Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:19, 11 lut 2013

Do góry
Aniu i dołączam się do życzeń urodzinowych,nie zmieniaj się !

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:13, 11 lut 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
zmiana bajki czyli dziwne ładnego początki

[img
Na oczy już chyba źle widzę, to niemożliwe- przyznaj się przkleiłeś na kropelkę kwiata do sosny
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:09, 11 lut 2013

Do góry
Aniu, wszystkiego najlepszego życzę Ci przede wszystkim zdrówka, zadowolenia oraz spełnienia marzeń

Ogród z perspektywą na przyszłość 20:03, 11 lut 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Przyjechały foteliki. Ostateczna lokalizacja będzie pod brzozami. Narazie czekają pod daszkiem. Mogą wydawać się ogromne, ale sa w sam raz

...teraz musze tylko uszyć do nich szare poduchy i będę miała przystanekprzy pieleniu pod drzewkiem

Miodzio to nic w porównaniu z tymi cudeńkami .
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:02, 11 lut 2013

Do góry
Anulo kochana życzę Ci dzisiaj z nami zabawy do samego rana
Zakładam ogródeczek 20:01, 11 lut 2013

Do góry
Nieszka, dzięki. Niestety nie potrafię się przestawić na drugą stronę... To tak jakbym miała anglikiem po polskich drogach jechać głowa mnie rozbolała

A tak?

bardzo razi chaos?
Ja chyba mam gust jak mój charakter - roztrzepany o ile tak można o charakterze powiedzieć
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:59, 11 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)
Kochani ... więc dla każdego coś dobrego zostawiam

Ania, ściskam! Jesteś niesamowita i to wiesz. Ja mówię, głoszę i potwierdzam.
Życzę zdrowia i zdrowia, i zdrowia. Niech Ci optymizmu nie brakuje. I naszego towarzystwa też nie, bo piszesz, że dobrze Ci robi ono.

Manifest ogrodowy nam zapodałaś.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:55, 11 lut 2013

Do góry
Aniu, jeszcze ja!!!
Życzę Ci kobietko słońca, śpiewu ptaków i spokoju duszy. Życzę niebanalnych przygód, radosnych spotkań, wiosny w sercu, ciepłych wspomnień, miłych gestów oraz radości z najdrobniejszych przyjemności aż do późnej starości

Czas na zmiany.... 19:51, 11 lut 2013

Do góry
Tu bym posadziła coś takiego, albo np. śliwę wiśniową a pod nią hortensje.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:50, 11 lut 2013

Do góry
Ewa nie drażnij Karoli i je lepiej przenieś w chłodniejsze miejsce bo one wolą tak

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:42, 11 lut 2013

Do góry

Karola
nie chcę Cię denerwować ale moje ciemierniki wyglądaja tak
Nasz przydomowy ogródek 19:41, 11 lut 2013

Do góry
Teresko - to pies goni a ja stoję ha ha ha.

Irenko dziękuję. Jak popatrzysz na moje zmagania ogrodowe to na początku były jednoroczne, potem byliny i ciągle stałem w rozkroku co dalej. Aż pojawiła się Danusia z Ogrodowiskiem. Pooglądałem Jej realizacje, opisy dlaczego tak a nie inaczej to uznałem że to jest to. I tego stylu staram się trzymać.

Elu razem mają się dobrze.

Urszulko dzięki za piękny kwiatek.

Danusiu hibiskus ma kilkanaście ładnych lat. To już pokaźne drzewo i korzenie może mieć u sąsiada he he he. Przycinam go po kwitnieniu (skracam o 10 cm i jednocześnie usuwam owocniki ). Formuję tak aby miał w miarę kulistą formę. Nawożę przeważnie Florowitem a jak jest susza to często podlewam zwłaszcza przed kwitnieniem i w czasie.

A to ten hibiskus namalowany igłą i nitką.

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:38, 11 lut 2013

Do góry
Finka......... dzięki.... pierwsza przybiegłaś... i to z takim cudnym bożykwiatkiem........ co zrobić by urosłą taka piękna kępa.. mój ledwo dycha...

Zbysiu - ależ ognista czerwień... cudny....... a goście już byli....

Gierczusia -

Irenko - oby się spełniło...... i miny nie kwasiło ... lelija ognista jak amarylis Zbysia

Gabrysiu - Tobie też wszystkiego najlepszego

Pszczółka - karmimy wybrane ptaki, a reszta się sama karmi... bo skuteczna w działaniach..... trza się nauczyć bycia krogulcem, bo inaczej jest się tylko wróbelkiem pożartym przez silniejszych... lekcja życia.....

Bogdzia i W - i ja cmokam Was mocno, bardzo mocno i dzięki za info o złotogłowach I za śliczne lilie........ I za życzenia wierszem spisane.....

Eliza3 - (muszę nickami, bo się Ele pomylą...)..... dzięki i nawzajem.... czy to śniedek???? Ładny

Renatko - żółta róża śliczna... ogólnie zauważyłam, że żółty kolor nie jest zbyt popularny w naszych ogrodach... ale ja go lubię

Małgosiu - sama nie wiem czy wolę tę różę (a tak powinien wybrać ogrodomaniak) czy tego przystojniaka Obawiam się, że młody jakby zobaczyło do kogo idzie z życzeniami to by zwał... i tyle bym go widziała

Sebuś - ja już tak na urodziny to się nie cieszę.... jedyny pozytyw, że pod tym pretekstem mogę coś sobie kupić do ogrodu....... dziś padło na martragony...

Teresko - nieprzygotowana i bez kwiatka.... ja ciągle jestem nieprzygotowana, ale to chyba nie o to chodzi

Agatko - oj chciałoby się chciało by Twoje życzenia się spełniły.... a przynajmniej troszkę z tego.. Piękna piwonia..... i taka już dorodna w objętości....

Aniu - dzięki za życzenia..... i za ciekawie przedstawiona różę.... w bańce mydlanej........długo się przyglądałam czy to szklana kula czy bańka ....

Zeta - dzięki za kwiatuchy w moim stylu.. tę werbenke bym z miłą chęcią już wydłubała z tej rabaty.... jutro sieje swoją...... Sebek pisał, że posiał..... a ja mam nasionka od Danusi

Ula - dziękuję Cudna azalia..... jak patrzę na azalie, to mi sie moja przypomina...... taka piękna była i ją załatwiłam...ot ogrodnik do d..y bo nawet trudno nazwać mimo woli

Basiu
- na moja chandrę, to ta wóda z barku wcale nie jest takim głupim pomysłem...... dzięki za piwonię....

Małgośka...... a jak mi nasika do tej konewki to co??????? Albo odpływ wody zatka????? Na drugie jest sposób..będziemy lać zimna wodę I przyznam się że wolałabym go bez tej konewki

Zbysiu - wspólny mianownik dla wszystkich w takim razie dla wszystkich to 3395..a podzielne przez 1, 5 , 7, 679, 485

I moja azalia co jej już nie ma... kwitła pięknie 2 razy w roku

Ogródek Hanusi po zimie 19:35, 11 lut 2013

Do góry
Zbigniew G napisał(a)

A tak na serio, wolę te dwie ostatnie!

Hania jak ma być biała to już chyba lepiej ta Virgin

Ja kupiłam białą, rachityczną, prawie na wykończeniu. Bez nazwy, i bez kwiatków. Gość na ryneczku zapewniał o kolorze, i o dziwo, nie skłamał. Zakwitła 1 kwiatkiem, ale rozrosła się do jesieni.
Zdjęcia nie ma!
Ogród ogrodniczki 19:35, 11 lut 2013

Do góry

Czas na zmiany.... 19:31, 11 lut 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
rabatka A....

na razie rosną tu cebulowe...
krokusy, narcyze, przebiśniegi....

myślałam posadzić kulki...tuja danica, bukszpanowe stożki...no i coś na pniu.......
drzewko u dołu obsadzić lawendą?????

Ta rabata jest chyba od południa, czy nie wolałabyś tego wykorzystać, a stożki dać na rabacie B lub C. Czy tamtędy wchodzicie do domu? I co rośnie na środku-chodzi mi o drzewko- migdałek jakiś?
Jakoś mi ten kształt tej rabatki nie do końca pasuje, a może zrezygnować z niej i posadzić tam tylko jedne ładne drzewko jakieś większe ale wąskie, nie wiem czy się tam zmieści- np. buk purple fountain- ładnie kontrastowałby ze ścianą, lub piękny wiąz Wredei. Wydaje mi się że małe roślinki znikną na będą w tym miejscu efektownie wyglądały, ale to tylko moje domysły. Zanim zaplanujesz A trzeba zaplanować koniecznie E, bo te rabaty będą się jakby trochę łączyły. Na E zaplanuj sobie drzewa liściaste, np. klony kuliste lub śliwy wiśniowe o bordowych liściach, podsadzone hortensjami bukietowymi i żeby było zimozielono dodaj im- tym drzewkom skarpetki z cisa, bukszpanu cz innego iglaczka. A teraz tak myślę może w miejsce rabaty A dać świerka jakiegoś- miałabyś choinkę do ubierania?
Nie planuj tej A bez E bo kaszana wyjdzie, jak na rabacie E dasz coś wyższego to ta malutka przy schodach nie będzie w ogóle widoczna, a tam jest chyba duża bryła budynku, pomyśl nad tym.
Projekcik na górze też ładny, ale przy tej przestrzeni, no chybaże byś coś niższego przy rabacie E wymyśliła. Jak mi coś przyjdzie jeszcze do głowy. A może już masz coś na myśli w tych miejscach, właściciel najczęściej wpada na najlepsze pomysły, bo dokładnie wie jak to wygląda w realu, powodzenia w przemyśleniach i podziel się z nami jak coś zaplanujesz
Ogród ogrodniczki 19:23, 11 lut 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:21, 11 lut 2013

Do góry
Wszystkiego naj naj Aneczko! Buziaczki przesyłam i..... konewkę

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:16, 11 lut 2013

Do góry
Bogusia to jest kokorycz, zdobyczna bo ja raczej nie bylinkowy, jadąc w Tatry zawadziłem o jeden ogródek coś zostawiłem i coś zabrałem
to też

Ewa a jak zagadka architektoniczna chyba ja przegapiłaś u siebie a ja liczyłem na przypomnienie na jakich schodach odpoczywaliśmy
Zakładam ogródeczek 19:12, 11 lut 2013

Do góry
A ja troszkę Ci namieszam jeszcze bo coś takiego mi przyszło do głowy jeszcze
Rabata przy ogodzeniu. Na przeciw okna które chcesz troszkę bardziej przesłonić ekran z iglaków a na jego tle drzewko, Myślałam o jakieś klonie Gobosum ale może być np. hortensja pienna tylko ona raczej Cię nie odsłoni wyżej nad ekranem od ulicy.
Dalej hortensje a pod nimi iglaki żeby było nieco zimozielono.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies