Uff dawno nic nie pisałem, nie miałem czasu żeby porobić troche zdjęć, ale teraz zaczynam nadrabiać bo właśnie zacząłem ferie!!
Śniegi stopniały, ale ostatnio tylko troszke popruszyło, nawet już nie widać
te trawki chyba przeżyją...mam nadzieje.
A to nie tylko dla Ciebie, ale również dla wszystkich odwiedzających...
coś pośredniego między zimą a wiosną
Na zdjęciu 'Gwiazda Betlejemska' w naturze i nie tylko. Fotka zrobina 25.12 w Nazarecie..
Wprawdzie nijak się to ma do tego o czym jest na forum, więc może wydawać się to trochę dziwne.
Niemniej chciałabym w tym miejscu dedykować to zdjęcie wszystkim tęskniącym za wiosną.
Odp. na temat hiacyntów. Moje jak przekwitną, to wynoszę je na balkon- będzie już pewnie marzec, więc powinno być bez przymrozków. Na balkonie jest zacisznie, a na działce jeszcze nie zawsze ziemia nadaje się do uprawy. Albo je wsadzę do gruntu, w kwietniu, albo przesuszę i posadzę cebule dopiero jesienią. Tak czy siak zawsze mi sie przyjmowały i kwitły w następnym sezonie.
Bogusiu mozesz tak ,,zaśmiecac" ile chcesz. Piekna ta mamuska i córeczka też , wogóle one są piękne.Muszę zdobyc ich wszystkie kolory ale to pewnie potrwa kilka lat bo nie tak łatwo je zdobyc no i cenę też mają dośc wysoka . W tym roku mam nadzieje że coś uda mi sie kupic. Pozdrawiam serdecznie Bogusiu.
Edit : policzyłam kwiatki 25 chyba na jednej roslinie . Cudna.
Zobacz a coś takiego ? mi to się bardzo podoba i wydaje mi się ,że ładnie by to u ciebie wyglądało .
Zaraz mnie któs zrypie ,bo nie wiem czyj to ogród
Jak zobaczysz to wywal zdjęcie
P.S.Jotko, mnie bardzo interesuja zdjęcia o charakterze konstrukcyjnym ( pionowe dechy, jak do siebie wszystko mocowane, jak mocowane do podbitki itp.) Z góry dziękuję za pomoc
Cudnie rozrośniete drzewka owocowe masz!
Nie mam zdjęć konstrukcyjnych. Twój M. na pewno będzie wiedział jak to zrobić. Znalazłam jeszcze jedno zdjęcie. U mnie z jednej strony mocowana konstrukcja jest do domku, a z drugiej do pergoli. Daszek daje osłone od ewentualnego deszczyku, a wisteria od słonka
Kaśka dzięki za kfffiatka , chociaż ty jedna
ja z ta moją chorą girką nie jestm jeszcze mobilna więc jeszcze sobie kwiatuszka nie kupiłam
A mój chop to mi kwiatka nie chce kupić muszę go chyba wymienić na lepszy model
A ja na dzieńdobry.....taką łączkę......miłego dnia!
Haniu łąka piękna z chabrem, coraz trudniej je spotkac a to takie urocze kwiatki.Rumianki też urocze a brakuje maków i konkoli ale i tak jest pięknie. Pozdrówka ślę.
U mnie dziś o 8 rano było -8 stopni wiec wiosna jeszcze nie nadchodzi, teraz jest +1 ale na noc znów będzie mniej.Dzieki za piękne tulipanki, trzeba czarowac żeby wiosna o nas nie zapomniała.
Aniu, zazdroszczę pogody i kawy w ogrodzie
U mnie śniegu po pachy a jak zacznie topnieć to dopiero będzie wody. Szybko nie da się nic robić, tylko czekać...
Ryśku pogodę dzisiaj mam ładną , a tą kawę to piłam w tamtym roku już mi tęskno
Aniu ładnie to tak...podpucha jak nie wiem!!!!!!!........
a już miałam napisać i Cię skrzyczeć......
bo ja od wczoraj w bojowym nastroju(przez te choróbska w domu)
że przy zimie nam takie foty robisz z kawą w ogrodzie......BZZZZZZZ
Dobra...już się nie gniewam...jak to zeszłoroczne
i kwiatka Ci podsyłam