A to nie tylko dla Ciebie, ale również dla wszystkich odwiedzających...
coś pośredniego między zimą a wiosną
Na zdjęciu 'Gwiazda Betlejemska' w naturze i nie tylko. Fotka zrobina 25.12 w Nazarecie..
Wprawdzie nijak się to ma do tego o czym jest na forum, więc może wydawać się to trochę dziwne.
Niemniej chciałabym w tym miejscu dedykować to zdjęcie wszystkim tęskniącym za wiosną.
Odp. na temat hiacyntów. Moje jak przekwitną, to wynoszę je na balkon- będzie już pewnie marzec, więc powinno być bez przymrozków. Na balkonie jest zacisznie, a na działce jeszcze nie zawsze ziemia nadaje się do uprawy. Albo je wsadzę do gruntu, w kwietniu, albo przesuszę i posadzę cebule dopiero jesienią. Tak czy siak zawsze mi sie przyjmowały i kwitły w następnym sezonie.
Bogusiu mozesz tak ,,zaśmiecac" ile chcesz. Piekna ta mamuska i córeczka też , wogóle one są piękne.Muszę zdobyc ich wszystkie kolory ale to pewnie potrwa kilka lat bo nie tak łatwo je zdobyc no i cenę też mają dośc wysoka . W tym roku mam nadzieje że coś uda mi sie kupic. Pozdrawiam serdecznie Bogusiu.
Edit : policzyłam kwiatki 25 chyba na jednej roslinie . Cudna.
Zobacz a coś takiego ? mi to się bardzo podoba i wydaje mi się ,że ładnie by to u ciebie wyglądało .
Zaraz mnie któs zrypie ,bo nie wiem czyj to ogród
Jak zobaczysz to wywal zdjęcie
P.S.Jotko, mnie bardzo interesuja zdjęcia o charakterze konstrukcyjnym ( pionowe dechy, jak do siebie wszystko mocowane, jak mocowane do podbitki itp.) Z góry dziękuję za pomoc
Cudnie rozrośniete drzewka owocowe masz!
Nie mam zdjęć konstrukcyjnych. Twój M. na pewno będzie wiedział jak to zrobić. Znalazłam jeszcze jedno zdjęcie. U mnie z jednej strony mocowana konstrukcja jest do domku, a z drugiej do pergoli. Daszek daje osłone od ewentualnego deszczyku, a wisteria od słonka
Kaśka dzięki za kfffiatka , chociaż ty jedna
ja z ta moją chorą girką nie jestm jeszcze mobilna więc jeszcze sobie kwiatuszka nie kupiłam
A mój chop to mi kwiatka nie chce kupić muszę go chyba wymienić na lepszy model
A ja na dzieńdobry.....taką łączkę......miłego dnia!
Haniu łąka piękna z chabrem, coraz trudniej je spotkac a to takie urocze kwiatki.Rumianki też urocze a brakuje maków i konkoli ale i tak jest pięknie. Pozdrówka ślę.
U mnie dziś o 8 rano było -8 stopni wiec wiosna jeszcze nie nadchodzi, teraz jest +1 ale na noc znów będzie mniej.Dzieki za piękne tulipanki, trzeba czarowac żeby wiosna o nas nie zapomniała.
Aniu, zazdroszczę pogody i kawy w ogrodzie
U mnie śniegu po pachy a jak zacznie topnieć to dopiero będzie wody. Szybko nie da się nic robić, tylko czekać...
Ryśku pogodę dzisiaj mam ładną , a tą kawę to piłam w tamtym roku już mi tęskno
Aniu ładnie to tak...podpucha jak nie wiem!!!!!!!........
a już miałam napisać i Cię skrzyczeć......
bo ja od wczoraj w bojowym nastroju(przez te choróbska w domu)
że przy zimie nam takie foty robisz z kawą w ogrodzie......BZZZZZZZ
Dobra...już się nie gniewam...jak to zeszłoroczne
i kwiatka Ci podsyłam
Zbyszku, no może nie na innej półkuli, ale po przekątnej do Ciebie to trochę km jest
Parapetowe kąpią się w słonecznych promieniach
słoneczne pozdrowienia
Jolu.....odpisz mi w moim wątku co to znaczy hartowanie hiacyntów po przekwitnięciu
A pięknie Ci kwitnie anturium......w bloku na zachodnim oknie....bez żadnej pielęgnacji kwitły jak szalone.....a w nowym domu już je przeniosłam do najcieplejszego pokoju....mają światło....nawożone......liści co nie miara....i zero kwiatów
Ja też tak myślałam. Pewnie są tylko w dużych centrach ogrodniczych, może i będą ale pewnie dla mnie nie starczy. Pewnie dużo kosztują. A tu proszę miałam dzień urlopu. Poszłam w piątek na targ i za 30 zł kupiłam dwie. Pozdrawiam.