Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:35, 11 lut 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Zgadza się moje panie piwonia delikatna Paeonia tenuifolia 'Rubra Plena'.
czasami mówią na nią koperkowa

padłam...to piwonia?! Fajna
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:31, 11 lut 2013

Do góry
Ania zdrowia, zdrowia i kasy na ogrodowe hopsasy !

wszelkiej pomyslności

Liliowo i kolorowo:) 22:29, 11 lut 2013

Do góry
Witaj Mira miło , że byłas u mnie i zapraszam, byłam chwilę u Ciebie i zapewne będe częstym gościem bo Twój ogród to moje klimaty , już wiem co zgapię od Ciebie Twój piękny i jak bardzo potrzebny regał tylko musze go pokazac mojemu M a to kolejne lilie ....
Ogród w budowie - nieustającej 22:18, 11 lut 2013

Do góry
Gratuluję drugiej setki
Ogród w budowie - nieustającej 22:15, 11 lut 2013

Do góry
też tak mam - znaczy wolno się toczę po ogrodowisku
biały ogorecznik ekstra, ja urodę ogórecznika odkryłam w ub roku i już wiem że nie odpuszę mu w tym roku
niebieski mi pasuje
a kalendarze masz świetne, jak widzę takie piękne wydania to żal by mi było po nich pisać i tym sposobem mam wymiętolony zeszyt - muszę to rozważyć

a że do 200 dobiłaś to wraz z pozdrowieniami przesyłam dla odmiany dalie, bo już czas pomysleć - za chwile lub już będzie sporo w sklpeach i warto je mieć / pewnie wiesz?

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:14, 11 lut 2013

Do góry
kumata nie kumata ... usiłowałam kfiatka wynorać w archiwach prawie ogrodu ... no i zaszaleć nie ma w czym ... za to jaki detal ...

Ania ... przy Tobie całe moje radosne słowotwórstwo ginie i maluczkie siem robi ... co można życzyć taakiej dziewczynie ... fiesz co Anek Ty bądź ... nie zmieniaj się bo taką Cię uwielbiam ... i kofam ...

Mój kawałek raju II 22:13, 11 lut 2013

Do góry
też zamawiam pelargonie bo obsadzam balkon i taras, chociaż ten drugi coraz mniej bo winorośl mi go zaczęła oplatać
balkon, boki na górze też mają stojącą pelargonię
i tu trochę widać tarasu z 2010 r,obsadzany był w koło poręczy
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:04, 11 lut 2013

Do góry
Mariusz napisał(a)
Jak miło patrzeć gdy ktoś jak ty
w szczęściu, radości spędza swe dni.
Więc precz ze smutkiem niech zginie płacz
w któryś tam roczek jak żabka skacz.

Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin

Wierszyk fajny....... będę skakać...
A teraz wytłumacz mi jak to jest, że lilie rosną głęboko, a to białe coś...śliczne, rośnie raczej na płytkim.... I jak zrobić takie cóś śliczne... bo kcem to mieć
Zakładam ogródeczek 21:57, 11 lut 2013

Do góry
A mój mąż spojrzał na to wszystko i stwierdził, że nic mu się nie podoba. Załamana jestem

A czy tak, bez niebieskiej? wydaje mi się bardziej uporządkowane.

Tylko jak długo trzeba będzie czekać na taką wysokość hortensji, czy różaneczników (bo oba to chyba różaneczniki zimozielone?) - sama nie wiem, kierowałam się kolorem
W momencie niekwitnienia będzie tu poprostu całkowicie zielono, a chciałam troche kolorowo...

Nieszka, a klon też na początku mały będzie prawda? Tobie chodziło o klon szczepiony napniu? Bo ja taki znalazłam.
W cieniu - zacieniona 21:45, 11 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogusiu wszystko doszło, dziękuję bardzo
Przyda się?
W cieniu - zacieniona 21:42, 11 lut 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Bogusiu, widzę że już niewiele brakuje do 1000. stron. Gratulacje!
...Jolu...idę małymi kroczkami...dziękuję.
Ogródkowy chaos u monitki 21:41, 11 lut 2013

Do góry
ewalm napisał(a)

Właśnie tak chciałam, z obu stron do tawuł Tylko pomiędzy tawułami zostanie luka...

aaa, rozumiem, to może tam posadzić też rozplenicę? Możliwe, że chciałabys tam cos spektakularnego, taki centralny akcent. Tak też można. Tylko ta rabata pod wiśnią jest całkiem niesymetryczna, a ta pod oknem jest symetryczna, a obie rabaty sa blisko siebie i razem widoczne, więc ja bym tej symetryczności nie podkreślałą. Według mnie fajnie wyglądałyby nawiązania. Np. jakby rozplenice przeskoczyły na drugaąstronę ścieżki.
Ale można też pomyśleć nad jakąś niską różą okrywową w tym miejscu.Bo tam bliżej domu za lawendą są i będą róże tak? A jak tam jest szeroko między tawułami ?

Miedzy tawułami rośnie teraz miodunka wiec tak bardzo dużo miejsca nie ma. Rozplenica może być. Ona jest też na samych końcach rabaty koło rozchodników a za lawendą są róże.

Wkleję plan z moją nieudolnie poprowadzoną linią rabat. Nie mam jak teraz zmierzyć więc nie dokońca wiem czy to jest realne odwierciedlenie rabaty z wiśnią.
Chciałabym także zrobić rabaty koło tarasu. Ta po lewej stronie tarasu ma być z rózami (kiedyś o niej pisałysmy) Po prawej stronie tarasu myślałam o posadzeniu kolejnej wiśni może właśnie róże okrywowe i nie wiem co do tego może kocimiętka, bodziszek i na pewno coś zimozielonego.
Niestety na razie musze także zrezygnować z cypelka...muszę zostawić na chwilę obecną wiecej przestrzeni...

Rododendronowy ogród II. 21:37, 11 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)
Za piękne życzenia kwiatucha zostawiam.....

Dzięki Aniu ale więcej kwiatów dajesz niz dostałaś, to nie jest w porządku.
Igiełkowy ogródeczek 21:32, 11 lut 2013

Do góry
Kłaniam Ci się nisko-toż 2-setka Ci stuknęła
Rododendronowy ogród II. 21:29, 11 lut 2013

Do góry
Za piękne życzenia kwiatucha zostawiam.....

Nasz przydomowy ogródek 21:23, 11 lut 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Obraz Zbyszku jest Piękny!! Czy to twoje dzieło? Najstarsze hibiskusy niestety zeszłej zimy wymarzły ale zostały mi jeszcze inne ale nie są tak dorodne jak Twój.

Tak Danusiu. Tamta zima dała w kość roślinom. Małą białą ketmię musiałem po zimie skrócić o połowę. A żywopłot z berberysu do dzisiaj z dziurami. Mam nadzieję że w tym roku odrośnie.
Haft krzyżykowy to dzieło żony Krysi.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:23, 11 lut 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Leonowi spodobały się hiacynty i wyleguje się obok nich

Kot chyba piękniejszy niż kwiaty
Nasz przydomowy ogródek 21:21, 11 lut 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Oglądałam prognozę na Pomorze. Do 26 lutego ma być ciepło, jak na luty. Temperatura w okolicach zera.
No i dobrze. Wam też tego życzę.
Zeszłoroczne piwonie!

Haniu, ja mam piwonię ,zostawiłam jesienią łodygi z listkami, by zaschły. Powinnam je obciąć juz teraz?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:17, 11 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Wiosenny powiew pozdrawiam

tak bardzo tego Irenko potrzebowałam ... idealny do trenczu ... jesteś wsoaniałą i dążysz do nieskończoności
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:16, 11 lut 2013

Do góry
Gosia a może sie zapyliło -po zmroku różne rzeczy się dzieją

Zeta zapraszam serwis foto działa non stop a niedługo będą relacje na bieżąco
teraz jeszcze wspominki

ciekawe czy ktoś zgadnie tą drugą

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies