Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 23:32, 04 kwi 2013

Aga, jeszcze raz dziękuję, ze poświęcasz swój czas na mój ogród-doceniam to bardzo :*
co dwie głowy, to nie jedna, a fajnie tam móc podyskutować o pewnych rozwiązaniach
cieszę się, że nareszcie coś ruszyło z tym planem
jutro pokażę mężowi, zobaczę, co on na to powie chociaż i tak pewnie da mi wolną rękę no ale też ma prawo się wypowiedzieć
teraz nic, tylko ustalać konkretne roślinki, zrobić listę i wybrać się na zakupy, jak już podłoże sobie przygotujemy
ale się cieszę, tylko niech ta wiosna w końcu przyjdzie !!!!!!!!

teraz zmykam do wyrka spać, bo po 5 pobudka, więc, żeby nie było problemu ze wstaniem, ale weekend za pasem, więc wtedy będę dalej pisać i rozmyślać nad planem

qrcze, szkoda, że mi neta w pracy zabrali, bo bym była na bieżąco-ale może to i dobrze, bo papiery na biurko rozłożone i muszę je skończyć do poniedziałku, a tak to przez O. pewnie bym nie dała rady, a roboty brać do domu nie mam zamiaru

to przepraszam, ale uciekam !

spokojnej nocy i do następnego poklikania
chociaż pewnie nie będę mogła zasnąć, bo będę myślała
kitek81 23:36, 04 kwi 2013

nieszka napisał(a)
Czyli w środku nie trzymacie tak naprawdę drzewa tylko narzędzia a na drzewo do kominka chciałaś tak czy inaczej dobudować coś do niego??

teraz mamy w nim drewno, a narzędzia to jeszcze na działce ROD w większości są, ale niedługo je zwieziemy i tam chciałam je trzymać
więc jak potem będę miała tam narzędzia, to sobie wymyśliłam, że dodam jeszcze takie zadaszone miejsce na drewno, ale w sumie ten budyneczek jest spory, więc po jednej stronie może trzymać drewno, a po drugiej narzędzia i też wystarczy! i tak kombinuję jak koń pod górę
nieszka 23:38, 04 kwi 2013

Też już powinnam w zasadzie spać ale Ci jeszcze napiszę że docelowo może zamiast tej szopki to zróbcie może stojak na drewno kominkowe przy domu na tej ścianie koło garażu a takie domek narzędziowy/ ogrodniczy może gdzieś za sadem, w sadzie albo w warzywniaku. Mnie się bardzo podoba np ten u Poli:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2923-ogrodniczka-i-jej-maly-ogrodeczek?page=6

Miłego nocnego rozmyślania zatem
kitek81 00:04, 05 kwi 2013

nieszka napisał(a)
Też już powinnam w zasadzie spać ale Ci jeszcze napiszę że docelowo może zamiast tej szopki to zróbcie może stojak na drewno kominkowe przy domu na tej ścianie koło garażu a takie domek narzędziowy/ ogrodniczy może gdzieś za sadem, w sadzie albo w warzywniaku. Mnie się bardzo podoba np ten u Poli:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2923-ogrodniczka-i-jej-maly-ogrodeczek?page=6

Miłego nocnego rozmyślania zatem

No tak właśnie mieliśmy zrobić, że potem coś się kupi, a póki co na początek musi wystarczyć to co jest! Chociaż wiadomo, chciałoby się mieć wszystko zrobione na tip top. A ogród Poli znam i faktycznie fajnie ma ukryty ten domek,! No nic, będziemy myśleć, a na razie idziemy spać
Dzięki i dobranoc:*
Kasiek 00:08, 05 kwi 2013

Spokojnej nocy,kolorowych snow,usmiechnietego poranka
Ewa4 09:43, 05 kwi 2013

Widzę że dziewczyny się wziełyście za projektowanie fajne pomysły przynajmiej zapominamy co za oknem się dzieje.Pozdrawiam
kitek81 17:39, 05 kwi 2013

Kasiek napisał(a)
Spokojnej nocy,kolorowych snow,usmiechnietego poranka

dzięki Kochana
noc była spokojna, choć krótka, śniło mi się, że urodziłam jeszcze jedną córę (byłam przeszczęśliwa), a poranek uśmiechnięty, bo piątek-weekendu początek

miłego wieczoru :*
kitek81 17:42, 05 kwi 2013

Ewa4 napisał(a)
Widzę że dziewczyny się wziełyście za projektowanie fajne pomysły przynajmiej zapominamy co za oknem się dzieje.Pozdrawiam

a no Agnieszka mnie zmotywowała i zainspirowała szkic już jest i cieszę się z tego przeogromnie-od ogółu do szczegółu
u mnie z dnia na dzień mniej śniegu, ale zima całkiem nie odeszła, bo pada jak nie śnieg, to śnieg z deszczem, albo sam deszcz nawet :/ pogoda do kitu!
odliczam dni do tej poprawy pogody
pozdrawiam :*
kitek81 17:43, 05 kwi 2013

widziałam dziś przecenioną hortensję w Tesco, wcześniej były coś za 16zł, a dziś za 10zł-zastanawiałam się, czy brać?! 2 sztuki były białej-byście brały?
Roberto 18:25, 05 kwi 2013

Dzięki za odwiedziny, fotki są ze świąt, ale dzisiaj zima pokazała swoje oblicze, normalnie śniegu tyle dołożyła, że szkoda mówić, fakt, że powoli topi się, czekam przyszłego tygodnia, zapowiadają temperatury wiosenne również pozdrawiam. Byle do prawdziwej wiosny.