hahahha
... rośliny, roślinami ale i tak ważne są ścieżki, obrzeża, dodatki.... Mnie się na przykład szaleńczo podobają łączone powierzchnie w ogrodach angielskich... te kółka trawiaste wyznaczone np.: obramowaniem z cegieł....

Gosia jak lubisz kółka malować to może malniesz coś i u mnie?...ja właśnie mam problem z wytyczeniem linii (zresztą nie tylko z tym)...mnie też się podobają te angielskie wykończenia i akcenty ceglane, ...będę miała ścieżki z cegiełek w warzywniku

Gosia coś tam nabazgrałam

Żywopłotki cisowe. 18:26, 13 lut 2013

Do góry
z pierwszą wizytą bez kwiatka nie wypada
ochy i achy oraz pytania będą przy następnych

ogrodoweimpresjejolki 18:14, 13 lut 2013

Do góry
mira napisał(a)
no dobrze, dobrze po 13-tej tez ok

a ołownik pikękny - niestety nie na nasze warunki przynajmniej moje

Mira, ja jestem z pokolenia co to można było dopiero po 13-ej wtajemniczeni wiedzą

Szkoda, że tak dużo pięknych roślin nie na nasze warunki.Właśnie przeglądam zdjęcia z wojaży do ciepłych krajów

Mój kawałek raju II 18:01, 13 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
.

Aniu, teraz go kupiłaś?
Ogrodowy spektakl trwa ... 17:58, 13 lut 2013

Do góry
mira napisał(a)
ponieważ zrobiła się okazja jubileuszowa to wstawiam ogrodowiskową hotrensje którą kupiłam własnie z rekomendacji ogrodowiska

mam 2 krzaczki - jeszcze małe

i ławkę angielską znalazłam i mnie cieszy

jesienna róża

Jeszcze ja: a więc bardzo podobnie. Ja szukałam ogrodów angielskich. I hortensji co nie przemarzają. A ławka już była tylko dopełnieniem.

Pozdrawiam w tę Uroczystość.

W kamiennym kręgu od początku 17:57, 13 lut 2013

Do góry
Dzięki za odwiedziny
Z tymi tulinanami to jest tak; co roku wykopuję tylko część, zazwyczaj tą rabatę na której zaczynają się robić mniejsze , natomiast te na których najbardziej mi zależ wykopuję corocznie i jak to z bzikiem bywa dokupuję po kilka sztuk nowych odmian Mam ich ok 50
Oto kilka z nich

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies