Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Welka 17:32, 04 kwi 2013

mira napisał(a)

Ewelinko pewnie tak a co zamówiłaś ?

bo ja Quen of Denmark i Jack Simmons pelargonie i fuksje Hawaian Night i Gillian Athea

Fuksje dla siebie wzięłam cztery (dwie białe Annabel oraz Monique Luyten i dwie czerwone Sunset Boulevard oraz Marcel Michiels), ale do zamówienia podpięła się moja teściowa i siostra, więc wzięłam od razu dla mamy i babci po jednej. Także wyszło tego około 15 sztuk, tylko moje są jednokolorowe, reszta wielobarwna. Teściowa wzięła jeszcze jakąś hortensję, a ja białego floksa skrzydlatego, więc spodziewam się dużej paczki
Pozdrawiam
Anabell 22:30, 04 kwi 2013

Mirko! wczoraj zobaczyłam u Ciebie szałwię meksykańską , dziś szukałam w info nic nie znalazłam . piszą tylko że to dopalacze energotyzujące, tylko Szałwia wieszcza.
Kupiłam taką 4 lata temu, kwitła niebieściutko, pięknie i długo do mrozów ,była to duża donica wsadziłam do ziemi po zakupie. nie wiedziałam że marznie.
Poszukiwałam ją mało pamiętałam nazwę, a nigdzie nie spotkałam więcej.
czytałam jeszcze o szałwi transylwańska też niebieska , ale miałam tą Twoją .

Wstaw te zdjęcia do wątku o szałwi. ona naprawdę pięknie kwitnie. robiłam sobie spis wcześniej różnych szałwi i nie natrafiłam na taką.

pielęgnuj ją i zbierz nasionka chciałabym ją mieć. Na miejscu to możesz sobie zrobić sadzonkę.

Lwią paszczę mam tak samo cieniutką, a Penstemon miałam w ubiegłym roku pierwszy raz 3 sadzonki kupione , kwitły całe lato do późna. Czytałam , że są też byliny ale w innych barwach jak jednoroczne.
mira 22:47, 04 kwi 2013

Anabell to ja mam szałwię czyli dopalacz ? hehehe to już wiem na czym jadę

ja tę szałwię dostałam w ub roku w prezencie od Doroty - pozdrawiam

kwitla bardzo późno na pewno wstawię zdjęcia - widziałam że nie zimuje i donice wrzucilam do garażu ale bez nadziei że przetrwa - w zasadzie całą zimę prawie bez podlewania - na razie "idzie" zobaczymy na pewno nasiona zbiorę dopalacz to lubię
mira 22:53, 04 kwi 2013

Ewelinka231281 napisał(a)

Fuksje dla siebie wzięłam cztery (dwie białe Annabel oraz Monique Luyten i dwie czerwone Sunset Boulevard oraz Marcel Michiels), ale do zamówienia podpięła się moja teściowa i siostra, więc wzięłam od razu dla mamy i babci po jednej. Także wyszło tego około 15 sztuk, tylko moje są jednokolorowe, reszta wielobarwna. Teściowa wzięła jeszcze jakąś hortensję, a ja białego floksa skrzydlatego, więc spodziewam się dużej paczki
Pozdrawiam

piekne te Twoje fuksje - ciekawa jestem jakie sadzonki przyjdą - porównamy będziesz sadzić od razu do dużej donicy?
mira 22:53, 04 kwi 2013

dziś rano

a to 29 kwietnia -niby czasu sporo zobaczymy
wstawiam dla umilenia zimy

tawuła wczesna

pozdrawiam
KasiaBialofi... 09:55, 05 kwi 2013

Mirko niby tu biało i tu ale jakże odmienna atmosfera zdjęć
Ja poproszę żeby było jak na tych ostatnich.
barbara_kraj... 16:12, 05 kwi 2013

Te wiosenne tawuły w trakcie kwitnienia robią wrażenie
Maria667 18:06, 07 kwi 2013

Mirko!
Zawsze zachwycałam się tą tawułą.Jak kwitła wyglądała jak przysypana śniegiem. Teraz chyba już nie wzbudzi mojego zachwytu. Bieli to ja mam już po dziurki w nosie
Mala_Mi 19:26, 07 kwi 2013

Nowy avatareki.... piękny jak tawuła..
jotka 11:46, 08 kwi 2013

Przeczytałam u Ani, ze u Ciebie ogród z gumy i jestem Podglądam bo też muszę swój troszkę rozciągnąć, żeby zmieścić to co dokupiłam Tawuły śliczne