Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zielony Punkt - ogród Finki 12:04, 11 mar 2013

Do góry
Myślę sobie, że ta ZIMA musi kiedyś minąć...
ZAZIELENI się
Urośnie kilka DRZEW

Gdzieś na końcu świata... 12:03, 11 mar 2013

Do góry
Przepis na długowieczność ulubionych gumaczków Jeśli chcecie by długo wyglądały jak nowe,przecierajcie je wodą z gliceryną (łyżka gliceryny na litr wody).Co pewien czas należy wetrzeć w gumę ubitą pianę z białek,a potem wypolerować.Gdy kalosze są wilgotne w środku wsypać do nich nagrzane w piekarniku ziarno grochu lub pszenicy.Przy takiej konserwacji kalosze posłużą nam dłużej

Moje mają już 4 lata, były ze mną w UK a tam ciągle pada, posadziliśmy razem 2 h lasu i towarzyszą mi w moich ogrodowych rewolucjach Dzisiaj zafundowałam im gumiaczkowe spa

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:00, 11 mar 2013

Do góry
Przyleciałam na 600

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:29, 11 mar 2013

Do góry
i rzut oka; za parę lat będę porównywać, jakie zmiany zaszły
Marzy mi się Siedlisko.... 11:22, 11 mar 2013

Do góry
Podobno ostatni tydzień, oby. Ostatnio umyłam samochód, żeby pozbyć się soli a tu znowu to samo. Ale dziś jest błękitne niebo, słońce i śnieg i wygląda pięknie

Zima, zimą ale pomidorki i papryka do donic, żeby były wcześniej już rosną

i trochę na wiosenny nastrój

Kosaćce, irysy (Iris) 11:20, 11 mar 2013
Do góry
Też posiadam *kilka* odmian irysów, ale to już dziadziusie

Te fotki to już tegoroczne moje wariactwo ludzie pędzą cebulowe, to ja kłączowe

Tu kilka działkowych portretów

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:18, 11 mar 2013

Do góry
bukszpany zielone - Waligóry, moje te kulki variegata, w sumie po zimie nieźle się mają

wyspa nabiera kształtu, jeszcze trochę i będzie super

miniaturowe trawki zimozielone, nazwy nie pamiętam i nowe grabki, do zbierania po pieskach

zimozielona Galaxy i róże w donicach pełne pąków
ogrodoweimpresjejolki 11:13, 11 mar 2013

Do góry
Spóźnione gratki na 700!
podziwiam żywotność maluchów, jednak przetrwały i córka się ucieszy

Crocus - krokus (szafran) 11:02, 11 mar 2013
Do góry
Gdzie ta wiosna a już tak obiecująco było teraz wszystko pod śniegiem

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:58, 11 mar 2013

Do góry
wczoraj amorek zmienił miejsce i dostał różę
przed cięciem hortensji;

i u mnie wyłażą czosnki, to miejsce jest u mnie najchłodniejsze, może długo będą dzięki temu kwitnąć

coraz czyściej, ale jeszcze długo zanim będzie jak należy

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:56, 11 mar 2013

Do góry
Kalarepka, w tle aksamitki:

Pory:

Pomidorki:

Szklarenka - z lewej 6 sadzoneczek lawendy francuskiej - ciekawe czy sie przyjmą?) Pozostałe 27 doniczek zajęte przez werbenę - ciekawe czy coś wyrośnie??
Huśtawka w ogrodzie... 10:55, 11 mar 2013
Do góry
A tu moje wypociny

w końcowej fazie realizacji

I błogie leniuchowanie mżonki kiedy ja pracuje

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:47, 11 mar 2013

Do góry
Buziaczki!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:25, 11 mar 2013

Do góry
Witaj Irenko,
najpierw serdeczne gratulacje z okazji kolejnej już setki. Wiedziałam, że tak pędzisz, że jak wrócę to się spóźnię, ale nie jest jeszcze tak źle. Kwiatki dla Ciebie:

Do nas też niestety dotarła zima. Jeszcze w piątek nic o tym nie świadczyło. Chociaż od Poznania do samego Tomaszowa nieźle sypało i podróż miałam okropną. Wypadki na autostradzie i wielokilometrowe korki. Ale najgorsze były bezmózgi, które próbowały wydostać się z korków, jadąc pod prąd po autostradzie. Masakra.
Pozdrawiam
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:10, 11 mar 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Na globusie z piaskowca widać, że w niektórych rejonach pada deszcz, a inne skute lodem

No to masz własną stację meteorologiczną

Podobają mi się zdjęcia roślinek ozdobione lodowymi kuleczkami, ale najlepiej będzie jak odejdą do albumu.
Kubusiowo 10:03, 11 mar 2013

Do góry
I takie jeszcze znalazłam

..."tłumaczę Ci mama! Tu są nasiona!"

ogrodoweimpresjejolki 09:59, 11 mar 2013

Do góry
Przedstawiam Wam:

CYRANTHUS OBLIQUUS

Cyrtanthus obliquus jest uroczą rośliną cebulową z rodziny amarylkowatych. Rośnie na suchych, skalistych zboczach w Afryce Południowej. Ma bardzo dużą mięsistą cebulę, z której wyrastają szarozielone, skręcone w kształt spirali liście. Kwiaty są dość duże, obwisające, do 7 cm długości. Mają kształt rurki rozszerzającej się ku końcowi. Występują w kwiatostanach po 6-12 sztuk, w kolorach od czerwonych do pomarańczowych z zielonkawym akcentem na końcu, rzadziej zdarzają się żółto-brązowe.

A za oknem śnieg i minus ...
Kubusiowo 09:56, 11 mar 2013

Do góry
Aneczko dziękuje za pięknego kwiatka Buziak

Filip normalnie Cie podziwiam!

Tessi to siem cieszem! Ta na dole, przy jeziorze prosi się aż o taki ogród.... jest tam naturalnie zacienione i teren nieco podmokły. Rośliny leśne będą miały tam raj

Boćku jak napisałaś o skarzecie ogrodniku to mnie na wspominki wzięło (zaraz coś wkleję)

Jola hehehhehe no pewnie, że praca idzie piorunem (w zeszłym roku jak grabiłam rabatę ta największą to Kubuś chodził za mną i samochodami "równał" - bo tak "nieładnie mamo zrobiłaś" )

Wzięło mnie na wspominki Znalazłam zdjęcie kiedy Kuba pierwszy raz był W Kubusiowie, w 2009

..I kiedy pierwszy raz zamoczył nogi w naszym jeziorze

Wtedy nawet dom nie miał okien

Ziemia go od małego fascynowała ....i kwiatki

Nasz przydomowy ogródek 09:54, 11 mar 2013

Do góry
Marzenko to super. Niech się hortensja rozwija. Jak się okazuje nasze rejony są cieplejsze niż bardziej na Północ. Patrzyłem na mapę i okazuje się że ode mnie jest tylko 100 km dalej do Odessy niż nad Morze Bałtyckie. Czyli wpływ Morza Śródziemnego pewnie jest.
Startują już rozchodniki okazałe, śniegu zero i wiosna za progiem.

Przerabianie ogródka pod swój gust 09:47, 11 mar 2013

Do góry
Skarpa ciagnie sie przy calym tarasie.Taras jest podwyzszony.Ogolnie z jednej strony ogrodu jest wyzej niz po drugiej stronie.Caly ogrod ma ksztalt litery U wiec ciezko go fotografowac w calosci.
Tu widac taras,z tej strony ma mala skarpe,z drugiej juz bardzo stroma.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies