Agacia - Mój ogród można zobaczyć po osobistym umówieniu się, lub na corocznym zlocie Świeto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym.
W tym roku był 2 lipca
Witaj (mówimy sobie na forum po imieniu).
We wszystkich książkach Mai są zdjęcia z mojego ogrodu lub realizacji, a nawet ja sama jestem także z Mają (Balkon i taras zielona oaza), a nawet osobiste podziekowania dla nas za pomoc w sprawach technicznych. W pozostałych też zdjęć nie brakuje, a co tam, jest ich dużo.
Opisy i strony są podane na okładce.
Tutaj też jest najwięcej "moich" zdjęć (autor Anna Słomczyńska)
Jeden z ostatnich programów z naszym udziałem jest tutaj
Mnie obwódka nie przeszkadza, ale pojedyncze kamienie bym zdjęła. Są tam niepotrzebne.
Rozjaśnić rabatę powinny odpowiednio dobrane rośliny, trawy o białych źdźbłach.
Ja docięłam bo oddam ogród równy Ty nie musisz, ale dotnij, wiosną i tak poprawisz.
Zrób to dla własnej przyjemności, ale niekoniecznie jest to zgodne z zaleceniami ogrodników
Zagajnik ma 90 -100 m2. Jest tam 6 brzóz co 2 m.
teren bardzo nasłoneczniony. Brzozy można sadzić nawet blisko siebie, ale to nie ma związku z ich wielkością, tylko jaki chcesz mieć ten zagajnik. Korony są luźne do traw dociera dużo słońca.
Mozna posadzić hosty, irgi wrzośce, kopytnik, trzmieliny.
Brzozy to pijusy, ale u nas jest gęsto poukładana linia kroplującą więc o wodę się nie martwię.
Pomożemy, jak najbardziej bo lubimy tutaj sobie pomagać. Powklejaj zdjęcia swojej działki i roślin.
Przyjrzymy się i każdy coś doradzi z dobrego serca.
Jesli ogród zastany to pewnie duże drzewa już rosną. Powiemy Ci, co z tym zrobić.